Zajímavosti o Skinamarink

46%

Zajímavosti 7

  • Na začátku filmu je zobrazena zadní strana půlnočně modrého dresu Edmonton Oilers. V roce 1995 Oilers stále používali královsky modré dresy. Půlnočně modré dresy byly představeny až v následujícím roce.
  • Přestože se film odehrává v roce 1995, na některých záběrech je vidět oranžový oddělovač kostek LEGO, který byl představen až v roce 2011.
  • Lucas Paul (Kevin) a Ross Paul (táta) jsou ve skutečném životě otec a syn.
  • Skinnamarink je oblíbená píseň pro předškoláky ze Severní Ameriky. Původně se jmenovala "Skid-dy-mer-rink-adink-aboomp" nebo "Skiddy-Mer-Rink-A-Doo" a její původní verzi napsal Felix F. Feist (text) a Al Piantadosi (hudba) pro broadwayské představení The Echo z roku 1910, které nastudoval Charles Dillingham. V Kanadě píseň zpopularizovala dětská hudební skupina Sharon, Lois & Bram, která ji nejprve vydala na svém debutovém albu One Elephant, Deux Elephants a poté ji zpívala v pořadu The Elephant Show. "Skinnamarink" se stala jejich charakteristickou písní a jejich další televizní pořad se podle ní jmenoval Skinnamarink TV. Přírodní kluziště na hřišti Sharon, Lois & Bram v Davisville v Torontu bylo na počest této písně pojmenováno "Skinnama-rink".
  • Režisér Kyle Edward Ball na Twitteru uvedl, že oba dětští herci měli původně hlášku s vulgárními výrazy. Když se však snažili nahrát svůj dialog, chlapec se při vyslovování repliky cítil nepříjemně a dívka měla problém se snažit nesmát. Nahrávání trvalo asi 8 minut, ale bez ohledu na to byla z filmu vyškrtnuta.
  • Kyle Edward Ball v jednom rozhovoru uvedl, že název filmu napsal trochu jinak než píseň, podle které je film pojmenován, aby děti při hledání písně náhodou nenašly jeho film.
  • Kvůli chybě na jedné z online projekcí na filmovém festivalu se film dal stáhnout a šířil se jako blázen, což způsobilo jeho virální šíření na mnoha sociálních sítích, jako je TikTok a YouTube, ještě před jeho oficiálním vydáním.