Zajímavosti o De Hensynsløse

68%

Zajímavosti 3

  • Rikke Gregersen (režisérka) se do budovy v úvodní scéně zamilovala na základě fotografie, kterou našla na Instagramu. Kontaktovala dívku, která v domě žila, a ta souhlasila, že v něm štáb bude natáčet. Stejně ale museli sehnat byt v identické budově naproti a chodili od dveří ke dveřím a ptali se, aniž by jim někdo řekl ano. Když už to skoro vzdali, zkontrolovali jméno na poštovní schránce z jednoho bytu, kde nikdo nebyl doma, a ukázalo se, že tam bydlí kluk z filmové školy Rikke Gregersenové. A ten souhlasil, že jim ho nechá.
  • Bylo velmi obtížné získat pro film mrtvou labuť. Několik týdnů před natáčením se štáb spojil s člověkem, který sbírá mrtvoly na silnicích, a ten tvrdil, že mrtvou labuť má v mrazáku už dva roky. Museli jet dvě hodiny do malého města v Norsku, aby se s ním setkali na parkovišti. Přijel v pickupu a v hnědé papírové tašce měl skutečně zmraženou mrtvou labuť, kterou jim dal.
  • Hlavní lokace musela být změněna jen pár týdnů před natáčením, protože původní chata se nacházela v zamrzlém jezeře. Nebylo možné se tam dostat lodí. Chatu použitou ve filmu vlastní rodiče kostymérky.