Profilový obrázek

Dory28

Komentáře 63

Od nejnovějších
  1. Mrtví mladí detektivové
    Mrtví mladí detektivové (2024)
    8
    Zaujalo mě to už od traileru, takže jsem se těšila až to vyjde, a s překvapením, mě to ani nezklamalo. Už od začátku, jsem očekávala nějakou blbost. Ale tím jak je to praštěný, je to zábavný a vtipný. Charakter postav jsem si oblíbila lehce, i když mi čas od času lezli na nervi. Co se týče kinematografie, Kamera byla taková obyčejnější, ale v pohodě, střih se mi líbil, CGI nebylo dokonalé, ale dalo se přežít. Osobně mi to velmi připomínalo seriál Lockwood a spol, jak příběhově, tak kvalitně.
    Sice to není nic převratného, ale bylo to fajne
  2. Aristokratka ve varu
    Aristokratka ve varu (2024)
    5
    Emm, snažila jsem se na tom najít něco dobrého, jelikož jedničku mám celkem ráda. Bohužel to nevyšlo. Jediné co je na tom ucházející, byla snad jenom ta kamera. Scénář - hrozný, humor - přiblblí, příběh - jako promiňte, herecký výkon - emm. Zkrátka a dobře, to celé nějak drhlo.
  3. Průměrňákovi
    Průměrňákovi (2009)
    9
    Praštěná rodina + praštěné postavy + praštěný příběh * praštěný humor = Praštěný seriál = Boží seriál
    Jako tohle mě prostě bavilo, postavy mi někdy lezli na nervy, ale obecně mi přirostli k srdci. Takovou krásnou rodinou atmosféru, jsme asi někdy zažili všichni. A některé hlášky, byli taky prostě boží : příklad ´Houk´........
  4. Kačeří příběhy
    Kačeří příběhy (2017)
    8
    No, klasika je klasika, ale myslím si, že tohle je dobře spracovaný remake (jestli se to teda dá považovat za remake). Alespoň se to dostane k mladšimu publiku.
  5. Krtek
    Krtek (1957)
    6
    Já vím, že na tom spousta lidí vyrostlo, ale já jsem na to jako malinká nikdy moc nekoukala, jelikož mě to nebavilo. Mnohem radši jsem měla jiné večerníčky.
    Je to pěkně spracovaný a pěkné příběhy, to uznávam. Ale pochybuji, že jsem na to jako malinká brala ohled.
  6. Ms. Marvel
    Ms. Marvel (2022)
    6
    No, Marvel klesá, čím dál horší kvalita. Nicméně i přes horší CGI, a dost připitomělí příběh mě to vlastně celkem bavilo, a to jsem na to ani neměla v plánu se dívat. Osobně si myslím, že starším divákům se to moc líbit nebude, naopak těm mladším velmi. Já sice nejsem moc stará, ale jsem náročná co se týče filmů/seriálů: Kinematografie
  7. Stmívání
    Stmívání (2008)
    2
    Zatím jsem našla jenom jediný upírský seriál co se mi líbil, a tenhle to rozhodně není.
    Ne, ne, a ne. Ani netuším jak jsem se právě tě dostala k upírské fantasy, možná proto, že jsem se jim vždycky vyhýbala, a teď už mi došli veškeré fantasy filmy/seriály, ale tenhle z těch všech, co jsem zatím viděla, byl zásadně nejhorší. Za mě prostě NE!
  8. Legacies
    Legacies (2018)
    6
    6,5
    Fantasy mám opravdu velmi v oblibě, ale k tomu upírskému jsem se nikdy moc nedostala, vlastně jsem se mu i trochu vyhýbala, jediné co jsem viděla byl ČAS ČARODĚJNIC, ani UPÍŘÍ DENÍK jsem neviděla, a přesto jsem si to pustila.
    Jako, až na ty efekty a celkově CGI, to nebylo špatné, děj byl sice plný klišé, ale šlo to, nicméně na Upíří deník se stejně nechystám dívat, a Čas čarodějnic byl prostě lepší.
    • CGI
  9. Městečko Záhad
    Městečko Záhad (2012)
    8
    Za mě fajn zajímaví seriál plný vtipů, dobrodružství, a hlavně 'virbl prosím' ZÁHAD. Moje ségra tenhle seriál naprosto zbožňuje, a musím se přiznat, mě se taky líbil, takže si myslím že je to jak pro menší, tak i pro starší. (Emm dobře, až na to ,že já animáky prostě zbožňuju, takže možná nemůžu moc říct - ale to je jedno, na animáky prostě nikdo není moc starý, a nebo já duševně nikdy nevyrostu, kdo ví ) Má to i moc pěknou a zajímavou animaci. Takže za mě JO.
  10. Nebe s.r.o.
    Nebe s.r.o. (2019)
    4
    Emm, jako úplně nevím jaké z toho mám emoce (nemám téměř žádné). Na jednu stranu to bylo celkem vtipné, ovšem na druhou skoro vůbec, humor co zde byl, byl takoví primitivní až pitomí. Osobně mě bavila asi jenom 1.serie, ostatní byli čím dál víc zmatečné, a humor horší a pitomější. Mě to prostě moc nebavilo.
  11. Příležitostní detektivové z Baker Street
    Příležitostní detektivové z Baker Street (2021)
    4
    Emm, NE! Co tohle přesně mělo být netuším. Jako Sherlock Holmes v paralelním vesmíru mě moc neohromil - Netflix prostě zase chce jméno Holmes. Ale jako kdybych pominula, že to má co dočinění s Sherlockem Holmesem ,tak to tak hrozné nebylo.
    Příběh ušel, CGI nic moc, kostýmy ušli, scénář trošku dřel, a kamera prostě průměr.
  12. Mladá dáma
    Mladá dáma (2024)
    5
    No moc mě to neohromilo. Příběh je sice celkem originální, ale předvídatelný a ne moc zajímaví, je to pořád taková pohádka - takzvané dobro zvítězí nad takzvaným zlem.
    Kamera nebyla špatná, ale pořád nic moc, kostýmy neohromí ale ani neurazí, a CGI stejně tak, Millie Bobby Brown asi není špatná herečka, ale mě prostě opět nepřesvědčila. Je to takové neslané nemastné. Za mě průměr až lehce pod průměr.
  13. To se vysvětlí, soudruzi!
    To se vysvětlí, soudruzi! (2024)
    6
    Tak tohle je asi ten největší bizár české kinematografie, co jsem viděla. Jsou to takoví český komunistický KROTITELÉ DUCH, ale jako příběh o jednom skeptikovi a zbytku dogmatiků není špatný nápad, akorát to trochu nevyšlo. Ale abych tomu zase nekřivdila, je to v celku vtipné, sice nevím zda scénářem či tím bizárem ale je. Každopádně kamera není marná - má takovou pěknou starou patinu, ale kulisy byli velké špatné (bizardní no). Osobně mám pocit, že to jak je to bizardní, byl tak nějak záměr, protože jestli ne, tak nevím co to má přesně být. Jako bizár nad bizár.
  14. Ferina Lišák
    Ferina Lišák (2023)
    8
    Jako ale jo, na to, že to není zrovna můj šálek čaje, tak mě to bavilo. Bylo to vtipné, trochu krvavé, a kapku romantické, což většinou zrovna nevyhledávám, ale tady mi to nevadilo. Jako krimi bych to asi úplně nedefinovala, ale je pravda, že nějaké prvky tam jsou. Kamera byla fajn, scénář taky dobrý, a kostýmy byli také povedené. Za mě fajn pohodovější seriál.
  15. Thunder Force
    Thunder Force (2021)
    0
    Takhle to prostě nefunguje! Jako co to bylo? Superhrdinský film rozhodně ne, a ani jako parodie to nefunguje. Za mě to nebylo ani vtipný, a to já se směju ledasčemu.
    Efekty hrůza, kostýmy stejně tak. Příběh - tam vůbec nějaký byl? Jako to i ta She Hulk byla lepší, ta byla alespoň trochu vtipná, tohle ne.
    Jestli jste to ještě neviděli, tak se prosím vás ušetřete, a nekoukejte na to.
    • Všechno
  16. Duna: Část druhá
    Duna: Část druhá (2024)
    10
    Na Dunu jsem šla s kamarádkou, a jelikož jsme tam byli dřív, tak jsme si v době reklam povídaly. Nastali první dvě minuty a my ztichly - naprosto fenomenální film, nevím co víc bych k tomu měla dodat, já už byla naprosto unešená z jedničky ale dvojka, to je úplně něco jiného. Lidé často říkají že dvojka je vždy horší než jednička, a ano často to tak bývá, ale tady to opravdu neplatí.
    Asi nejsem jediná co to tu napsala ale stejně jako, Star wars, Matrix, Pán prstenů... ve své době byli úplně na špičce a jsou do dnes, stejně tak to je a bude i s Duno.
    Spory Avatar vs Duna jsou asi na místě, mám v oblibě oboje, každý má svoje a každý je jiný - no nevím na kterou stranu se postavím.
    Můj dotaz zní : můžu tomu dát 11 z 10?
    Pravd asi to není pro všechny, tempo je pomalejší, emocionální to je ale dost skrytě, trošku na pochopení, ale i mé kamarádce která nemá tak v oblibě sci-fi, a celkově filmy jako já (nebaví ji je rozebírat pomalu na atomy) se to líbilo.
    Rozhodně doporučuji na to zajít do kina, u prvního dílu Duny jsem udělala chybu, že jsem si to pustila až doma, a nebyl to takoví zážitek jako v kině.
    • Kamera
    • Hudba
    • Efekty
    • Atmosfera
    • Kostými
    • Herecký výkon
  17. Stíny Kraje
    Stíny Kraje (2023)
    9
    Jasně, že to má chyby, ale je to fanouškovský film, který dopadl pomalu líp, než většina českých filmů. Úžasné kulisy, Kostýmy taky skvělí, s kamerou se popasovali velmi statečně. Jako fanoušek Středozemě říkám skvělí.
    • Kamera
    • Kulisy
    • Kostýmy
    • Hudba
  18. Zaklínač
    Zaklínač (2019)
    5
    Mám fantasy velmi v oblibě, a konečně jsem se dostala i k zaklínač, a bohužel toho lehce lituji. Knižní předlohu jsem nečetla, a po dokoukáni seriálu, to asi ani nemám v planu.
    Je to nudné, a na začátku lehce zmatené. Celkově mi to připadá, jako velmi laciná verze Hry o trůny.
    Jako rozhodně to není nejhorší fantasy seriál, viděla jsem už mnohem horší, a ačkoliv spoustu věcí zaklínač nezvládl, tak ve všem zlem je i něco dobré: kostýmy jsou vcelku povedené, kameru taky celkem zvládli, efekty ušli.
  19. Virgin River
    Virgin River (2019)
    3
    Mě osobně to nezaujalo a nebavilo - přišlo mi to předvídavé, lehce zmatené, a nezáživné až přiblblé. Ovšem mojí mamce se to moc líbilo, a byla tím úplně pohlcená.
    Kamera nebyla marná, a scénář taky ne, ovšem příroda naprosto nádherná.
  20. Hříšný tanec
    Hříšný tanec (1987)
    3
    Já vím že je to klasika, ale já ji prostě nemám ráda. Tenhle žánr většinou moc nevyhledávám, ale že je to tak klasika tak jsem si to pustila, no a hmm co k tomu říct, prostě nic moc no. Rozhodně to z pohledu kinematografie není špatný kousek, a kord na svou dobu + soundtracky byli fajn, ale za mě prostě ne.
  21. Úřad kouzelnických záležitostí
    Úřad kouzelnických záležitostí (2018)
    0
    Emm, proč jsem měla pocit, že kdybych vzala pár lidí z ulice, a točila to na telefon, tak bych to stejně natočila líp. Já jako chápu, že to má být pro malé děti, ale stejně.
    • hercům jsem nevěřila ani slovo
    • scénář
    • kamera
    • efekty
  22. Lichožrouti
    Lichožrouti (2016)
    7
    Knihy jsem všechny četla, a mám je ráda. Tento film se sice knih moc pevně nedrží, ale i tak to má své kouzlo.
    Animace je zajímavá, a k tomuhle příběhů se skvěle hodí, jelikož i knižní ilustrace jsou na tenhle styl. Za mě fajn Český animák.
  23. Dora a ztracené město
    Dora a ztracené město (2019)
    0
    Ne ne a ne! Jako co to přesně mělo být? Vtipný to nebylo, dobrodružný se to snažilo být ale stejně ne, hercům jsem nevěřila ani slovo, scénář a kulisy jako promiňte, příběh hrozný - už od začátku víte jak to skončí, a ty střihy do animace měli být co? Já chápu, že to má být pro děti, ale ne zas tak malí.
  24. Prokletá
    Prokletá (2020)
    2
    Naprostá katastrofa. Přiznávám se, že jsem to nebyla schopná ani dokoukat.
    Efekty jedna velká hrůza. Hercům jsem pomalu nevěřila jediné slovo, a kostýmy taky žádná sláva. Jediné co celkem ušlo byli lokality, kde se to natáčelo.
  25. Gumídci
    Gumídci (1985)
    10
    Tak, a na tomhle jsem vyrůstala. A klidně bych si to pustila znovu, a to patřím k tý novější generci, která to ani nezná, což mě mrzí. (Skoušela jsem se ptát mé věkové skupiny, a nikdo neznal.)
  26. Stvoření světa
    Stvoření světa (1958)
    1
    Jelikož když jsem byla malá, bylo mi to opakovaně pouštěno, a já jsem si k tomu tím pádem vytvořila velký odpor. Ono to nejspíš ve finále není tak hrozné, ale já už to nikdy v životě nechci vidět.
  27. Bratři
    Bratři (2023)
    9
    Tento rok už druhý povedený film, tak snad to tak půjde i dál.
    Je pravda že je tento film lehce zaujatý, ale zase bratry Mašíny vidí každý jinak, takže se zde nejde zavděčit všem, a hlavně je to stále jen film ne dokument. Nic méně já to vezmu radši z pohledu kinematografie - kamera je velmi povedená, kostýmy taky fajn, exteriéry natáčení velmi dobře vybrané, a mohla bych takhle pokračovat dál.
    Má to stále takovou tu českou patinu, což ale zrovna u tohohle filmu nemusí být nutně špatně, jelikož se zde pojednává o české historii. Jediné mínus v těhlech tématech je, že se to bohužel nikdy moc nevyrovná celosvětovým filmům.
  28. Orion a tma
    Orion a tma (2024)
    5
    Že je to hezký příběh, jsem věděla už před tím.
    Animace byla taková obyčejnější, ale k tomuhle příběhů se to celkem hodilo.
    Rozhodně to není špatný animák, a menším se bude určitě líbit, navíc to pro ně bude i poučné, ale pro mě i když mám animáky ráda nic moc.
  29. Arcane: League of Legends
    Arcane: League of Legends (2021)
    10
    Nemám slov, naprostá bomba! Já měla ráda vždycky animáky, ale tohle je naprosto noví level, jelikož to má geniální animaci, která je zároveň jako ze hry, ale i jako normální filmová. A ten příběh - MENŠÍ SPOILER - zezačátku do vypadá sice trochu krvavě, ale ne nic extrat, byli jasně vidět kladné a záporné postavy, jenže pak přišli další díly, a já nevěděla kdo je kdo - doslova je to o tom na čí stranu se divák postaví (není to zde rozděleno na vyloženě dobro a zlo)
    • Animace
    • Hudba
    • Příběh
    • Postavy
    • .....
  30. Rodinná rošáda
    Rodinná rošáda (2023)
    5
    Je to opravdu velká blbost, a i celkem klišé, ale i tak jsem se pobavila. Myslím si, že když o adventu není na co koukat, tak je tohle ideální film, co si pustit s rodinou.
  31. Willoughbyovi
    Willoughbyovi (2020)
    3
    Rozhodně zajímavá animace, která na první pohled určitě zaujme, což oceňuji. Nic méně mě osobně se moc nelíbila a nehodila se mi k tomu.
    Příběh byl sice poměrně originální, ale taky mě moc nezaujal, a vlastně se mi ani nelíbil.
    Bohužel mě to dost zklamalo, za mě velmi podprůměrný animák.
  32. Bod obnovy
    Bod obnovy (2023)
    9
    Na BOD OBNOVY jsem se troch bála jít, protože vím jak některé české filmy dopadají, ale rozhodně jsem neudělala chybu že jsem na to šla, BOD OBNOVY se může srovnávat s celosvětovými filmy. Kdybych nevěděla že je to z české produkce, vůbec bych to netipla. Když bych to hodnotila jako celosvětoví film, je to lehce nadprůměrný film, ale když to hodnotím jako český sci-fi krimi film, popíšu to jedním slovem - wow. Že by se v české kinematografii schylovalo k lepším časům.
    • vyzualně velmi povedný
    • pěkná práce s kamerou
    • povedené efekty
  33. Jsou světla, která nevidíme
    Jsou světla, která nevidíme (2023)
    9
    Osobně nejsem moc velký fanda válečných filmů/seriálů , ale tenhle mě okouzlil svou hudbou, co jsem slyšela v traileru, a neudělala jsem chybu že jsem si to pustila. Je to silný, a na oko velmi povedený seriál. Když přišla chvíle na CGI tak to nebylo špatný, a kamera byla fajn. Tenhle seriál se Netflixu povedl, takže doporučuji jak těm co válečné filmy/seriály mají rádi, ale i těm co to zas tak nemusí.
    • Kamera
    • Kostýmy
    • Hudba