Profilový obrázek

PanMartin

Martin

Komentáře 679

Od nejnovějších
  1. Childish Gambino - This Is America (2018)
    10
    Lidi, co neopustili vesnici a ti, co angličtinu považují za nástroj šíření progresivismu, tady dávají odpad. A pak to ještě otevřeně přiznají v komentáři. No není ten svobodný svět skvělý?
  2. Bod obnovy
    Bod obnovy (2023)
    6
    Tomu tak moc chyběl mozek, až mi z toho bylo smutno. Přitom po všech těch povrchových stránkách (obraz/zvuk/výprava) se zas nebylo za co stydět. Škoda a veliké zklamání..
  3. Cesta do tmy
    Cesta do tmy (2023)
    8
    Na 3 hvězdy, ale rád trochu vykompenzuju některé místní odpadníky, kteří film nejspíše neviděli. Hádek výborný, spád to mělo. Jediným viditelně slabším prvkem byly vzpomínkové pasáže, kterým něco přbývalo (Farná) a také chybělo (dynamičnost a drive). Mrknutí na politiku pobavilo, hlavní “motiv” a tedy úplný závěr mi přišel lehce zvláštní a nedotažený. 55%
  4. Medvěd na koksu
    Medvěd na koksu (2023)
    6
    Má žena nazvala tento film zbytečným. Já se ale docela dobře zasmál a myslím, že se bavili i všichni zúčastnění. Už to, kdo seděl na režisérském křesle mě značně připravilo nato, že nemám absolutně brát vážně, co uvidím. Liz má smysl pro humor docela veliký. A tady si prostě pohrála... Není to nic, co musíte vyhledávat, ale neurazí to... 60%
  5. Ghosted
    Ghosted (2023)
    6
    Jak rychle se tento film objevil, tak rychle i zapadne. Ničím nezajívavá rychlokvaška, fádní děj a ploché postavy tady zcela okatě zachraňuje casting (tedy rozpočet). Nicméně dokoukal jsem a stihl u toho i jiné věci… na odpoledne dobrý, večer si tím nekažte!
  6. Tři tisíce let touhy
    Tři tisíce let touhy (2022)
    8
    Je to pohádka a řekl bych, že i dost pěkná. Hodnocení sráží očekávání ostatních od Millera- Což na jednu stranu chápu, ale je to trochu škoda. Spíše bych ocenil hravost, než nespolehlivost tvůrčí kontinuity. Já byl spokojen, měl jsem totiž nulová očekávání a ani jsem zprvu nevěděl, kdo to točil..
  7. John Wick: Kapitola 4
    John Wick: Kapitola 4 (2023)
    6
    Mám s těmi třemi hvězdami trochu problém. Nemůžu se zbavit pocitu, že to byla neskutečná kravina. Zároveň to ale byla zábavná kravina. Vážím si svého času asi už trochu více. IDDQD Wick toho moc nenamluvil, ostatní postavy až na výjimky (Skarsgårdovi to sedlo!) ploché. Prostě B-čko s šíleným rozpočtem...
  8. Black Panther: Wakanda nechť žije
    Black Panther: Wakanda nechť žije (2022)
    8
    Nejspiše lehce nadhodnocuji, nicméně laťka Marvelu je nízko a tady jsem dokonce našel i ty emoce. Ve své podstatě ale nejde o špatný kousek. Skvělá hudba, obsazení (Lupita sexy!), má to i konec. Atmos jako třešnička.
  9. Cunk on Earth
    Cunk on Earth (2022)
    8
    Vcelku svěží start bohužel u druhé půlky opadá. Nejspíše ne nižší kvalitou, nýbrž opakováním "stejného vtipu". Celkově jde ale o nenáročně zábavný kousek hodný shlédnutí.
  10. Denní směna
    Denní směna (2022)
    8
    Důležitý rozdíl mezi tímto kouskem a jinými Netflix kravinami je hlavně to, že tady se nikdo nechce brát vážně a je to primárně akční komedie. A to je rovina, na kterou je třeba se naladit a nečekat artový zážitek. Nasmál jsem se dost a nenudil jsem se. Soundtrack slušný, obsazení taky. Rozhodně kvalitnější jednohubka, než mnohé jiné tříhvězdové záležitosti... V porovnání například s předchozí Netflix upírovinou Night Teeth je tohle hotový Kubrick.. Takže za 4.
  11. The Gray Man
    The Gray Man (2022)
    4
    Svému názvu dává snímek velice za pravdu. Předražené a zároveň šedivé dílo, které zapadne do průměru a kdyby ještě existovaly, stalo by se hitem videopůjčoven. Pro našince je vtipná demolice Prahy za asistence několika neschopných policejních aut a ještě retardovanější zásahovky. Pro chlapy tady máme Annu, která toho bohužel moc nepředvede. Pro holky Ryana, který se o to alespoň snaží. Scénář je tak dutý, že by z toho byl fajn hudební nástroj...
  12. Volavka
    Volavka (2022)
    10
    Vyvrcholení děje zajistilo pátou hvězdu. Emoce to vyvolalo jak se patří. Skvělý zážitek a 6 epizod je tak akorát. Více možná později..
  13. Predátor: Kořist
    Predátor: Kořist (2022)
    8
    Feministická pohádka o indiánech, kteří se mnohdy chovají jako moderní táborníci, hrající si na.. indiány.. Nicméně famozní technická stránka, spád děje i hudební doprovod jsou dostatečnou kompenzací. Atmosféricky taky fajn. Vezmeme-li v potaz, kde se potácela predátoří značka, asi se hodí dodat, že od jedničky ten raubíř tak kvalitně nepobavil.
  14. Top Gun: Maverick
    Top Gun: Maverick (2022)
    10
    Ok.. tohle asi letos nic nepřekoná. Nadšení! Ten feel, který to umí vyvolat, jako bych sledoval první díl ve svých mladých letech. Zároveň ten drive a efekty, až mrazí. Chemie mezi postavami. Nesmrtelný Cruise..Jennifer je vlastně jen pomyslnou a krásnou třešničkou na dortu.. 98%
  15. Seveřan
    Seveřan (2022)
    8
    Je fakt, že psychedelické okénko v mých očích posunulo celý film o hvězdu nahoru. Nicméně ani ne po měsíci od shlédnutí mi v mysli nezůstalo nic moc zajímavého.. A to je relativně škoda. Protože si moc dobře pamatuju, že se mi film líbil.
  16. Jennifer Lopez: Poločas
    Jennifer Lopez: Poločas (2022)
    6
    Vcelku pohodová podívaná o přípravě na jednu velkou akci. Nicméně celé to má pachuť politické agitace a to mi přijde škoda. Holka je to šikovná, má za sebou roky dřiny. Ale stále nepochopila, že na nic se nemá tlačit moc, protože vznikne zbytečný protitlak. A přesně proto hyperambiciózní lidé nikdy nenajdou uspokojení...
  17. Rakka
    Rakka (2017)
    4
    V podstatě jen soubor záběrů, které si u Blomkampa vybavíte sami. Myšlenka je tak lehce líznutá po povrchu, že je zbytečné nad tím jakkoliv bádat. V podstatě studentský kraťas s velkým rozpočtem...
  18. Všechno, všude, najednou
    Všechno, všude, najednou (2022)
    10
    Trochu to podráží stopáž, ale uteklo a sedlo to hezky. Střih, hudba, herci i vložené myšlenky výborné. Pasáž s kameny nezapomenutelná :) Hodnocení tady bude hodně rozstřelené díky odpadům lidí kteří to a)nepochopili a píšou o slátanině a wtf a za b)těmi, co to pochopili, ale chtějí vyjádřit svůj nesouhlas s myšlenkou, protože jsou víc..
  19. Podvodník z Tinderu
    Podvodník z Tinderu (2022)
    10
    Dějově skvěle vystavěná story, kterou nepochopí zejména slabší kluci (ne, nejste muži, jen chodící frustrace-že vy žerete i toho zkrachovalce Bilzeriana?). Holek je mi líto, protože klučina je fakt profík, který ví na jakou strunu to zahrát. Podvést i holku, co ho má za kamaráda, to už chce slušné charisma. Jak to celé dopadlo je pak spíše smutné. Co se celkově týče dokumentu, musím vypíchnout i hudbu. Celkově veliké překvapení!
  20. K zemi hleď!
    K zemi hleď! (2021)
    10
    Za dlouhou dobu nejlepší Netflix a hlavně trochu náprava po té sérii rychlokvašek. Děj má spád, mix humoru a satiry je skvělý a to obsazení! Jen snad to, co provedli Cate Blanchett mi moc nesedělo... Tematicky to na dnešní dobu krásně sedlo a vlastně i docela zamrazilo. Jak pevný je celospolečenský narativ a hlavně nakolik je správný... To ukáže asi až čas. Myšlenka vyjádřená na konci filmu potěšila. BTW. 1 scénka během titulků a jedna po nich!
  21. Smrt roku 2021!
    Smrt roku 2021! (2021)
    4
    První vadou je asi kopírování loňského modelu. Druhou, a tou postatnější, je pak trapnost. Tentokrát to na úrodnou půdu nedopadá..
  22. Bing
    Bing (2014)
    2
    Retardovaný ušatý dement, kterého mě bolí sledovat. A nepotkal jsem rodiče, který by to viděl jinak. (Možná žiju v sociální bublině lidí, co nejsou po lobotomii). Bohužel mé dítě očividně trpí nějakou vrozenou sebemrskačskou poruchou, jelikož ho to baví. Nicméně zde má toto veledílo momentálně vyšší hodnocení, než nový Matrix… což, navzdory jeho (ne)kvalitě budiž důkazem toho, že svět se blíží svému konci…
  23. Matrix Resurrections
    Matrix Resurrections (2021)
    4
    Revoluci samozřejmě nezopakujete, ale udělat jí důstojný pomník, to se ani trochu nepodařilo. Je mi z toho upřímně smutno, protože jsem čekal vše, jen ne parodii sebe sama. Vlastně první půlhodina a pasáže o (herním) pokračování přímo křičí na sebe samo… Máloco tady funguje a unavený Keanu to vše tak nějak dává skrytě najevo.. Originální myšlenka stále žije.. ale připomínat si ji můžeme (s klidným svědomím) u prvního dílu.
  24. Vánoční kronika
    Vánoční kronika (2018)
    8
    Příjemné vánoční překvapení. Kurt Russel jako Santa skvělý, vtipné momenty opravdu vtipné, nikde se nemuselo zacházet do trapnosti. Hudební vložka super. A hlavně to má drive..
  25. Piklírna
    Piklírna (2021)
    8
    Bylo by to vlastně i na 3 hvězdy, ale budu milosrdný, protože ta premisa její ukotvení se moc povedly. Samotné díly a jednotlivé děje už tak originální nejsou. Nicméně o svěží vítr se Piklírna pokusila úspěšně a hlavně ukojila hlad po žánrovce tohoto typu. Na případnou další sérii se podívám rád.
  26. Noční zuby
    Noční zuby (2021)
    4
    Narovinu se přiznávám, že jsem to vzdal asi 30 minut před koncem. Jediným pozitivem na filmu jsou prsa Sydney Sweeney, celková Megan Fox (Obojí figurující asi 3 minuty) a pak šukézní kukuč Lucy Fry. Nicméně celkově je film očividně určen teenage puberťačkám, mezi které se neřadím. Schopnosti upírů se zde vyzdvihují, jen když se to scénáři hodí a to ještě ideálně mimo kameru. Když už jde o fight na kameru, je to vlastně k smíchu... Celé je to k smíchu. Být ty děvčata nahé, dám ale o hvězdu víc!
  27. Duna
    Duna (2021)
    10
    Vizuální orgie a hlavně důstojná adaptace. Těžko hledat výtky, snad až na kompromisy, které si žádala doba (vyhnutí se pojmu džihád, nutná diversity). Hudba klasicky skvělá, nicméně jsem se těšil na další LP od Hanse, ale nedá se to mimo film poslouchat. Jestli bude další film velkolepější, už se nemůžu dočkat! Casting úžasný, krásná Fergusson tomu dodává jiskru. Slizký baron-Wow! Villeneuve se pro natočení Duny narodil a Blade Runner byla jen zahřívačka!
  28. Jolt
    Jolt (2021)
    6
    Kate je mi vcelku vzácná a proto její přítomnost vykouzlila značně lepší hodnocení, než bych tomuto dílu býval jindy dal. Je to blbina, je to pro kluky a byla to i sranda... Bezduchá a pitomá... Ale Kate..
  29. Polar
    Polar (2019)
    8
    Jak moc se to bere vážně je nám velice důrazně ukázáno hned v úvodu. Já se naladil hned a s utlumeným rozumovým vnímáním se bavil skvěle. Hudba, holky, taky cajk..
  30. Armáda mrtvých
    Armáda mrtvých (2021)
    6
    Jde tady vidět, že se chtěli jen bavit a nebrat nic moc vážně.. A bohužel je to vidět až moc, protože se tím pádem obnažuje, jak je to se Snyderovým talentem.. Mohlo to být mnohem lepší, rozpočet na to očividně byl.
  31. Nikdo
    Nikdo (2021)
    10
    Tohle je oddechovka! Divákovi bližší John Wick s naprosto prvotřídním obsazením, soundtrackem i spádem, který nemůže nudit.
  32. Duše
    Duše (2020)
    8
    Film plný krásných myšlenek a úžasného ztvárnění duchovní sféry. Spoustou myšlenek vzal za srdce, ale přesto mu na konci chybělo to emotivní zakončení, které člověk čeká. Vlastně není nic špatně, jen... Ta očekávání...
  33. Wonder Woman 1984
    Wonder Woman 1984 (2020)
    6
    Film, na kterém jdou značně vidět jednotlivé fáze v měsíci, kdy na něm paní pracovala... Bohužel. Gal Gadot nicméně opět zajišťuje tu hvězdu navíc a vlastně díky ní jsem to celé dokoukal. Konec měl i nějakou tu message.. Ale kdo k němu došel, aniž by už nebyl otrávený?
  34. Tenet
    Tenet (2020)
    10
    Z některých nízkých hodnocení tady je docela patrné, že jde spíše o rozčarování z Nolanova přístupu. Tzn. být tohle dílem jiného, ne natolik "vyhypovaného" tvůrce, asi by bylo celkové hodnocení vyšší. Docela to chápu. Sám bych dal nějaké 4*, ale musím to trochu kompenzovat. Největší problém bych viděl v tématu a jeho zpracování, kterému prostě nestačí tato stopáž. Možná se někdy dočkáme prodloužené verze, ale asi už bude pozdě... Tentokrát bylo toho acidu asi moc a divák to prostě nemůže stíhat natolik, aby si film užil jako celek...