Zajímavosti o Hamilton

83%

Zajímavosti 62

  • Alexander Hamilton je zobrazován jako člověk, který přišel do Spojených států v roce 1776; přišel v roce 1773.
  • V písni o Leeově bitvě u Monmouthu se zpívá, že ve stostupňovém vedru zemřelo tisíc vojáků. To je nepravdivé, i když může jít o umělecké rozhodnutí. Údaje o ztrátách v bitvě byly následující: britský generál Clinton utrpěl 65 mrtvých v důsledku nepřátelských akcí, 59 zemřelo na následky horka, 170 bylo zraněno a 64 bylo nezvěstných. Koloniální ztráty činily 69 mrtvých, 161 zraněných a 140 nezvěstných.
  • Thomas Jefferson Aarona Burra jako viceprezidenta neodmítl. Funkci vykonával v letech 1801-1805, ale před Jeffersonovým druhým funkčním obdobím ho nahradil George Clinton.
  • Hamiltona z funkce na ministerstvu financí nevyhodil John Adams; rezignoval v roce 1795, dva roky před Adamsovým nástupem do úřadu.
  • Philip Hamilton nebyl zastřelen dříve než na deset kroků, protože minutu Philip i Eacker stáli a odmítali střílet." Philip dal na radu svého otce a odmítl zvednout pistoli ke střelbě poté, co s Eackerem napočítali deset kroků a stáli proti sobě. Eacker následoval jeho příkladu a také nevystřelil. První minutu oba muži stáli, nic nedělali a oba odmítali střílet. Po minutě Eacker konečně zvedl pistoli a Philip udělal totéž. Eacker vystřelil a zasáhl Philipa nad pravým bokem. Kulka prošla jeho tělem a uvízla v levé paži. V možná mimovolné křeči Philip před dopadem na zem také vystřelil z pistole, ale tato kulka nic nezpůsobila."
  • Charles Lee se domníval, že mu bude svěřeno velení kontinentální armády. Byl zděšen, když Washington, rodilý Virgiňan, dostal místo toho velení, zatímco Lee byl odsunut na pozici třetího velitele. Lee měl bojové zkušenosti, když v červnu 1776 v bitvě u Sullivanova ostrova odrazil pokus Britů o vylodění v Charles Townu v Jižní Karolíně. V prosinci téhož roku byl zajat britskými jednotkami a držen 16 měsíců, než byl podmínečně propuštěn. Po návratu lobboval v Kongresu tím, že kritizoval Washingtonovo velení a organizaci a žádal, aby převzal velení.
  • Po bitvě u Monmouthu byl generál Lee postaven před válečný soud za to, že nerespektoval generála Washingtona a špatně zacházel se svými vojáky a nechal je ustupovat. Lee byl shledán vinným ve všech bodech obžaloby a na celý rok mu byla pozastavena hodnost.
  • Generál George Washington popisuje svou první bitvu jako "masakr". Jedná se o bitvu u Jumonville Glen neboli Jumonvillskou aféru. Dne 28. května 1754 sloužil tehdejší podplukovník George Washington britské koruně. Vedl skupinu virginských milicionářů na území dnešní jihozápadní Pensylvánie spolu se skupinou bojovníků kmene Mingo vedenou Tanacharisonem. washingtonova rota narazila na francouzský tábor a o tom, co následovalo, se vedou vášnivé debaty. Britové tvrdili, že Francouzi zahájili palbu jako první, zatímco Francie tvrdila, že jejich tábor byl přepaden ze zálohy. V každém případě patnáctiminutová bitva vedla k tomu, že všichni Francouzi byli zabiti nebo zajati. Mezi zajatci byl i jejich velitel, praporčík Joseph Coulon de Villiers sloužící jako emisar. Když Washington vyslýchal Villierse, přiblížil se k němu Tanacharison a rozbil Villiersovi hlavu tomahawkem. Proč by to dělal, není známo.
  • Píseň "One Last Time" se původně jmenovala "One Last Ride", ale Lin-Manuel Miranda píseň změnil, když si myslel, že se téma a tón nehodí k seriálu ani k charakteristice George Washingtona.
  • Hamilton je prvním filmem z roku 2020, který se dostal do žebříčku IMDb Top 250.
  • Nejedná se o skutečnou filmovou adaptaci muzikálu, ale o živý záznam divadelního představení z divadla Richarda Rodgerse na Broadwayi.
  • Hamilton ukradl děla 23. srpna 1775 na Manhattanu. Britští vojáci se evakuovali z města na palubě lodi HMS Asia. Na jižním cípu ostrova se v dnešním Battery Parku nacházely dva tucty děl. Loajalisté informovali Brity o chystaném útoku. K ostraze parku byl poblíž břehu ponechán hlídkový člun. Hamilton, Mulligan a 100 kontinentálních vojáků bylo spatřeno, jak se snaží děla vytáhnout tak, že je připevní na silná lana a táhnou za ně. Britská děla zahájila palbu a kontinentální vojáci palbu opětovali. Při výměně byl zabit jeden britský voják. Nakonec se Hamiltonova skupina zmocnila 21 z 24 děl. Mulligan později napsal: "Zabýval jsem se odtahováním jednoho z děl, když k nám přišel pan Hamilton, dal mi do ruky mušketu a chopil se lana. . . . Hamilton (se) s dělem dostal pryč. Nechal jsem jeho mušketu v baterii a ustoupil. Když se vracel, potkal jsem ho a on mě požádal o svůj kus. Řekl jsem mu, kde jsem ji nechal, a on si pro ni šel, přestože střelba pokračovala, se stejným zájmem, jako by tam (Asia) nebyla."
  • Ačkoli se jedná o živé natáčení divadelní inscenace, společnost Disney vydala filmy i k dalším broadwayským představením, která původně nevytvořila. Patří mezi ně divadelní filmové adaptace Evita (1996) (vyrobené prostřednictvím dnes již neexistující značky Hollywood Pictures) a Into the Woods (2014) a televizní adaptace Annie (1999) a Once Upon a Mattress (2005).
  • Výstava obsahuje 46 čísel.
  • Hamiltonův poměr s Marií Reynolds a způsob, jakým ho zveřejnil, je historicky považován za první americký sexuální skandál.
  • Ve filmu "The Adams Administration" Burr zpívá, že Hamilton je zakladatelem pobřežní stráže. To je pravda. Ve Federalistických spisech Hamilton říká, že kdyby federální lodě střežily přístavy, zamezily by pašování. Na jeho doporučení Kongres 4. srpna 1790 vytvořil Námořní daňovou službu. V té době bylo americké námořnictvo i námořní pěchota rozpuštěny. Revenue Marine tak byla jedinou námořní stráží nové republiky. Postupem času se díky zákonům Kongresu, válce a dalším potřebám Revenue Marine rozrůstala a přizpůsobovala, až se nakonec stala pobřežní stráží. Nyní se 4. srpen slaví jako narozeniny pobřežní stráže.
  • Jsou zde tři souboje; podplukovník Charles Lauren vyzval generála Charlese Leeho za jeho hanlivou kritiku generála Washingtona po bitvě u Monmouthu. Po souboji Lee napsal ostrý dopis Kongresu, který nejenže nebyl delegáty přijat kladně, ale vedl také k tomu, že byl Lee zcela vyloučen z armády. Po odchodu do ústraní v údolí Shenandoah se Leeovo zdraví zhoršilo kvůli dně a možná i tuberkulóze. Velmi se zadlužil a byl nucen zlikvidovat svůj majetek. Během pobytu ve Filadelfii, kde měl být prodej dokončen, Lee dostal horečku a 2. října 1782 zemřel. druhý souboj svedl George Eacker proti Philipu Hamiltonovi. Byl to Eackerův druhý souboj během dvou dnů. Předtím se přátelé Stephen Price a Philip Hamilton střetli s Eackerem v divadelní lóži kvůli jeho slovům v projevu proneseném v Tammany Hall. Price byl první, kdo se s Eackerem utkal. Oba muži vypálili dva výstřely z pistolí, ale nikdo nebyl zasažen. Následujícího dne se Philip utkal s Eackerem. Při této výměně oba odmítali asi minutu pozvednout pistole, protože Philip se řídil pokyny svého otce, aby si vyhradil střelbu až po svém protivníkovi. Eacker zvedl pistoli a vystřelil, přičemž zasáhl Filipa do kyčle, kulka se odrazila od kosti a vystřelila mu do levé paže. Snad v mimovolné křeči po zásahu Filip neškodně vystřelil z pistole do vzduchu. Po souboji se Eacker vrátil k práci inspektora hasičského sboru. Zemřel 4. ledna 1804 po dlouhém boji buď se souchotinami, nebo s tuberkulózou. Eackerův bratr napsal, že se jí mohl nakazit, když byl vystaven chladnému a deštivému počasí při zdolávání požáru se svým sborem v roce 1802. třetí a poslední souboj Burr vs. Hamilton. Po tomto souboji bylo proti Burrovi vzneseno obvinění z vraždy, které však bylo později staženo. Po skončení svého viceprezidentského mandátu v roce 1805 se Burr vydal na americkou západní hranici a zakoupil rozsáhlý pozemek. Burra podporoval americký generál James Wilkinson, který nakonec prozradil Burrovy záměry, že chce získat půdu z koupě Louisiany pro sebe. Přestože byl Burr zproštěn obvinění z velezrady, byl stále stigmatizován. Aby se vyhnul věřitelům, používal příjmení své matky, Edwards. Burr se později oženil s Elizou Jumelovou a díky jejímu dědictví získal určité bohatství. Manželství však skončilo rozvodem, když Jumelová viděla, že Burr rozhazuje peníze ve spekulacích. Krutou ironií je, že právník, kterého jmenovala svým zástupcem, byl Alexander Hamilton mladší, druhý syn jeho nepřítele.
  • Jonathan Groff na jevišti v roli krále Jiřího III. málokdy mrkne.
  • Thomas Kail tři roky dával dohromady veškerý natočený materiál ze tří představení.
  • Hamilton je plný citací, parafrází a odkazů na mnoho hiphopových, rapových a R&B písní. Na stránce s právy k představení v Playbill se píše: "Hudba Hamiltona obsahuje odkazy na následující klasické skladby:". "Going Back to Cali", kterou napsali Christopher Wallace (The Notorious B.I.G.), Osten Harvey, Jr (Easy Mo Bee) a Roger Troutman [když Hamilton hláskuje své jméno v písni "My Shot"]; "Juicy (It's All Good)", kterou napsal Christopher Wallace (The Notorious B.I.G.), Jean-Claude Olivier, Sean Combs a James Mtume ["And if you don't know, now you know."]; "Party Up (Up in Here)", kterou napsali Earl Simmons (DMX) a Kasseem Dean (Swizz Beats) ["Meet 'em inside, meet 'em inside, meet 'em inside"]; "Shook Ones Pt. II," kterou napsali Kejuan Waliek Muchita (Havoc) a Albert Johnson (Prodigy) ["Only nineteen but my mind is older"]; "Ten Crack Commandments," kterou napsal Christopher E. Martin (DJ Premier) a Khary Kimani Turner ["Ten Duel Commandments"]; "The Message", kterou napsali Melvin Glover, Sylvia Robinson, Clifton Nathaniel Chase a Edward G. Fletcher ["Ah ha ha ha / Such a blunder / Sometimes it makes me wonder / why I even bring the thunder". ] Mezi další hiphopové odkazy, které nejsou v Playbillu výslovně vyjmenovány, patří např: "Empire State of Mind" od Jay Z a Alicie Keys [část hry "Alexander Hamilton", v níž se Hamilton dostane do New Yorku]; "Scenario" (A Tribe Called Quest): "Boom! - from the cannon" [část "Right Hand Man", kdy společnost a Washington zpívají "Boom! Goes the cannon"]; Eminemova "Lose Yourself" [ve skladbě "Yorktown (The World Turned Upside Down)" Hamilton zpívá: "máme jen jeden výstřel, abychom žili další den" v narážce na Eminemovo "You only get one shot, don't miss your chance to blow." (Máš jen jeden výstřel, nepropásni šanci vybouchnout)]. Kabinetní bitvy jsou rovněž vytvořeny podle vzoru rapových bitev v Eminemově filmu 8 Mile].
  • Jedná se o první originální film společnosti Disney+, který získal rating PG-13.
  • Několik členů hereckého obsazení je spojeno s filmy společnosti Disney. Lin-Manuel Miranda (Alexander Hamilton) napsal písně pro Moanu (2016) a zahrál si roli Jacka Lampáře ve filmu Mary Poppins se vrací (2018). Jonathan Groff (král Jiří III.) namluvil hlas Kristoffa v sérii Frozen (2013). Chris Jackson (George Washington) byl hlasem náčelníka Tuiho ve filmu Moana (2016) a hrál Simbu v broadwayské inscenaci Lvího krále. Daveed Diggs by měl namluvit Sebastiana v Malé mořské víle (2023) a je hlasem Paula ve filmu Duše (2020) od Pixaru.
  • Ve hře "Hamilton" debutovali na Broadwayi Daveed Diggs, Jasmine Cephas Jones, Anthony Ramos, Phillipa Soo a Carleigh Bettiol.
  • Ve své knize a libretu z roku 2016 "Hamilton: Lin-Manuel Miranda píše, že slova "svět se obrátil vzhůru nohama" převzal z názvu skutečné pijácké písně, kterou Rudokabátníci zpívali u Yorktownu: "Podle Chernowa se tak jmenovala melodie, kterou si Britové zpívali při ústupu. Vyhledal jsem skutečnou píseň a je to... no, je to pijácká píseň. Je svižná a živá a je zábavné si ji zpívat s půllitrem v ruce, ale hudebně mi neposloužila. Tak jsem si k ní napsal vlastní melodii. Ale bože, jak skvělý sentiment pro konec války a zrod tohoto okamžiku." Miranda se o tom v knize nezmínila, ale původní píseň nebyla jen pijáckou hymnou; byla také protestem proti vládě Olivera Cromwella, která ve čtyřicátých letech 16. století vydala řadu přísně puritánských parlamentních omezení nařizujících, aby se Vánoce v Anglii slavily pouze střízlivě a neslavnostně (a pak se po určitou dobu neslavily vůbec).
  • První film vydaný pod hlavičkou Walt Disney Pictures, který obsahuje nedokončenou "f-bombu" (v písni "Say No to This").
  • V rozhovoru pro New York Magazine z ledna 2015 Lin-Manuel Miranda popsal mnoho předchozích muzikálů, které Hamiltona ovlivnily. Mezi dalšími muzikály, na které podle svých slov při psaní myslel, jsou např: Evita a Jesus Christ Superstar ("Z hlediska struktury, pokud jde o tvar muzikálu, můžete vidět jejich vliv, protože máme vraha, který vypráví svůj příběh, jako Che v Evitě a Jidáš v Jesus Christ Superstar."); The Last Five Years (z něhož je přímo převzat text a hudba jedné věty písně Say No to This); In the Heights (Mirandův největší hit před Hamiltonem a představení, které nazývá svou "absolventskou školou"); Bring it On: (další muzikál, na kterém Miranda pracoval společně s Alexem Lacamoirem a ze kterého se naučil, "jak fungují hip-hopové skladby s živou kapelou, když chcete, aby zvuk zněl jako něco, co bylo vytvořeno ve studiu, ale chcete, aby to hrálo živě"); Les Misérables ("protože je to epická revoluční hudba a je to první broadwayská show, kterou jsem kdy viděl. Z Les Miz jsem se hodně naučil o kompresi a návratu k tématům"). Mezi další muzikály, na které Hamilton odkazuje, patří South Pacific (Burr zpívá "you've got to be carefully taught", což je píseň z tohoto muzikálu Rogerse a Hammersteina); The Pirates of Penzance (George Washington se chlubí, že je "modelem moderního generálmajora", což je replika z jednoho z nejznámějších představení Gilberta a Sullivana) a 1776 (v písni "The Adams Administration" odkazuje replika "Sit down, John, you fat motherf***** na píseň "Sit Down, John"). V rozhovoru pro časopis absolventů Wesleyan College z prosince 2015 Miranda přiznal dluh, který má píseň "The Room Where it Happens" vůči "Somewhere in a Tree" z muzikálu Stephena Sondheima / Johna Weidmana Pacific Overtures: v obou případech jde o písně o důležitých historických událostech vyprávěné z pohledu lidí, kteří se nacházeli mimo prostory, kde k těmto událostem došlo.
  • Počet stažení aplikace Disney+ vzrostl v týdnu premiéry o 74 %.
  • Inscenace písně "Satisfied" byla - poněkud neobvykle - inspirována filmem Ratatouille (2007) od společnosti Pixar, zejména scénou, kdy se kritik jídla Anton Ego poprvé zakousne do titulního jídla a vrátí se zpět do dětství.
  • Alexander Hamilton v seriálu vždy oslovuje Aarona Burra "pane", což je výraz úcty, který se v této době obvykle používá pro lidi na vedoucích pozicích nebo pro starší osoby. Hamilton a Burr jsou však přibližně stejně staří a Burr nikdy nebyl v pozici autority nad Hamiltonem. Lin-Manuel Miranda uvedl, že to udělal proto, aby zdůraznil majetkový a třídní rozdíl mezi Burrem a Hamiltonem a ukázal zranitelnost Hamiltonova postavení ve srovnání s Burrem, která z toho vyplývá.
  • Ryan Coogler i Rob Marshall projevili zájem o režii skutečné filmové adaptace muzikálu.
  • Jasmine Cephas Jones (Peggy Schuyler/Maria Reynolds) a Anthony Ramos (John Laurens/Philip Hamilton) byli zasnoubeni do roku 2021. Peggy je Philipova teta.
  • Jedná se o druhé živé natáčení broadwayského muzikálu, které společnost Disney vydala, a to po muzikálu Newsies od společnosti Disney: The Broadway Musical! (2017), který byl rovněž natočen se členy broadwayského i zájezdového obsazení.
  • Lin-Manuel Miranda chtěl přidat scénu, která by ukázala rozpory mezi Alexandrem Hamiltonem a Jamesem Madisonem, kteří společně s Johnem Jayem napsali Federalistické spisy na obranu americké ústavy. Nemohl najít vhodné místo pro tuto scénu a rozhodl se místo toho ukázat roztržku v úvodu Thomase Jeffersona, kde se Madison zmiňuje o problémech, které Hamilton způsoboval, zatímco byl Jefferson ve Francii.
  • Větu "uh, France?" Thomase Jeffersona během písně "What Did I Miss?" improvizoval během zkoušky Daveed Diggs. Lin-Manuelu Mirandovi se líbila natolik, že ji ponechal ve scénáři.
  • Lin-Manuel Miranda uvedl, že v prvních verzích scénáře se objevila scéna s Johnem Adamsem a Benjaminem Franklinem, protože považoval za důležité, aby byli v seriálu někde zahrnuti vzhledem k jejich významu jako otců zakladatelů. Rozhodl se scénu vyškrtnout, když si uvědomil, že dvojí cesta přes oceán začala odvádět pozornost od Hamiltona i od vzniku Spojených států (scéna se měla odehrávat ve Francii, kde Adams a Franklin v té době žili). Nakonec byly obě postavy z konečné verze vyškrtnuty, protože Miranda řekl, že představení je o Hamiltonovi, ne o otcích zakladatelích, a Hamiltonovy interakce s Adamsem a Franklinem byly poměrně omezené. Také si myslel, že cesta do Anglie pouze kvůli segmentům s králem Jiřím III. funguje dokonale jako komické odlehčení.
  • Ve své knize z roku 2016 "Hamilton: V knize Hamilton: The Revolution (Revoluce) Lin-Manuel Miranda píše, že postava krále Jiřího III. v jeho muzikálu Hamilton byla silně ovlivněna ztvárněním Jiřího III. v minisérii HBO John Adams (2008) s Paulem Giamattim v roli Adamse a Tomem Hollanderem v roli krále. Miranda říká, že měl na mysli zejména scénu, v níž se Adams setkává s králem, když psal text třetí písně Král Jiří, "Znám ho": "John Adams! / Já ho znám / To není možné / To je ten malý chlapík, co ke mně mluvil / Před všemi těmi lety / Kolik to bylo, pětaosmdesát?" K tomuto textu Miranda píše: "Beru to tak, že všichni sledovali minisérii John Adams na HBO. Scéna mezi Adamsem a králem Jiřím v tom filmu je moje nejoblíbenější scéna z celého seriálu."
  • Po skončení svého účinkování v titulní roli v červenci 2016 hrál Lin-Manuel Miranda Hamiltona znovu tři týdny v Portoriku v roce 2018 a výtěžek z představení věnoval umělcům a uměleckým organizacím, které se stále vzpamatovávají z hurikánu Maria.
  • Když Lin-Manuel Miranda plánoval, že se v seriálu objeví Benjamin Franklin, napsal k jeho scéně text písně, ale nikdy k ní nenapsal hudbu, protože Franklina ze scénáře odstranil už na začátku psaní. Zdálo se mu, že text zní jako píseň od The Decemberists, a tak jim text poslal s tím, že pokud budou mít zájem, mohou k němu složit hudbu. The Decemberists napsali k textu hudbu a poslali ji Mirandovi, kterému se píseň líbila. Společně pak spolupracovali na textu a hudbě k mostu a vydali píseň, kterou si nyní můžete stáhnout na iTunes a Amazonu.
  • Lin-Manuel Miranda napsal píseň "My Shot" za rok. Tuto píseň popisuje jako moment, kdy "Hamilton vstoupí do místnosti a všechny odrovná silou svého řečnického umění, takže každý kuplet musí být úžasný."
  • Daveed Diggs řekl, že jeho postava Thomase Jeffersona byla vytvořena podle hudebníka Prince.
  • Popularita seriálu se zasloužila o to, že ministerstvo financí USA upustilo od plánu nahradit Hamiltona na desetidolarové bankovce.
  • Opakující se věta v písni Tvůj poslušný služebník "Mám tu čest být/tvým poslušným služebníkem/A. Ham/A.Burr" má historickou souvislost se skutečnými životy Alexandra Hamiltona a Aarona Burra. V sérii dopisů, které vedly k jejich vzájemnému souboji, oba končili své dopisy slovy "Mám tu čest být Vaším poslušným služebníkem", za nimiž následovaly jejich podpisy.
  • V písni "One Last Time" je mnoho veršů doslovně převzato z projevu George Washingtona "Farewell Address" (1796), ve kterém oznámil svůj úmysl neusilovat o znovuzvolení. Jak je uvedeno v písni, Alexander Hamilton byl skutečně autorem tohoto projevu. Ve stejné písni Washington také zpívá: "Jak praví písmo: / 'Každý bude sedět pod svou vlastní vinnou révou a fíkovníkem / a nikdo ho nebude strašit'. / Budou v bezpečí v národě, který jsme vytvořili / Chci sedět pod svou vlastní vinnou révou a fíkovníkem / Chvíli sám ve stínu / Doma v tomto národě, který jsme vytvořili / Naposledy". Ačkoli tato věta není z "projevu na rozloučenou", jedná se o odkaz na biblický verš z knihy Micheáš (4,4), který Washington často citoval ve svých dopisech a projevech. Jedním z nejznámějších případů, kdy Washington tento verš použil ve svých spisech, byl jeho "Dopis hebrejské kongregaci v Newportu" z 21. srpna 1790, v němž ujistil židovskou komunitu na Rhode Islandu, že USA nebyly založeny jako křesťanský národ a že nebudou považováni za občany druhé kategorie nového státu jen proto, že nejsou křesťané: "Vláda Spojených států, která nedává fanatismu žádnou sankci ani pomoc při pronásledování, naštěstí vyžaduje pouze to, aby se ti, kdo žijí pod její ochranou, zachovali jako dobří občané a poskytli jí při všech příležitostech svou účinnou podporu_COPYAť si děti z rodu Abrahamova, které žijí v této zemi, i nadále zaslouží a těší se dobré vůli ostatních obyvatel - ať každý sedí v bezpečí pod svým vlastním vinným kmenem a fíkovníkem a nikdo ho nebude strašit."
  • Při natáčení filmové verze naživo na jevišti bylo použito více než 100 mikrofonů, ale Miranda dovolila vymazat dvě obscénní slova z libreta, aby získala rating PG-13,
  • Mezi prvním a druhým dějstvím se několik rolí zdvojuje: Lafayette / Thomas Jefferson, John Laurens / Philip Hamilton, Peggy Schuyler / Maria Reynolds, Hercules Mulligan / James Madison, Philip Schuyler / James Reynolds. Když se Lina-Manuela Mirandy na Twitteru zeptali, proč se Peggy Schuyler v úvodním čísle připojila ke svým sestrám a řekla "Já, já ho milovala", odpověděl, že herečka měla v tomto okamžiku představovat jak Peggy, tak Marii, a stejně tak i ostatní zdvojení herci, a pogratuloval posluchačům, kteří zachytili dvojí význam v replikách jako "Bojovali jsme s ním", což by mohlo odkazovat na Jeffersona a Madisona, kteří byli politickými odpůrci Hamiltona, nebo na Lafayetta a Mulligana, kteří po jeho boku bojovali ve válce; stejně jako "Já, já jsem pro něj zemřel", kterou zpívá herec hrající Phillipa Hamiltona a Johna Laurense, kteří byli Hamiltonovi blízcí a zemřeli. Jmenované role kromě hlavních představitelů hrají členové sboru, kteří se často vracejí jako vojáci, měšťané, dvořané a/nebo otroci, často s ironií, například otrok identifikovaný jako Sally Hemings se vrací jako žena, která flirtuje s Filipem.
  • Hamiltonova věta "Jak jsem to mohl udělat?" v "Say No to This" původně zněla "Jak jsi to mohl udělat?", dokud si Miranda neuvědomil, že uznání vlastní viny je jediný způsob, jak si udržet sympatie.
  • Představení bylo původně tradičním muzikálem s hudbou a mluvenými dialogy, ale změnilo se v muzikál s písněmi, když Lin-Manuel Miranda zjistil, že je obtížné přejít zpět k dialogům po stejnojmenném úvodním čísle "Alexander Hamilton".
  • Než se Lin-Manuel Miranda rozhodl pro Hamiltona, zvažoval, že napíše muzikál o Abrahamu Lincolnovi a občanské válce podle knihy Doris Kearns Goodwinové "Tým rivalů". Rozhodl se však od toho upustit poté, co se jako první dostal do produkce film Stevena Spielberga Lincoln (2012).
  • Nejedná se o tradiční adaptaci muzikálu pro velké plátno, jako jsou Bídníci (2012), West Side Story (1961) nebo Cats (2019), ale o zfilmovanou verzi divadelního představení s původním broadwayským obsazením. Záznam byl natočen v červnu 2016, těsně předtím, než několik klíčových členů původního obsazení, včetně Lin-Manuela Mirandy, ukončilo své účinkování v představení.
  • Ve skutečném životě měla rodina Schuylerů bratry a Angelika byla již vdaná, když se poprvé setkala s Alexandrem Hamiltonem. Lin-Manuel Miranda přiznal, že pro dramatický efekt změnil detaily (že nemají bratry a Angelika je stále svobodná, ale pod tlakem, aby se provdala do bohaté rodiny), aby vytvořil napětí mezi Hamiltonem, Elizou a Angelikou. Nicméně Hamilton a Angelika měli skutečně velmi blízký vztah a psali si mnoho dopisů, jak je ilustrováno v představení.
  • Eliza také založila první školu ve Washington Heights, kde se odehrává další hra/film Lina-Manuela Mirandy In the Heights (2021).
  • Ve své knize z roku 2016 "Hamilton: V knize Hamilton: The Revolution (Revoluce) Lin-Manuel Miranda píše, že při komponování některých momentů v Hamiltonovi měl na mysli určité scény z knih o Harrym Potterovi. Pokud jde o úvodní píseň představení, "Alexander Hamilton", Miranda odkazuje na místo, kdy se tempo zdvojnásobí jako moment z Harryho Pottera: "Zdvojujeme zde tempo, protože Hamilton našel cestu ven: Zdvojnásobí své vzdělání a učiní se nepopiratelným. V hlavě mám obraz Harryho Pottera, který zjistil, že je čaroděj. Všechno najednou dává smysl." Miranda také charakterizuje píseň "Aaron Burr, Sir" jako "v podstatě setkání Harryho Pottera s Dracem Malfoyem předtím, než se setká se svými skutečnými přáteli. Prostě Hamiltonovo štěstí, že potkal svůj temperamentní protiklad".
  • Původně byla premiéra v kinech naplánována na 21. října 2021, ale vzhledem k následkům pandemie COVID-19 v roce 2020 pro filmový průmysl a divadelní umění, která zastavila nejen produkci muzikálu na Broadwayi, ale také na londýnském West Endu a v zájezdových představeních, byla přesunuta na exkluzivní premiéru na Disney+ 3. července 2020. Tato změna byla provedena také proto, aby se film dostal do kin v době svátku 4. července a oslav 244. výročí nezávislosti USA.
  • Toto představení původního broadwayského obsazení Hamiltona bylo natočeno dva týdny předtím, než původní herci odešli z představení. Původně bylo natočeno proto, aby bylo zakomponováno do dokumentárního filmu Hamiltonova Amerika (2016).
  • Náklady na natáčení pořadu v červnu 2016 pro pozdější uvedení jako nezávislý film financovali tři hlavní producenti za necelých 10 milionů dolarů. V únoru 2020 zaplatila společnost Disney za celosvětová práva na jeho uvedení 75 milionů dolarů, což je údajně nejvyšší cena, jaká kdy byla zaplacena za akvizici jednoho filmu. Mezi další studia, která projevila zájem o práva na film, patřila Warner Bros. Pictures, 20th Century Fox (které nakonec Disney koupí) a Netflix.
  • V době natáčení seriálu již Jonathan Groff opustil roli krále Jiřího a nahradil ho Rory O'Malley. Ten se vrátil speciálně pro toto natáčení. Podle své postavy také propůjčil hlas hlasateli před začátkem filmu, který vítá diváky na představení. O'Malleymu a Brianu d'Arcy Jamesovi, který hrál krále Jiřího v původním mimobroadwayském obsazení a jako jediný z herců se nepřipojil ke zbytku obsazení na Broadwayi, je v titulcích věnováno zvláštní poděkování.
  • V rozhovoru pro New York Magazine z července 2015 Lin-Manuel Miranda říká, že seriál Západní křídlo (1999) měl na Hamiltona "obrovský" vliv: "Stejně jako Hamilton poodhaluje oponu nad tím, jak probíhá rozhodování na nejvyšší úrovni, nebo alespoň jak doufáte, že by probíhalo. Množství informací, které Aaron Sorkin nacpe do jedné scény, mi dodalo odvahu věřit, že diváci budou držet krok." Několik textů písní v Hamiltonu jsou citace nebo parafráze scén ze Západního křídla. V písni "The Schuyler Sisters" zpívá Angelica: "Elizo, hledám mysl v práci!", což je odkaz na Sama Seaborna, který říká Ainsley Hayesové: "... než něco hledám, hledám mysl v práci." V písni "That Would Be Enough" Eilza zpívá: "Pokud se na konci dne vrátíš domů. To by stačilo...," což je narážka na prezidenta Bartleta, který své dceři Ellie řekl: "Jediné, co jsi kdy musela udělat, abys mě udělala šťastným, bylo přijít na konci dne domů". Když Miranda po svém posledním představení na Broadwayi v roli Hamiltona spustil oponu, zazněla při jeho pokloně znělka Západního křídla.
  • Celý seriál psal Lin-Manuel Miranda šest let.
  • Ron Chernow, autor Hamiltonova životopisu, který inspiroval Lina-Manuela Mirandu, byl původně skeptický k natáčení muzikálu podle Hamiltonova života, ale po prvním setkání s Mirandou, který zdůraznil, že chce, aby Hamiltona brali historici vážně, změnil názor a požádal Chernowa, aby mu pomohl s přípravou scénáře. Chernow uvedl, že jeho skepse se rozplynula v okamžiku, kdy slyšel Mirandovu první píseň, a poté byl zcela pro. Představení prý viděl desítkykrát, vždy jako platící zákazník.
  • Natáčelo se během tří dnů v červnu 2016. Začalo se natáčením živého nedělního matiné s kamerami v publiku, po kterém herci a štáb strávili zbytek dne a večer natáčením detailních záběrů, záběrů na panenku a záběrů z jeřábu. Natáčení pokračovalo celé pondělí (obvykle volný den herců) dalšími detailními záběry a záběry ze steadicamu. Další natáčení probíhalo v úterý ráno, před natáčením dalšího živého představení v úterý večer, s kamerami opět v publiku, ale v jiných pozicích. Lin-Manuel Miranda řekl: "Bylo to v podstatě třídenní natáčení s nejlépe nacvičeným hereckým obsazením v dějinách filmů, protože v té době jsme všichni dělali představení už rok."
  • Eliza zpívá: "Ach, můžu ti ukázat, na co jsem nejpyšnější? / Založila jsem první soukromý sirotčinec v New Yorku. / Pomáhám vychovávat stovky dětí, vidím je vyrůstat. / V jejich očích vidím tebe, Alexandře, / pokaždé tě vidím." V roce 1806 založila skupina významných filantropek, které byly členkami newyorské Společnosti pro pomoc chudým vdovám s malými dětmi (včetně Isabelly Grahamové, Grahamovy dcery Joanny Bethuneové a jejich přítelkyně Elizabeth "Elizy" Schuyler Hamiltonové), The Orphan Asylum Society in the City of New York - první soukromý sirotčinec v New Yorku. Prvních šest sirotků společnost ubytovala v pronajatém rámovém domě na dnešní Barrow Street v Greenwich Village, ale sirotčinec se rychle rozšířil a v budově na Bank Street jich bylo mnohem více. V roce 1821 byla Eliza jmenována "první ředitelkou" (prezidentkou) sirotčince a tuto funkci zastávala až do roku 1848. Sirotčinec přežil do dnešních dnů jako Graham Windham, agentura sociálních služeb pro děti a rodiny v oblasti New Yorku.
  • Ve své knize z roku 2016 "Hamilton: V knize Hamilton: The Revolution (Revoluce) Lin-Manuel Miranda uvádí, že inspirací pro píseň "You'll Be Back" bylo jeho přátelství s Hughem Lauriem, které zase pochází z jeho hereckého působení v seriálu House: "Byl jsem na skleničce s Hughem Lauriem, se kterým jsem pracoval na jeho seriálu House, a řekl jsem mu, že chci napsat velký rozchodový dopis krále Jiřího koloniím. Bez mrknutí oka na mě zaimprovizoval: 'Áááá, ty se vrátíš,' a zahýbal prstem. Zasmál jsem se a založil si to. Díky, Hughu Laurie. "