Profilový obrázek

wybez

Ladislav Miklas

Komentáře 14

Od nejnovějších
  1. Wednesday
    Wednesday (2022)
    8
    Nihilistický Harry Potter s vlkodlakama z Twilight o holce co vyšetřuje podivné vraždy formou Enola Holmes. Ale je to zábavný, super natočený a fromou aktuální pro mladší generace.
  2. Kosti
    Kosti (2021)
    10
    Lehce bizarní hororový kraťas pod kterou se produkčně podepsal Ari Aster (Hereditary, Midsommar). Skvělá podívaná.
  3. Climax
    Climax (2018)
    10
    Film, na který se dlouho bude zapomínat. Neskutečná práce s kamerou. Výborně vybraní herci a k tomu perfektní hudební selekce. Od poloviny filmu pak solidní halucinace. Ufff, tohle je hodně silné sousto.
  4. matka!
    matka! (2017)
    10
    POZOR - SPOILERY ! Na hodnocení filmu podle CSFD vůbec nehleďte, protože jde vidět, že diváci film vůbec nepochopili a šli na něj jen proto, že bylo u něj označení horor, nejedná se totiž o horor jako takový. Za mě je Mother! nejlepším filmem roku, protože po zkončení jsem nad ním přemýšlel ještě 3 týdny. Film je podobenstvím o 6 tém dnu božího stvoření, spisovatel - bůh, matka - matka příroda, stařec - adam, jeho žena - eva, jejich děti - kajin a ábel, lidé co přicházejí do domu (dílo matky přírody) jsou potomci adama a evy (my lidé). Dům, který všichni ničí je matka příroda samotná a způsob, jak se k ní chováme a dítě narozené v místnosti spisovatele (ráj - odkud samozřejmě bůh vykázal adama a evu po zničení tzv. zakázaného ovoce) je symbolika Ježíše. Když se pod "navštěvníky" podlomí kuchyňský dřez a začne stříkat voda, jedná se o podobenství potopy, které spláchlo lidstvo. Opravdu Aronofsky mě tímhle filmem zcela uvařil a nic takového jsem snad nikdy nezažil.
  5. Televizní noviny
    Televizní noviny (1994)
    0
    Zprávy o padajícím chlebu ze stolu, o mrznoucí vodě při v zimě, o horku v létě, o novém účesu Agáty Hanychové, o tom, co celebrity dostanou pod stromeček, několik úmrtí, smrt na cestách, pár zlodějů a nakonec ... ŠŤĚŇÁTKO !!! JUPÍÍ !!! Tohle nejsou zprávy, tohle je cílené gumování palic
  6. Lesní duch
    Lesní duch (2013)
    4
    Totální zhanobení Evil Dead. Během filmu zazní tak 20x siréna jako ze Silent Hillu, a vy stále čekáte, kdy přijde PyramidHead a rozkuchá ty ufňukané flundry na cáry. Nejlepší z celého filmu je brýlatý ježíš plný optimismu - "Právě si uřízla ruku .... Tobě to přijde dobrý?" 2 hvězdy za poslední scény, kde prší krev