Minamata

70%
Minamata

William Eugene Smith je jedním z nejuznávanějších fotoreportérů druhé světové války. Od té doby ale uběhlo mnoho let a na začátku sedmdesátých let žije William samotářským životem a na svou kariéru již rezignoval. Pak se ale objeví redaktor časopisu Life a vyšle Williama do japonského rybářského města Minamata, jehož obyvatelé jsou již po desetiletí ohrožování jedovatou rtutí, kterou do moře vypouští nedaleká chemická továrna Chisso Corporation. Smith dokumentuje život zdejších obyvatel a jejich boj o přežití, i to, aby továrna uznala svou vinu a zastavila své počínání. Co pro něj začalo jako práce se stává Smithovým životním posláním.




Brenan88
Brenan88
47 150 bodů
6.5
Herecký chameleon Johnny Depp v další zajímavé roli. Díky tomuto filmu jsem se dozvěděl zase něco nového. Kaju se a sypu si popel na hlavu, ale o Minamata jsem do shlédnutí filmu nikdy neslyšel. Snímek byl natočen dobře, ale přišel mi takový chladný. Přes veškerou hrůzu, kterou vyprávěl mne nedokázal příliš zasáhnout. Johnny je v hlavní roli opět skvělý a je škoda, že je Minamata možná jedním z jeho posledních filmů ne-li posledním.
Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
4
Johnny Depp se snaží vymanit ze škatulky Jacka Sparrowa (nebo ho možná nikdo ve velkém filmu už nechce) ale bohužel si vybírá projekty, které dobře vypadají na papíře, ale na plátně to vázne. Minamata není žádným napínákem, jak by se mohlo zdát, ale spíše se snaží přiblížit Scorsesemu Mlčení, které bylo po všech směrech vyspělejší a poutavější.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 487 bodů
4
Jako by si všichni ve štábu koupili příručku pro začátečníky a udělali pravý opak. Film, který stěží drží pohromadě. S nudným Deppem a v nudné roli protagonisty, který dělá přesně to, co celou dobu čekáme, že bude dělat.


Dodatečné informace

Původní název:
Minamata (více)
  • Velká Británie Minamata
  • Velká Británie El fotógrafo de Minamata
  • Velká Británie Il caso Minamata
Premiéra v ČR:
1. 9. 2022
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Velká Británie, USA, Spojené arabské emiráty, Japonsko
Tržby:
1,62 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Minamata je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch