Zajímavosti o Point Man

41%

Zajímavosti 4

  • Přestože měl v době obsazení zkušenosti z televize, byl Point Man prvním celovečerním filmem hlavního herce Christophera Longa. V konkurzu na roli Caspera zvítězil nad více než tisícovkou dalších uchazečů.
  • Na scéně v baru je nástěnná malba s červeným býkem a doprovodným textem ve vietnamštině. V překladu to znamená: "Strach z červené přenechejte rohatým šelmám" a vzdává hold protiválečnému plakátu z Rhode Island School of Design. Protože se film odehrává v roce 1968 a umělecké dílo bylo vytvořeno v roce 1970, je nástěnná malba v baru anachronická.
  • Point Man je prvním původním vyprávěním o válce ve Vietnamu v historii americké kinematografie, které se natáčelo přímo ve Vietnamu. Několik scén (včetně přeletů vrtulníků Huey) bylo natočeno v deltě Mekongu východně od Ben Tre. Zbytek mezinárodní produkce se natáčel několik týdnů v Kambodži.
  • Film byl téměř zrušen týden po začátku natáčení kvůli tomu, že kambodžská vláda odmítla do země dovážet rekvizity zbraní. Producent a režisér Phil Blattenberger strávil týden sledováním různých nepředvídatelných událostí, které propadly; v zoufalství přesunul natáčení na kambodžskou vojenskou základnu 60 km od Phnompenhu, kde si od důstojníků, kteří základnu vedli, pronajal zbraně z vietnamské éry.