Pálava

25%
Pálava
Pětice kamarádů z vysokoškolské koleje – sportovně založená Ája (Denisa Nesvačilová), majitelka stavební firmy Iveta (Pavla Dostálová), světoběžník Michal (Michal Isteník), burzovní makléř Jaromír (Patrik Děrgel) a knihkupec Filip (Jiří Panzner) – přijeli do moravského sklípku, kde se s dalšími bývalými kamarády scházejí každých pět let od ukončení studia. Letos je ale jejich příjezd o to důležitější, neboť tu chtějí zasadit slivoň, jejíž zemina je smíchaná s popelem zemřelého kamaráda Štístka. Plánují, že až za pár let slivoň vyroste a začne plodit, vypálí z úrody slivovici, takže Štístko bude žít v každém z nich. Jenže nepočítají s tím, že jejich první večer se poměrně zvrtne a že svému kamarádovi jeho poslední přání (spočinout nad místními vinicemi) málem nesplní. Vše ale nakonec dobře dopadne a partička přátel se dohodne, že si svůj plánovaný víkend prodlouží a stráví na Pálavě delší období, které si užijí ve vzájemné společnosti. Na jeho konci už ale možná nebudou chtít odjet.




Recenze: Pálava

Kinobox.cz
30%

Samozřejmě za to částečně mohou vysoká očekávání publika, které doufalo v klon oblíbeného pořadu, ale hlavně se seriál zatím nijak neblýskl ani scenáristicky. Tým mladých, nových obyvatel Pálavy působí jako pěst na oko (a to nejen s ohledem na jejich chování, ale i oblečení) a trapně vystupuje i místní obyvatelstvo, které se minimálně před ženskou částí party snaží dělat ramena nebo vtipkovat na jejich „snobský městský“ účet.


Chrustyn
Chrustyn
43 493 bodů
2
Ne trapné ale tak strašně moc o ničem, že je prakticky nadlidský úkol to dokoukat.
avenis
avenis
10 852 bodů
5
Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla na ten vymydlený a prázdně idealistický styl, který nemá s realitou vůbec nic společného. A pak jsem se začala bavit. Lví podíl na to má duo Polívka senior + Dulava, protože ti dva jsou opravdu zábavní a hlavně promlouvají libozvučnou moravštinou, která je mi vlastní a proto bezchybná. Polívkovo: "Ano, moja," je milé stejně jako Dulavovo: "Já ti nabančím." Proto zavírám oči nad takovými blbostmi, jako je lopata na sázení stromu, příšerné tanečky ve sklépku a nesmyslný Ivetin úprk na sajdě bez kabelky a bez zavazadla. Taky zastavení auta u cukrárny na žluté čáře mi neuniklo... Ale budiž, je to jen nenáročná letní zábava. Moc jsem nepochopila tu podivnou mluvu Maroša, kdy dává ke každému slovu, co normálně končí na -ky koncovku -ci. Hříbci, flašci, baterci... Asi humor.
Tenhle seriál bohužel nemá vůbec nic společného s pilotem z roku 2016, snad jen toho Polívku.
Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
3 191 bodů
0
Budu se opakovat,ale sem strašně rád,že jde dát nula procent,kdyby šlo jít do mínusu,tak bych dal snad mínus milión Větší urážku,slušných herců, scénáristů,a celýho produkčního týmu sem v životě neviděl,vydržel sem asi půlku seriálu,totální odpad.lip už bych to asi zahrál já sám

Dodatečné informace

Původní název:
Pálava – život zalitý sluncem (více)
  • Česká republika Pálava
  • Česká republika Pálava – život zalitý sluncem
Premiéra v ČR:
8. 2. 2023
Distributor:
TV Prima
Země původu:
Česká republika
Knižní předloha:
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch