Profilový obrázek

KiritoSenpai

Komentáře 58

Od nejnovějších
  1. Darling in the Franxx
    Darling in the Franxx (2018)
    10
    Tak jsem se zase podíval na nějakou tu "topovku" z minulých sezón. A začátek byl takový jako "ehmmm?". Co mi to jen připomíná... už vím, Evangelion. Mecha - máme, děti, které ho řídí - máme, post-apo svět - máme. Já moc mecha anime nemusím, ale plot byl od začátku Franxxu zajímavý, tak jsem svoje výhrady posunul stranou. A opravdu, první polovina anime nebyla o ničem jiném, než o tom, jak se všichni Franxxové "zdokonalují" ve vraždění nevinných modrých monster (o kterých se do půlky anime nedozvíte vůbec nic, kdo jsou, proč je vraždí, atd.). A tak jsem s chutí sledoval, jak se hlavní protagonista Hiro dává dohromady s Zero Two, aby mohli spolu pilotovat Franxx Zero Two. A tak nějak v půlce jsem si začal říkat "no jo, a kam to teď půjde dál". Vztahy už byly víceméně rozebrané (občas nějaká míchačka, což mě vcelku překvapilo) a monster už taky umřelo pár desítek. Ruku na srdce, od půlky série si začínáte říkat, co je to vlastně za utopický svět, ve kterém ty děcka žijou. A v ten moment to do vás příběh vyloženě napálí! Začnete se s každým dílem hlouběji nořit do těch "sraček", které v jejich světě existují. S každým dalším dílem se dozvíte nějakou novou informaci, která vysvětluje co a jak a hlavně proč se to tak děje. A ke konci, wooow, ke konci je to vážně lepší a lepší. Celé to graduje do posledního dílu a v momentě, kdy to celé skončilo, jsem jen bezduše seděl před telkou a čuměl do prázdna. Už dlouho mě nějaký příběh tak nevzal, jako byl tento. Ano, z části za to může právě ten konec a teď, když se na to podívám zpětně, tak vlastně ta první půlka oproti té druhé je nezajímavá. Nicméně i přes to všechno, vykouklo tam na mě spousty překvapení a spousta krutostí (které tak rád prožívám s postavama, když mě příběh chytne). Ať už jde o mazání paměti dětem, pokud natropí něco, co by neměly, způsob, jakými se k těm děckám chovají, tajemné společenství (AKA Illumináti) přes "svatbu" (jo, opravdu), až po tom, že tam vlastně regulérně řeší reprodukci a jedna z hlavních postav čeká dítě (které i úspěšně porodí). Celý příběh Hira a Zero Two mě od začátku do konce fascinoval, velmi jsem jim to přál a jsem rád, že jsem mohl být svědkem celého jejich příběhu. Zlatá tečka na konci, kdy dojde k jejich "reinkarnaci" už je jen třešnička na dortu, na kterou jsem se díval s úšklebkem. Darling in the Franxx si u mě vysloužilo místo v síni slávy TOP 10 a právem. EP 20 - 24 mě opravdu vzalo za srdce a já nemůžu nic jiného než doporučit všem, kdo váhají, nebo kdo skončil u půlky anime, ať se na to dodívá. Stojí to za to.
  2. Poslední království: Sedm králů musí zemřít
    Poslední království: Sedm králů musí zemřít (2023)
    4
    Bohužel, filmový formát The Last Kingdom úplně nesvědčí. Všechno je tak nějak zrychlené. Asi nejvíc mě dostala asi 10 minutová pasáž, kde Uhtred stihl 1. naštvat krále, 2. nechat se vlákat do pasti, 3. přijít o svou pevnost, 4. najít nepřátelské krále a nechat se nabriefovat co má udělat, 5. vrátit se zpátky do Winchesteru, 6. nalézt své ztracené přátelé, 7. opět navštívit (teď už) svoji zpustošenou pevnost. Opravdu hodně věcí nacpaných do stopáže, tvůrci si s tím nevěděli prostě rady. A to je škoda, protože seriál je vážně dobrý. Alespoň tu poslední bitvu nechali vkuse celou a to je v podstatě asi ta nejlepší pasáž z celého filmu (i když i k té bitvě mám své výhrady). Hlavním faktem je, že věci tak nějak nedávají smysl, zvlášť pokud je divák z seriálu zvyklý na nějaký standard vyprávění, tak tady se na něco takového úplně vykašlalo.
  3. Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Swordsmith Village
    Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Swordsmith Village (2023)
    8
    Další z prvních anime filmů, které se dostávají na plátna kin v Česku a je dobře, že zrovna Demon Slayer, jakožto jedno z kultovních anime posledních let. Co dodat k filmu, určitě jiný formát, než na který by mohl být divák zvyklý, totiž film rozkouskovaný na 3 "delší" díly seriálu. Určitě mi to v tomto případě vůbec nevadilo, ale určitě bych asi příště raději viděl ten jeden klasický monolitický děj. K celku jako takovém - není co vytknout. Animace je, stejně jako u předešlých seriálů a filmu, prostě skvělá. Příběhově je to trochu slabší, ale to bude asi tím hypem, který člověk dostane po prvních 10 minutách filmu.
  4. John Wick: Kapitola 4
    John Wick: Kapitola 4 (2023)
    10
    Za mě určitě nejlepší díl z celé série. Celé 3 hodiny filmu jsou napěchované akcí a souboji, tu a tam nějaká nudná výplň... no kdo by se na to nechtěl podívat, 15 minut čisté akce bez mluvení, pak si řeknou pár slov a zase dalších 15 minut akce. Určitě se vyplatí zajít do kina mrknout na plátno. Hudba ve filmu je jeden velký master piece, prostě přímo ušitá na míru pro tento film (stejně jako sako velikost 42 pro Johna ;)).
  5. Arcane: League of Legends
    Arcane: League of Legends (2021)
    8
    Tak jako všichni fanoušci populární hry League of Legends jsem netrpělivě čekal na Arcane a čekání se vyplatilo. Příběh rozdělený na 3 akty po 3 dílech je tak akorát (narovinu, možná je to trochu málo, ale to je spíš tím, že je ten seriál prostě dobrý) a animace je skvělá a originální. Mé doporučení? Pokud jste to neviděli, dejte si mezi akty den pauzu a nechte ty 3 díly uležet. Je to lepší, než to dát na jeden zátah.
  6. Promare: Puromea
    Promare: Puromea (2019)
    8
    Promare určitě mnohé anime nadšence přitáhne svou velmi neortodoxní animací a ostrými barvami. Příběhově spíše podprůměrné, zápletka je velmi jednoduchá a s trochou nadsázky by se dalo říct, že je to koukatelné v originále bez titulků, nakonec většinu z příběhu pochopí divák právě z obrazu. Krom jiného, soundtrack je taky jeden z těch lepších, které jsem v anime slyšel.
  7. Dobrý doktor
    Dobrý doktor (2017)
    8
    Nutno říct, že seriálům z lékařského prostředí vévodí House, nicméně Dobrý doktor překvapil a po 3 sériích je to koukatelné. Jediné, co bych tak vytkl, je fakt, že se během dílu často přeskakuje v ději (je večer, najednou to přeskočí do rána téhož dne, pak zase zpátky, atd.). Pokud jsou seriály z doktorského prostředí váš jed, určitě dejte Dobrému doktorovi šanci!
  8. Tenki no ko
    Tenki no ko (2019)
    8
    Další filmeček od Makoto Shinkaie, jak jinak než s brutálně povedenou animací s důrazem na detaily. Příběhově už možná ne tak pochopitelné, řadí se to spíše mezi jeho slabší filmy. Do příběhu opět krásně zakomponované pověry z Japonska. Konec trochu otřepanější, jak už to tak u většiny anime filmečků bývá.
  9. Smrtelné stroje
    Smrtelné stroje (2018)
    2
    Na tohle jsem se úplně těšil, a jak jsem se na to těšil, tak jsem to zapomněl ohodnotit. A jo, už vím proč, protože to je totální kravina. Ale jako fakt bezduchá totální blbost. Postavy nedávají smysl, příběh nedává smysl, nic nedává smysl. A to by asi až zas tak moc nevadilo, takových filmů je hodně, ale... no, jak to říct. Koukání z okna je asi lepší 2 hodinová náplň, než tento film.
  10. John Wick 3
    John Wick 3 (2019)
    10
    Za mě film pecka jak se patří, protože narozdíl od ostatních komerčních filmů, John Wick si prostě jede to svoje už od prvního dílu a to je dobře. Je pravda, že napříč díly se film více zaměřuje na ty "řežby", ale vůbec to tomu neškodí, ba naopak, řekl bych, že víc prospívá. Těším se na čtverku, která určitě bude!
  11. Warcraft: První střet
    Warcraft: První střet (2016)
    10
    Kdyby se mě někdo zeptal, jak dlouho čekám na tento film, tak mu odpovím, že skoro celý můj život. Aby taky ne, příběh ze světa Azeroth mě chytl už v 6 letech! FIlm byl opravdová tutovka. Grafika parádní, příběhově dobře zasazené a taky jsme konečně mohli vidět zatím jen knižní záležitosti. Bohužel, čeho jsem si všiml je jakýsi smysl "megalomanství", kdy se Blizzard snažil zachytit co možná nejvíce epických záběrů na města, které jsou sice pěkné, ale s příběhem vůbec nesouvisí :D. Byl jsem na premiéru a můžu říct jen jedno: do dvou let se těším zase!
  12. Moje love story!
    Moje love story! (2015)
    10
    Můžu uznat že Ore Monogatari!! opravdu lehce a jemně navazuje na romanci roku z předchozího (2014 - Golden Time). Nějak se mi líbil ten nápad dát tam Takea a vyobrazit ho jako hromotluka s dobrým srdcem. Ruku na srdce, anime by se dalo mírně chápat jako nabádání japonských otaku že i oni (tlustí, vyžraní asociálové) můžou získat pěknou loli přítelkyni která je bude podporovat a nezradí je. To ale jen fakt okrajově, protože pokud si tuhle - možná pravdivou - představu odpustíte, dostanete docela legrační, romantické anime, které je na oddych velmi dobrým kouskem. Trochu mě mrzí že dnešní představa romance spočívá v tom jak se vůbec dá pár dohromady, ale neřeší moc první pusu a vůbec intimní život. Anime určitě není typ světové kinematografie, který by se měl blížit skutečnosti. Přesto mi i tak chybí tento velmi klíčový prvek. Ore Monogatari má 24 dílů, z toho pusy tam padnou dvě, jedna u 15tého dílu a druhá okolo 18tého dílu. I přesto jsem se opravdu hodně zasmál při různých scénách a obecně se mi u Ore Monogatari dobře relaxovalo. Taky u mě anime vyvolalo nějaké emoce, ať už jde o nadšení nebo o vztek. Každopádně opravdu tento kousek doporučuju, ale odkázat bych vás odkázal spíš na Golden Time, který je podle mě té realitě trochu blíže ^^
  13. Americký sniper
    Americký sniper (2014)
    10
    Cítím využitý potenciál :3. A teď vážně, film je parádní. Život Chrise Kyla je o něco blíž mému čuchu, Zpracování se mi líbilo a i herecké obsazení. Je pravdou, že mi tam některé věci chyběly, ale je to zčásti proto, protože film nemůže mít 3 hodiny. Nicméně i přesto všechno je to fakt extra třída film který si v mém srdci místo najde.
  14. Mimoni
    Mimoni (2015)
    10
    Já myslím že ikdyž je tento film stvořen hlavně pro děti, že se opravdu pobaví každá věková kategorie. Co dodat, je to cool a je to žluté ^^
  15. Servant x Service
    Servant x Service (2013)
    10
    Dovolím si tu nesouhlasit s tím, co tu píšete. Anime Servant x Service je ve všech směrech plně dostačující a reprezentuje to to, co má. Co se děje týče, mám možná jedinou věc kterou bych to nechtěl přirovnat k slice of life anime, a to je šéf jako králiček, což mi trochu nedává pocit toho, že se mi to může stát v reálu, tak jako by slice of life anime mělo být. Nicméně děj je prostý, možná až tak prostý, že to některé odradí. Já jsem si u tohoto anime nádherně odpočinul a nebyl to ztracený čas, ba naopak, byl to skvělý pohodový čas a přesně to můžete od tohoto anime očekávat, když si přečtete nějaké obsahy. Co se týče postav, kresby, všechno je tak jak má být. Nic extravagantního, nic podprůměrného. Je to přesně takové, jaké si to po prvním dílu člověk představí, a pokud máte náladu a chuť odpočívat, tak je to velmi dobrá volba ^^
  16. Interstellar
    Interstellar (2014)
    10
    Interstellar je něčím vyjímečný. Není to tak, že by filmů o vesmírném cestování a vesmíru obecně bylo málo, to vůbec. Jenže Interstellar je opravdu zvláštní film. Říkám si tak zpětně, jestli nebylo přecijen lepší si zajít na tento film do kina. No, k příběhu nemám moc výtek. Líbí se mi celkové zpracování. I třeba že na jedné planetě může být 30 minut klidně i přes 100 let. Je to velmi zajímavá teorie, to samé jako čtvrtá dimenze. U tohodle filmu budete přemýšlet, protože vás bude nutit přemýšlet, a to je dobře. Nudit se nebudete. Je tam sice náznak o jakousi "akci" jenže spíš bych zůstal u toho sci-fi a filozofického žánru, než u akce.
  17. Teorie všeho
    Teorie všeho (2014)
    10
    Nikde jsem se o Stephena Hawkinga nijak nezajímal, nicméně na pár doporučení a i z mého osobního zájmu jsem se podíval na tento film a velmi pěkně mě překvapil. V některých situacích ho opravdu obdivuju, že se nevzdal (byť je pravdou že se jedná o film, o jeho skutečném životě nevím skoro nic) ale i tak mu smekám a říkám, že já bych to nevydržel. Co se týče filmu jako takového tak mu nelze nic vytknout, biografie je dokonalá, herci docela odpovídají skutečnostem, jen mě trochu znepokojilo že jsem krom začátku a konce filmu nějak moc nevěděl co je zrovna za rok. Ale i tak, doporučuju všem a určitě si tento film dobře zapamatuju.
  18. Padesát odstínů šedi
    Padesát odstínů šedi (2015)
    4
    Vzhledem k tomu, že jsem po skončení filmu zůstal v kině sedět a bezradně jsem čučel na titulky a přemýšlel, proč byl tento film stvořen. Inu, vzhledem k těm dvěma hodinám by i zatloukání hřebíků bylo zábavnější než 50 odstínů šedi. Film byl o ničem. Dějově se to neposunulo nikam, až ke konci. Je zde vidět krásná propagace filmu v médiích (jednoznačně), ale na druhý díl (pokud bude, bohužel) nepůjdu v žádném případě.
  19. D-Frag!
    D-Frag! (2014)
    2
    Prostě nope. Pokud jsem v ongoingu někde našel chybu, tak je to D-Frag. Nepochybně nejhorší anime co jsem viděl v tomto roce -.-. A co že se mi na tom nelíbí? Inu, anime má být údajně tak vtipné, až by se z toho sledující neměl smíchy udržet na židli. Postavy jsou nezajímavé a každou bychom jistě mohli najít v jiných, daleko zajímavějších anime. Po pár dílech jsem měl chuť to zabalit, ale nakonec jsem se nuceně dodíval.
  20. Hra o trůny
    Hra o trůny (2011)
    10
    Dlouho mi trvalo než jsem tomu přišel na chuť, a právě naopak jsem vydané 4 série shlédl rychlostí téměř bleskovou. Proč mě to baví? První série byla krev a sex. Druhá série byla storyline, sex a krev. Třetí série? Storyline a krev, a čtvrtá série byla už jen krev a zvraty. Je velká škoda že si s přibývajícími sériemi GoT přidává na příběhu a neřeší takové "banality" jako v prvních dvou sériích. Nadruhou stranu, ten příběh je epický. Baví se mě dívat na každý další díl a už vyhlížím (k dnešnímu datu) netrpělivě 5. sérii. Neutrální postoj mám bohužel ke konci sérií. Vzhledem k tomu, že jsem končil na 4. můžu říct jen to, že konce jsou uspěchané ale přesto nechávají něco do té další série. Uvidíme... O:) 100% :)
  21. Sword Art Online: Extra Edition
    Sword Art Online: Extra Edition (2013)
    10
    SAO je podle mě božské anime. Už teď vím, že pokud chce nějaké anime překonat pocit toho, který mi dalo SAO, tak se bude muset hodně snažit. Jen škoda, že se ubralo na té romantice a přibylo akce. Myslím, že romantika tam chybí hodně. Co se týče Asuny a Kirita, přišlo mi spíš, že se chovají jako kamarádi, ale těžko soudit, počkáme si na druhou sérii. Do té doby - haters gonna die!
  22. Experti (2013)
    8
    mám rád extravaganci a humor. tak proč bych nedal 4*? ano, je to kravina jak něco, ale zasmál jsem se vždycky.
  23. Fairy Tail
    Fairy Tail (2009)
    10
    citace z mého deníčku: "Co k Fairy Tail říct - snad jen to, že je to super.. konečně dlouhé anime o něčem. Natsu, Lucy, Gray, Erza a samozřejmě Happy s mnoho dalšími postavami mě snad nikdy neomrzí! Je tedy fajn vidět, že jsou i anime kvalitních rozměrů na dýl, a to je právě FT. Pokud jde o příběh, je to tak, že se všechno může roztahovat.... někdy až moc, ano, i FT má své "fillery", ale těch je jen pár a jsou k věci, či se to tak na první pohled může jevit. Nicméně, pokud jde o hlavní příběhovou linii, je to bomba. Řeknete si, tak, a teď je Natsu a ostatní v prdeli, jenže ono ne. Někdo je přijde zachránit, někdo se zase hecne (většinou tedy Natsu) a vydá ze sebe úplně to nejlepší... A všichni vyhrajou, jenže problém je v tom, že si toto řeknete 2x-3x, a pak už vás pomalu začne nudit fakt, že to stejně vyhrajou a že není důvod se stresovat nad tím, že Natsu nemůže zrovna spolikat oheň, či že Lucy nemůže např. otevřít bránu. Je to problém, protože je to dokolečka a jedno a to samé. Nicméně, nejsem hnidopich a FT mě baví, protože tempo, jakým ho sleduju, je vážně obrovské (cca 10 dílů za den, což je pro představu 240 minut, což jsou 4 hodiny!!!). Závěrem, Fairy Tail je fakt super a doporučuju!!! Sic jsem u 125. dílu, ale myslím si, že už mě nic nepřekvapí a že se v poklidu dodívám na zbylých 50 dílů."
  24. Kotoura-san
    Kotoura-san (2013)
    8
    Po dvou dílech už si můžu dovolit konstatovat pár věcí, tedy, už mi začalo být divné že se stále vydávají nová a nová anime, protože tolik scénářů prostě být nemůže. U Kotoury-san je to stejné. Kotoura je spojení Haruhi s Nagato a s Asahinou. To samé platí o Manabem - to je zase Kyon spojený s Kyozumim. Vlastně tento celý seriál je taková menší kopie Haruhi. Nicméně, 4* si podle mě zaslouží. Příběh je daleko svižnější než u jiných anime a postavy tak nejsou třikrát špatné.
  25. Toradora!
    Toradora! (2008)
    10
    Mhm, kde začít... anime jsem poprvé rozkoukal někdy okolo roku 2014 ale vzhledem k mé tehdejší jazykové deformaci jsem nebyl schopný přelouskat anglické titulky. I tak se mi ale po těch letech vybavilo, že mě anime vlastně bavilo a rozhodl jsem se, že to teda dokoukám, a nutno říct že nelituji. Pozor, recenze obsahuje spoilery a vyžaduje aby se čtenář orientoval alespoň v postavách! Tak jdem na to. Obecně vzato, anime je vlastně romantická highschool komedie, což je asi žánr, který bych nikdy neodmítl. A začátek je parádní. Postavy jsou charismatické, příběh vyvážený, no zkrátka tak, jak by to mělo být. Taiga by chtěla Kitamuru, který se kamarádí s Ryuujim, který zase chce Kushiedu, která se kamarádí s Taigou, prostě klasická zápletka. V 4. či 5. dílu se zjeví "kráska" Ami, která by taky chtěla Ryuujiho, ale vlastně mu to nikdy neřekne. Už se v tom ztrácíte? To je špatně, protože tady to vlastně nekončí, ale teprve začíná. Toradora! by se vlastně dala rozdělit na dvě série, byť jako taková má celkem 25 dílů a pouze jednu sérii. A proč si to myslím? Dejme tomu, že tady máme do 16. epizody opening, který tak nějak vystihuje ztřeštěnost příběhu. Všechno je krásné, ulítlé a "normální". A pak se v 17. díle změní opening a celá série najednou, z čirého nebe "zvážní". Ale to není všechno, prakticky můžete zapomenout na všechno, co jste do 17. dílu viděli, protože právě tento zlomový díl tak nějak všechno mění. Taiga už není udělaná do Kitamury (a nechová se jako spratek), Ryuuji se tak nějak furt chce potýkat s Kushiedou a Ami stále nic neřekla Ryuujimu. Ale to není všechno! Chování postav se během 1 dílu úplně nepochopitelně změní a celý děj jde tak nějak do kytek. Co se 16 epizod táhlo jako fusakle, najednou celé pojme taková "divná" atmosféra. Těžko to popsat někomu, kdo to neviděl. Snad jen, že vám může připadat, že se díváte úplně na jiné anime. A poslední epizoda, při které jsem málem zažil krátkodobou mentální dysfunkci, tomu dodává tu "WTF is going on here" korunku. Ono by to mohlo být samozřejmě lepší. Nemuselo se během posledních 5 epizod úplně poslat do háje tak krásných 20 předchozích dílů, na všechny hlavní postavy okrem Ryuujiho a Taigy (kterým to, jasně, přejete už od začátku) s prominutím vyserou. Metrosexuální Kitamura je uklizen do ústranní, krásná Ami-chan si furt mele to svoje jak Ryuuji nic nechápe a z Kushiedy vlastně vyleze nakonec, že by Ryuujiho sice chtěla, ale že ho ráda přenechá Taize. No a tak se dají ti dva konečně dohromady, je to trochu debilně podané, ale co, v tomto by to mohlo skončit.... jenže! Jenže nejvíc šťastná Taiga se v posledních 10 minutách rozhodne z mě nepochopitelných důvodů od jejího milujícího nastávajícího vzdálit na ROK! Ano, správně, to jste prostě happy jak dva grepy, a tak se rozhodnete, že nejlepší bude se zdeklovat na rok někam do prdele a nikomu nic neříct. Co na tom, že se nakonec opět shledají. Poslední díl je výstřelek absolutně nerealistického a iracionálního chování hlavních postav, které se do té doby chovají jakš takš racionálně. Poslední díl je opravdu odpad. Ale těch předchozích 24 epizod není. A proto 5*. A proto se na to podívejte. Nutno říct, že anime překvapilo svou aktuálností v roce 2021. A určitě ještě pár dalších let může překvapit.
  26. Suki tte iina jo.
    Suki tte iina jo. (2012)
    10
    No, tak k tomuto jen dvě věci - první díl mi přišel takový docela artový (začátek + konec) a ikdyž nejsem kdovíjak zkušený otaku, připomíná mi to Kimi ni Todoke. Ale třeba tomu tak nebude... Tak, u desátého dílu je mi to všechno jasné - Kimi ni Todoke lvl. rok 2012 - tedy víc o vztahu a obecně si toho v Sukitte dovolí všichni víc. Jo, docela mi to chybělo, konečně nějaká pořádná romance (po dlouhé době). Nicméně nevím, jak se to vyvine, protože Yamato a Mei (takové zajímavé, Tachibana Mei - Amagami SS + Another?) jsou pár divných rozměrů a narozdíl od Kimi ni Todoke mi to přijde zbytečně moc přehnané
  27. Black Rock Shooter
    Black Rock Shooter (2012)
    8
    První díl, první dojem. Po pár měsících jsem se konečně dočkal. Zatím mám z toho smíšené pocity, protože je v anime trochu toho a zase onoho... Zatím po 1.dílů 4* - tedy 83%
  28. Senki zeššó Symphogear
    Senki zeššó Symphogear (2012)
    4
    Je to barevné. Je to sci-fi. Je to hudebně laděné. Je to anime! Je to Senhime zesshō Symphogear!! Zatím u 2 dílu, takže si netroufám hodnotit, mám z toho ale docela dobrý pocit. Takový mix hudby a nějaké té rubačky by zase nemusel být tak špatný. Po 2 dílech zatím dojem 4*. Po čase kdy jsem shlédnul další díl už nemám na Symphogear vůbec chuť. Asi začnu dávat špatné hodnocení--> 2*
  29. Holy Knight
    Holy Knight (2012)
    4
    Mám pocit že jsem něco podobného už někdy viděl... ah, ano, Rosario to Vampire a Moka... No, kozaté dívčiny jsou tento rok v módě (očividně) a autoři si už nedělají problémy s odhalováním ženského poprsí v ne-hentai anime... Inu, tři * za to, že jsem horší hodnocení nikdy nedal, ale kravina to teda byla..
  30. Sword Art Online
    Sword Art Online (2012)
    10
    Inu, myslel jsem si že sem napíši komentář dřív. Člověk se k tomu nějak nedostane, nicméně si nemyslím že to byla chyba, protože po dílu nastal opravdu zajímavý zvrat. Začneme od začátku. MMO anime tu máme pár kousků. Hmm, co dál; šílený vynálezce, to už je lepší. Člověk si přečte pár komentářů všímavých lidí a všimne si taky. 1 a 2 díl, stejný pocit jako Larky, nicméně rozcházím se u dalšího hodnocení. Podle mě SAO je takové průlomové, protože je lehké na pochopení. Nemusíte být znalec abyste poznali že s tím práce byla. Na nic si podle mě nehraje a to je velké plus. Kirito a Asuna jsou velmi zajímavý pár, nicméně je to taková špička ledovce ve hře, protože každý z těch dvou je speciální a na vrcholu ingame schopností. Můžu říct že bitkama to pro mě nemá na GC, ale taky nejsou špatné. Je to i ale mínus, protože je tam poznat ta nerealita. Ano, všechny anime jsou nereálné, ale člověku to při prvním dílu většinou nevadí. Pokud se v polovině anime zmíní o tom, co vlastně jejich těla, tak jako sorry, ale pozdě jste si našli místo ve scénáři. Nicméně pokud na to nemyslíte tak vám to vůbec vadit nebude. Konečně jsem našel velké PLUS a to v podobě nějakého vztahu, žádné yandere ani tsundere, natvrdo vztah s rozdáváním polibků. To se mi velmi líbí, protože některé anime o romantice v podstatě ani tento prvek nemají. SAO naopak tím oplývá a to z něho dělá anime do více částí než má být. No, po těch posledních dvou dílech jsem si myslím něco zapsal a to, že i urychlený slet událostí může být velmi zajímavý. Co jsem si na konci každého dílu vždy říkal bylo: ,,Prosím, teď ať to nekončí!!''. SAO splňuje mé očekávání a předčilo všechny anime tohoto léta. 99% :)
  31. Nedotknutelní
    Nedotknutelní (2011)
    10
    Film Untouchable je opravdu vyjímečný. Na francouzskou kinematografii si opravdu nepotrpím (co se z novodobého hlediska týče), nicméně tento film je rarita mezi raritami. Příběh je opravdu silný. A možná by to mohla být i pravda. Nikdo nikdy neví. Každopádně tento film bych mohl vidět klidně 3x za sebou a asi by mi to ani nevadilo a ani bych neusnul.
  32. Amagami SS+ (2012)
    10
    Já prostě Amagami zbožňuju, ale SS+ jsem asi krapánek přecenil. Ano, drží se toho co SS, ale s tím rozdílem že ono ''plus'' je vlastně mínus a to v podobě ubrání 2 dílů na dívku. Zní to krapánek divně, ale ujišťuji vás, že SS+ je lepší než SS a to z důvodu takového více otevřeného Junichiho. Někdy mi ho bylo docela líto, někdy ne, ale Amagami se mi prostě líbí. Snad nějaká karma mě připoutala k tomuto příběhu a já si stojím za tím, že je to jedno z těch lepších anime. Co se týče té romance - ano, je tu :). Splnilo to očekávání - 90%
  33. Nisemonogatari (2012)
    10
    Nisemonogatari - a co je velký problém - očekávání neočekávaného. Jelikož svým způsobem bylo Bakemonogatari úžasné, Nisemonogatari se trochu ztratilo ve stínu slávy. Autoři si asi řekli, že by bylo vhodné ctít rok 2012, a tedy přidat trochu toho ecchi. Jenže se jim to moc nepovedlo. I přes všechnu tuhle kritiku však musím podotknout, že mi přijde Nisemonogatari ukecanější než Bakemono. A to je dobře. Záchranný kruh připlouvá opět v podobě skvělého prostředí. Více + se sem opravdu nevejde, protože co se týče story-line, Nisemono to drží tak nějak stejně jako Bakemono. Opět, jen dobře, že autoři nevymysleli něco jiného. Myslím, že adekvátní hodnocení 85% je více než dostačující
  34. Giruti Kuraun
    Giruti Kuraun (2011)
    10
    Pokud bych vzal v úvahu, že Guilty Crown vykrádá některé ostatní anime, nemohl bych hodnotit víc jak 3*. To bych byl ale velký blázen, kdybych to udělal. Pokud jste příznivci opravdu, opravdu dobrých novodobých anime, určitě se podívejte. Pokud se nepodíváte, vaše smůla, příjdete o docela masivní podívanou... Přejdeme k anime: Guilty Crown.... co k tomu říct? FAMÓZNÍ!!! Hudba? Skvělá! Openingy a endingy jsou výborné, opravdu výborné. Grafika? Velkolepá! Skvělé efekty, úžasné kombinace barev a spousty dalšího. Příběh? Možná okopírovaný, ale zážitek ze sledování GC vám nezkazí. Velké množství zvratů, které je tu požehnaně, vás určitě naladí na tu správnou notu. Postavy? Propracované! Každá postava má něco do sebe, nemluvě o tom, že dívky zde nejsou kde jaké šeredy. K příběhu: (text je plný spoilerů, proto to nečtěte jestli jste to ještě neviděli) Příběh, který je více než zajímavý pojednává o středoškolákovi Ouma Shu (řekneme si, nic nového, vždyť o středoškolákovi je dneska kde co), který čirou náhodou se připlete do zápletky se skupinou Pohřebáci, kteří chtějí vysvobodit Japonsko... (super, další záchrana světa) Získá schopnost ovládat a vytahovat z lidí ''Voidy'' - neboli něco jako obraz duše. Samozřejmě zde nechybí krásná ''partnerka'' se jménem Inori, která čirou náhodou je symbolem demokracie. Shu se proto přidá k Pohřebákům, jenže se něco zkazí a velitel Pohřebáků umře. Shu trpí špatnými vzpomínkami na tzv ''Ztracené Vánoce'', kde lidé najednou začali různě kamenět a umírat. Po nějaké té ultimátní bitce s hlavním bossem je vláda uzavře v centru Tokia a prohlásí je za mrtvé. Shu proto shromáždí své spolužáky a ve jménu dobra je tyranizuje (nutno podotknout, že za jeho tyranii může i smrt jeho nejbližší kamarádky, nicméně originální důvod k nas+ání se až až). No, po zdařeném útěku ven z obležení ho zradí jeho nejbližší a aby k tomu nebylo málo naběhne tam zemřelý Gai (velitel Pohřebáků) a usekne Shuovi ruku, se kterou vytahuje Voidy - super konec dílu 17 k nějakému poslednímu týdnu února 2012. Když si to tak přečtete, určitě se zeptáte, proč by vás zrovna mělo bavit toto anime. Poradím vám, že až se podíváte, tak pochopíte. Doufám že moje doporučení vám k něčemu je a bude, a pokud by se stalo že toto anime hodnotíte k těm horším, napiště mi prosím do pošty proč si to myslíte, protože opravdu nechápu, co se vám na tom nelíbí... hodnocení: 110%
  35. Suzumiya Haruhi no yûutsu
    Suzumiya Haruhi no yûutsu (2006)
    10
    Haruhi je základ všeho dobrého a zlého co se dá u otaku najít. Vlastně jen toho dobrého. Kdo neviděl, ten má smůlu, protože přichází o skvělou podívanou. Celá parta S.O.S týmu je velmi povedená, bodeďby ne, je v ní člověk, mimozemšťan, cestovatel časem a jasnovidec, a vší té estrádě velí polobůh Haruhi. Je hezké vidět, že zrovna takové anime má takový úspěch. Kyon je super! Jeho styl alá ''kašlu na všechno a hlavně na tebe, Haruhi'' je velmi zajímavý, zvlášť když lže sám sobě. Celé anime má šťávu a rychle to ubíhá, což je najednu stranu dobře a nadruhou špatně, protože jak rychle to uteče tak rychle přiteče druhá série, při které jsem si nejednou řekl jedno velké WTF - tedy, ano, mluvím o dílech ležaté WTF osmičky. WTF, WTF, WTF - co to má být? Ani nevím kolikrát, ale prostě mockrát se opakuje jedno a to samé. Toto je test pro zkušené otaku - vydržíte se dívat 10x na to samé? Já ano, a tedy, po 3tím stejném díle jsem začínal být poněkud paranoidní, a po 10té ležaté osmičce jsem vypadal jako mrtvola. Ale přežil jsem to, scénáristi očividně chtěli vyzkoušet co lidé vydrží, a myslím že se jim to povedlo. Proto, zprůměrované hodnocení obou dvou Haruhi -. 95% :)
  36. Bakemonogatari
    Bakemonogatari (2009)
    10
    Tak jsem se rozhodl napsat tedy ten komentář. Inu Bakemonogatari, Když jsem viděl první díl, doslova jsem ztuhnul. Co to má k čertu být? Wtf grafika, opening, a pak mi to nějak došlo. S oblibou jsem toto anime nazval ''futuristickým'', neboť cokoliv co tu autoři načrtli je nereálné a až bizardně zajímavé. K prostředí tedy nemám absolutně žádné připomínky, a teď přejdeme k postavám. Araragi je vlastně takový hybrid člověka. Byl vyléčen Oshimem, stejně jako další z mnoha dívek, a shodou náhod, právě jedna dívka s ''problémem'' Senjougahara, se do něho zamiluje řekněme lehce netradičním způsobem. A protože to není bůhví jak romantické anime, ani se na ten vztah moc nehraje. Ikdyby byly postavy sebevíc blbé, barvy, obrazce, prostředí celého anime a jeho docela pomatený příběh vše zachrání! Proto - 97% :)
  37. Yosuga no Sora
    Yosuga no Sora (2010)
    10
    Myslím si, že toto anime si zaslouží obdiv. Vždyť pod tou haldou anime, co vychází každý rok, je Yosuga no Sora nekompromisně jedno (ne-li jediné) z mála anime, ve kterém je ten "americký sex", to je takové to "jo, máme sex, ale není to vidět, že máme sex, je to pouze naznačeno tím, že mlátím hlavou o zeď.". Díky tomuto si myslím že 60% je málo. V jiném anime to prostě zkrátka není. Ikdyž, ruku na srdce, příběh nic moc. Ale pokus o alternativy se počítá! ^^