Všichni moji cizinci

72%

Zajímavosti 16

  • Stereo systém v obývacím pokoji rodičů obsahuje gramofon Dual CS505, který byl k dispozici v polovině 80. let, ale zesilovač pod ním je model z 90. let.
  • Když Adam popisuje nemocnici v Croydonu, kam byli jeho rodiče po nehodě převezeni, zmiňuje, že se jmenuje St Mary's Hospital. To není pravda - nemocnice St Mary's Hospital v Croydonu byla porodnicí, neměla oddělení pohotovosti a byla uzavřena v roce 1985, tedy dva roky před nehodou, kterou popisuje. Věcně správně by se nemocnice jmenovala Mayday Hospital.
  • Šestý celovečerní film režiséra Andrewa Haigha.
  • Pro vnější pohled na byt byla použita stěna z LED obrazovek, protože to bylo levnější než pronájem skutečného bytu na celou dobu produkce a na rozdíl od zelených obrazovek to hercům poskytlo pocit reality.
  • Během tiskového turné k filmu Adam Scott a Paul Mescal prozradili, že během "velmi vážné scény o rodičovství" musel Paul Mescal odejít z natáčení, protože dostal záchvat paniky. Tato informace je uvedena v čase 5:51 ve videu časopisu Vanity Fair s názvem "Paul Mescal a Andrew Scott testují, jak dobře se znají".
  • Klubové scény se natáčely ve Vaulxhall Tavern, slavném londýnském gay klubu.
  • Jamie Bell, herec, který hraje Adamova otce, je ve skutečnosti o deset let mladší než Andrew Scott a Claire Foy (představitelka matky) je o osm let mladší než Scott.
  • Původní název Strangers je stejný jako název původního románu Taichiho Yamady.
  • [Claire Foy o použití vlastního přízvuku při ztvárnění Adamovy matky]: "Často hraji postavy, které jsou z jiné třídy než já, nebo mají úplně jinou výchovu, nebo prostě pocházejí z jiných částí světa, takže se mi málokdy stane, že bych mluvila s vlastním přízvukem. Rozhodně jsem ho trochu zvýšila. Rozhodně jsem mluvila trochu kultivovaněji, protože mám takový estonský přízvuk, což je docela moderní britský přízvuk. Takže ano, vlastně mě to docela znervózňuje, protože se nemáte za co schovat, ale myslím, že právě proto byl ten film tak dobrý, protože se nebylo za co schovat. Musel to být velmi upřímný přístup k něčemu, pravdivý a docela zranitelný, a myslím, že mi to svým způsobem asi pomohlo. Myslím, že jsem se nemohla moc přetvařovat".
  • Scény v bytě se natáčely ve studiu, protože štáb nemohl najít to, co chtěl, v reálném světě. To jim poskytlo velkou flexibilitu, například odnímatelné stěny, které umožnily přesouvat a umisťovat kamery tam, kde bylo potřeba. Pro pohled na Londýn se štáb rozhodl pro LED stěny namísto zelených obrazovek; jednoduše natočili to, co chtěli ukázat, a pak to zobrazili na stěně, a do těchto záběrů nebyly zapojeny žádné VFX.
  • Scenárista a režisér Andrew Haigh označil tento film za svůj nejosobnější.
  • Volná adaptace románu Strangers od Taichiho Yamady, který inspiroval i film Ijin-tachi to no natsu (1988).
  • [Režisér Andrew Haigh o použití písně "The Power of Love" od Frankie Goes To Hollywood]: "Myšlenka, že jsem tu píseň miloval jako jedenáctiletý queer kluk žijící na předměstí Anglie a že bych ji po letech mohl dát do filmu, když jsem teď velmi otevřený ohledně své sexuality, je něco, o čem jsem si nikdy nemyslel, že by to bylo možné," říká Haigh. "A mohu natočit film s queer obsahem - opět něco, o čem jsem si nikdy nemyslel, že by to bylo možné. A mám vztah, což je opět něco, o čem jsem si nikdy nemyslel, že by to bylo možné. Říkal jsem si: Kašlu na to, tohle bude na konci filmu. Nebylo možné, abych do toho nešel. Ani by mi nevadilo, kdyby se to nikomu nelíbilo."
  • Jamie Bell nosil hnědé kontaktní čočky, aby se více podobal očím Andrewa Scotta.
  • [Jamie Bell při vzpomínce na scénu z filmu, která mu připomněla jeho vlastní rodičovství jako otce tří dětí]: "Když Adamovi říkám, že už je čas jít, Andrew se natáhne a položí mi ruku na ústa, aby mi zabránil mluvit. To dělá i můj čtyřletý syn. Myslí si, že když to neřekneš, tak se to nestane. Je to moment, který nebyl ve scénáři. To byl jen Andrew, který byl geniální. A vy si hned řeknete: 'Dobře, teď ho budu držet za ruku, protože ta ruka je mi drahá. To vás pohání, a to je na práci se skvělými herci úžasné."
  • Dům z dětství Andrewa Haigha posloužil jako místo natáčení pro dům, ve kterém Adam najde své rodiče.