Profilový obrázek

Lukáš Jánský

Komentáře 8

Od nejnovějších
  1. Pád domu Usherů
    Pád domu Usherů (2023)
    10
    10/10 je nejvyšší hodnocení. Zatím jsem ho nepoužil, ale tentokrát to přišlo. I to dle mého názoru zbytečné množství krve mi tam moc nevadilo. Prostě pustíte, už vás to nepustí. Atmosféra dokonalá, herecké výkony přesvědčivé, děj navzdory předvídatelnosti překvapí a vše dokreslují citáty, které nutí přemýšlet. Takže rozhodně doporučuji. Není to jen tuctový horor.
  2. Velma
    Velma (2023)
    9
    Tohle bych si asi nikdy nepustil, nebýt takového množství hejtů na sociálních sítích. To mě prostě přimělo si seriál pustit. Už jsem se těšil, jak dnešní produkce zprasila kultovku z minulého století a že uvidím úpadek společnosti na vlastní oči. No, spletl jsem se. Ono je to úžasné zrcadlo dnešní doby. Ukazuje současnou euroamerickou společnost v plné nahotě. Kam se hrabou Simpsonovi. Prostě smekám a dávám 9/10.
  3. Smrtelné stroje
    Smrtelné stroje (2018)
    5
    Tak předem chci napsat, že jsem velký fanoušek sci-fi a fantasy. Takže film o městech na kolech jsem musel vidět. Zkrátím to. Podruhé to už vidět nemusím. Jako vizuálně je to hezké, příběh slabší a hercům jsem ty role nějak nedokázal uvěřit. Co mě ale odrazuje je totální nelogičnost jak vytvořeného prostředí, tak (opět) fyzikálních zákonů. Shrnuto, "jéé, jezdící města". Nic víc.
  4. Žhářka
    Žhářka (2022)
    8
    Tohle se povedlo. Ani jsem nečekal, že současnou produkci ocením tolika body. Ale začněme od začátku. Film o malé holce, která má nadpřirozené schopnosti mě nutí k pousmání se nad originalitou. Navíc upoutávka působí lacině. Chci tím říct, že jsem si film pouštěl s velkými předsudky a důvodem pro "kliknutí" byla relativně krátká stopáž. Ale teď k filmu. Byl to šok. Ano, efekty laciné a úvod do děje hodně krkolomný (našroubovaný). Ale když se to rozjelo, člověka to vtáhlo do děje. Žádné klišé. Žádná politická korektnost. Žádné přehnané signály a černobílý svět. Prostě surová realita, které však musíte odpustit trochu nelogičnosti a nízký rozpočet.
  5. X
    X (2022)
    8
    Čekal jsem horor, do kterého propašují trochu lechtivých scén, o které je v současné produkci nouze. Spletl jsem se. Hororové prvky tam jsou, ale nejsou prvoplánové krvavé. Ani nevím, jaké slovo by je vystihlo, prostě jsou povedené a musíte to vidět sami. I celkový děj má spád a práce kamery je úžasná a atmosféra konce minulého století přesvědčivá. Jen tam nečekejte tu erotiku.
  6. Bullet Train
    Bullet Train (2022)
    9
    Tohle se povedlo. Kdo by tušil, že nacpat známé tváře do jednoho vlaku a nechat je se mezi sebou řezat bude nejen zábavné, ale i promyšlené. Rozhodně doporučuji
  7. Rychle a zběsile 10
    Rychle a zběsile 10 (2023)
    3
    Tady jsem dlouho váhal. Osobně bych nedal ani jeden bod, protože je to odpad. Vysokorozpočtový odpad. Ale nápady (byť nereálné) tam jsou, hezky se to hýbe a jsou tam hezká auta. To je ale vše. Efekty jsou podprůměrné a některé připomínají počítačové hry. Fyzikální zákony platí ještě méně, než v předchozích dílech. Rádoby drané hlášky (a že jich tam je víc než běžné konverzace) vás často nutí vyprsknout smíchy a celé mi to přijde jako závod o to, kdo se dokáže drsněji tvářit, vyhraje titul "polohrubá mouka". Prostě je to trapné a smutné zároveň.
  8. Poslední vládce větru
    Poslední vládce větru (2010)
    8
    Jo, dávám 8/10. Mně se to prostě líbilo. Na rozdíl od současné produkce se nesnaží být drsný jak polohrubá mouka a fantasy svět dává smysl. Digitální efekty nejsou nejhorší. Možná bych je i vyzdvihl, protože nepůsobí záměrně megalomansky a nechtějí za každou cenu fascinovat. Místo toho si "hrají" s barvami a doplňují atmosféru celého filmu. Zápletka je fajn a má to spád. Ten je možná až moc velký a natažení filmu by dle mého názoru prospělo. Co mi osobně vadí je silné přizpůsobení mladšímu publiku. Ano, bavil jsem se, ale tohle to trochu kazilo. Ale otázka je, jestli je lepší nějaké scény naznačit, nebo je radši vypustit. Každopádně rád si pustím znovu.