Norští farmáři se pyšní proklamacemi o vysokém životním standardu svých zvířat, ale přesvědčit se o tom oficiálně není možné. Učitelka Norun Haugen se proto vydala na prasečí farmy se skrytou kamerou. Každý z nás ví, že maso na talíři pochází ze zabitého zvířete. Záběry ze skryté kamery, které Norun natáčela po dobu pěti let ale odhalují, že smrt je pro prasata mnohdy vysvobozením, na které dlouho čekají. Viníkem jsou na první pohled jednotliví farmáři, snímek však přesvědčivě dokládá, že problém tkví ve špatně nastaveném systému, v němž se spotřeba masa a tlak na nízké ceny neustále zvyšuje, takže se ze zvířat navzdory všem zákonným deklaracím stávají pouhé komodity. Tento systém však utváří celá konzumní společnost – my všichni. Je tedy možné dosáhnout skutečné změny?(Jeden svět)
Dodatečné informace
- Griseindustriens hemmeligheter
- The Secret Lives of Pigs
- Utajený život prasat