Zajímavosti o Zpátky do práce

77%

Zajímavosti 12

  • Jessalyn Wanlim (Jenny) je stálou členkou seriálu v 1. a 3.-7. sérii. Ve druhé sérii se objevuje pouze jako stálá postava. Jenny se také objevuje nejméně soustavně ze všech "pracujících maminek" (Kate, Anne, Frankie a Sloane). Kromě 1. série se však objevuje velmi konzistentně v 5.-7. sérii.
  • Herečka Jayne Eastwoodová hraje dvě různé postavy. Nejprve paní Sheffieldovou a později Goldie McMillanovou.
  • Po finále páté série už Frankie (Juno Rinaldiová) není nikdy vidět ani zmíněna.
  • Tento pořad se pyšní nejen tím, že v něm převažují ženy, ale i tím, že 69 % jeho zaměstnanců tvoří ženy! Catherine Reitmanová, tvůrkyně, scenáristka, producentka a herečka, která ztvárňuje Kate, uvedla, že pro ni bylo velmi důležité mít v podniku zastoupeny ženy. Nebylo to snadné, protože většina žen neměla kvůli nedostatku příležitostí tolik zkušeností jako muži. Musela proto věřit svým instinktům a udělat krok víry. Zatím ničeho z toho nelituje!
  • V epizodě S1 E3 "Fem Card" nosí Kate (Catherine Reitman) tričko s nápisem Stripes. Film Stripes (1981) režíroval Catherinin otec Ivan Reitman.
  • Catherine Reitmanová, která hraje Kate a je také tvůrkyní, producentkou a scenáristkou, uvedla, že jejím cílem při vymýšlení tohoto seriálu bylo zobrazit různé matky, které žijí "chaotický život", aby vyjádřila, jak se cítí jako matka a jak se cítí mnoho dalších matek. Její role mají být nedokonalé, bojující a realistické.
  • Otce Kate (Catherine Reitman) hraje Dan Aykroyd. Aykroyd hrál ve třech filmech, které režíroval Catherinin otec Ivan Reitman. Krotitelé duchů (1984), Krotitelé duchů 2 (1989) a Evoluce (2001).
  • Catherine Reitmanová založila tento pořad na svých zkušenostech novopečené matky. V pilotní epizodě postava Frankie prozradí, že potřebuje "dovolenou pro mrtvé mozky", a když fantazíruje o tom, že ji srazí auto, aby si mohla odpočinout v nemocnici, inspiroval Reitmanovou její vlastní život. V mnoha rozhovorech při propagaci seriálu uvedla, že tato scéna byla převzata téměř přímo z její vlastní skupiny Maminka a já. Jediný rozdíl je v tom, že ji žádná z ostatních maminek nepochopila a místo toho v ní vyvolala pocit osamělosti a viny za to, že se tak cítí.
  • Dva dny poté, co byl seriál přijat do první sezóny, Catherine Reitmanová zjistila, že čeká druhé dítě.
  • Catherine Reitmanová v mnoha rozhovorech propagujících seriál prozradila, že ji k tomu, aby postava Frankie trpěla poporodní depresí, vedlo to, že si jí sama v životě prošla.
  • Catherine Reitmanová a Philip Sternberg, kteří v seriálu hrají manželský pár, jsou manželé i ve skutečnosti.
  • V první sérii se na konci druhého dílu Kate snaží nakojit svého syna, který už nějakou dobu nemůže nebo nemá zájem kojit. Catherine Reitmanová, která hraje Kate, také procházela podobnou zkušeností (je spisovatelka a čerpala ze skutečného života), nakonec v této scéně použila svého vlastního syna. A ten se najednou po dvoutýdenní pauze přisál a začal kojit. Kateina reakce a čirá radost v tomto okamžiku byla reakcí ze skutečného života.