Zajímavosti o Nevinný

65%

Zajímavosti 7

  • Původně měl být nástupcem filmu "Dva přátelé" (2015), ale protože scénář "Nevinný"(2022) potřeboval čas, aby dozrál, rozhodl se Louis Garrel odbočit s "Křížová výprava" (2021) a "Věrní nevěrní" (2018).
  • Ocenění: Bayard d'or za nejlepší scénář (Mezinárodní festival frankofonního filmu, Namur 2022).
  • Na rozdíl od filmů "Křížová výprava" (2021) a "Věrní nevěrní" (2018), Louis Garrel na tomto projektu nespolupracoval s Jean-Claude Carrière , ale dal mu ho přečíst. Podle Garrela Carrière navrhl dvě nebo tři věci, z nichž jednu Garrel do filmu vložil: malou kočku, která Garrelovi olizuje botu a jí kaviár, když je na hřbitově.
  • Režisér Louis Garrel se rozhodl spolupracovat s Noémie Merlant poté, co ji viděl ve filmu Jacquesa Audiarda "Paříž, 13. obvod"(2021), kde se Garrelovi líbila její lehkost a hloubka. Podle vlastních slov v ní Garrel "vycítil něco klaunského, co [chtěl] vyzdvihnout".
  • Inspirací byl příběh matky scenáristy a režiséra Louise Garrela, Brigitte Sy, která se ve vězení věnovala divadelním workshopům a natočila svůj první celovečerní film na toto téma "Les mains libres" (2010), kde její postava, kterou hraje Ronit Elkabetz, dělá právě toto. Je zamilovaná do vězně (Carlo Brandt) a v první scéně filmu je vidět, jak si ho bere, čímž také film "Nevinný"(2022) začíná. Podle Louise Garrela se ve filmu "Nevinný" (2022) jedná o příběh tohoto manželství z pohledu syna. Na druhou stranu, když se jeho matka vdávala ve vězení, bylo Louisi Garrelovi osmnáct let a on u toho nebyl.
  • Stejně jako ve svých třech předchozích filmech "Křížová výprava" (2021), "Věrní nevěrní" (2018) a "Dva přátelé" (2015) hraje Louis Garrel i zde své alter ego Abela.
  • Matka scenáristy a režiséra Louise Garrela, Brigitte Sy, pracovala 20 let ve věznicích pro divadelní dílny.