Zajímavosti o Submission

43%

Zajímavosti 4

  • Film byl natočen v roce 2015, v roce 2017 byl uveden na filmových festivalech a v roce 2018 se dočkal malé kinopremiéry. Po ukončení produkce Addison Timlin natočila filmy "Little Sister" (2016) a "Like Me" (2017), které byly dokončeny a premiérově uvedeny v kinech před tímto filmem. U několika filmů paní Timlinové došlo k dlouhým prodlevám mezi produkcí a premiérou, zejména u snímků "Pád" (2016) a "When I'm a Moth" (2019).
  • Stanley Tucci a Addison Timlin spolu pracovali už před deseti lety v lékařském dramatu 3 lbs. (2006). V tomto seriálu byli otcem a dcerou, zatímco v tomto filmu jsou učitelem a studentkou.
  • V rozhovoru na filmovém festivalu byla Addison Timlinová dotázána na scénu, v níž měla být zcela nahá: "No, to je něco, co nedělám často, a... co jsem cítila jako velmi specifickou potřebu udělat jako Angela, a k tomuto filmu a dynamice těchto vztahů. Cítila jsem velmi, velmi silně, že bych měla... je to tak neuvěřitelně nepříjemné, jak se ta scéna odehrává, a měla jsem pocit, že ta scéna se stala mnohem silnější, nebo Angela se stala mnohem silnější, když byl tak nesvůj se svým tělem a zahaloval se a oblékal se opravdu rychle, a že ona je tak uvolněná... Jo, je to neuvěřitelně odzbrojující věc, být takhle pohodlně nahý, takže jsem si myslela, že je to důležité, a doufám, že to fungovalo."
  • Několikrát je zmíněn film "Modrý anděl" (1930), Ted Swenson se dokonce v jednu chvíli dívá na scénu z tohoto filmu. Mezi nimi je i jejich stopáž; oba filmy mají přesně 106 minut. Tento film inspiroval román "Modrý anděl" Francine Proseové, jehož adaptací je tento film.