Angličanka

79%
Angličanka
Šestidílný westernový seriál o putování anglické aristokratky (Emily Blunt) a bývalého armádního stopaře (Chaske Spencer) divokým americkým západem v roce 1890. Oba svede náhoda, ale nakonec zjistí, že mají společnou nejen cestu, ale i minulost.



Režie:
Scénář:

Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
6
Bohužel slabší westernová záležitost, snažící se zaujmout přítomnosti ženy v hlavní roli. Emily Blunt je fajn, ale jinak putující odnikud nikam a ve výsledku nepřinášející nic nového ani překvapivého.
avenis
avenis
10 584 bodů
8
Novodobé westerny nabývají na oblíbenosti a mají jedno společné. Demýtizaci a snahu o co největší pravdivost bez pozlátek. Tohle je westernová vintage detektivka, velmi dobře napsaná. K pravdě se propracováváme pomalu a jsme napínáni v přesných dávkách. Kdo nechce vědět obsah a pointu, ať nečte dál...
Téma syfilidy se myslím ve westernu ještě neobjevilo a spolu s "běžným" zabíjením puškou, koltem a nožem přispívá k hrůznosti celé situace. Do kontrastu je postaven vztah mezi anglickou běloškou a indiánským válečným hrdinou. Dialogy jsou také nezvyklé. Místy, jakoby každý mluvil o něčem jiném. Ale až na poněkud melodramatickou hudbu je to moc dobrých šest dílů.
Wally007
Wally007
9 491 bodů
8
Úžasná záležitost! Bylo to tu napsáno již 100x, ale i já musím zmínit vizuální stránku, kdy v každém dílu bylo přes 20 scén, které by si zasloužily zastavit, vytisknout a pověsit na zeď...nádherná práce! Jinak velice poetická westernová série, která ukazuje bez obalu syrovou skutečnost při osídlování Divokého západu...z některých scén mrazí v zádech. No a obsazení a herecké výkony jsou třešnička na dortu...a to nejen ústřední pár E. Blunt a Ch. Spencer, ale v podstatě každá postava, která se tu objeví. Za mne bych dal trošku víc akce...ale je to i tak strašně dobré...

Dodatečné informace

Původní název:
The English (více)
  • Velká Británie Angličanka
  • Velká Británie The English
Premiéra v ČR:
11. 11. 2022
Distributor:
Prime Video
Země původu:
Velká Británie, USA
Knižní předloha:
Čeština:
Angličanka je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch