Kulinářský expert Henry Ross, který se stal kulinářským detektivem, spolupracuje s krásnou detektivkou, aby odhalili záhadu smrti hosta na večírku. Když byl Henry najat, aby pro svého přítele Lea, majitele nejvychytanější italské restaurace ve městě, našel nejlepšího italského šéfkuchaře, vražda nebyla na jídelníčku. Obětí je právě Leo, kterého najdou mrtvého v jeho kuchyni. Případ převezmou Henry a policejní detektivka Maggie, a i když jejich vztahy jsou stále napjaté, vyšetřování je úspěšné. Vede k odhalení Leova rodinného pokladu a jiných tajemství…
Herci a tvůrci 50
Dodatečné informace
Původní název:
Death Al Dente: A Gourmet Detective Mystery (více)
- Detektiv z kuchyně: Smrt al dente
- Death Al Dente: A Gourmet Detective Mystery
- Detektív z kuchyne: Smrť al dente
- Enquêtes gourmandes : Meurtre al dente
- Gourmet Detective: Delitto al dente
- Inspector Gourmet: Muerte al dente
- The Gourmet Detective: Death Al Dente
- The Gourmet Detective - Delitto al dente
Premiéra v ČR:
2. 6. 2016
Distributor:
Prima+
Země původu:
Kanada
Ocenění:
Žádná ocenění
Další z kolekce Detektiv z kuchyně: Smrt al dente
Zajímavosti 2
- Dylan Neal si při natáčení krájení jídla pořezal jeden z prstů a byl převezen na pohotovost.
- Zacházení se zbraní je ve filmech i v reálném životě velmi důležité. Jedním ze čtyř zlatých pravidel bezpečnosti zbraní je vždy držet prst mimo spoušť, dokud nejste připraveni vystřelit. V tomto případě je jasně vidět, že Maggie má ve dvou případech prst na spoušti. Jednou při konfrontaci s padělatelem pasů a podruhé, když získává zbraň od Claudie. Dalším ze čtyř zlatých pravidel je znát svůj cíl a to, co je za cílem. V tomto případě Maggie zjevně střílí směrem ke svým kolegům a mohla zabít kteréhokoli z nich. Obě tyto akce jsou závažným porušením bezpečnosti při držení zbraně a neměly by být zobrazovány ve filmu, i když jde jen o hraný film.