Zajímavosti o Red Notice

61%

Zajímavosti 49

  • Rawson Marshall Thurber: režisér filmu jako vyčerpaný režisér v baru.
  • V rámci propagace tohoto filmu natočila společnost Netflix parodii na dlouholetý televizní seriál PBS/WGBH Antiques Roadshow s Ryanem Reynoldsem a skutečným odhadcem umění a pravidelným účastníkem Antiques Roadshow Larkem E. Masonem. Reynolds v roli Nolana Bootha z Red Notice předstírá, že z muzea ukradl starobylé vejce s drahokamy a přinesl ho k ocenění do pořadu Antiques Roadshow. Mason, který ve scénce hraje přímého účastníka, řekl, že kvůli původu vejce je potenciál dalšího prodeje "trochu komplikovaný. . . . To bude možná hrát roli v hodnotě kvůli regulačním otázkám. . . . Kdyby se podařilo vyjasnit 'komplikace' s tím, jak jste ho získali, mohlo by se to v aukci prodat za více než sto milionů dolarů." Skeč končil pointou, v níž Reynolds předkládá jiný předmět k ocenění jinému skutečnému odhadci pořadu Antiques Roadshow, Nicholasi D. Lowrymu; Lowry jej správně identifikuje jako napůl snědenou housku.
  • Úvodní scéna je natočena ve stylu Ancient Aliens a dalších konspiračních pořadů, které všechny vypráví Robert Clotworthy.
  • Sotto voce je italský výraz, který si vypůjčila i angličtina (hlavně v hudebním umění) a který znamená "měkký hlas", odtud pochází i hlas, který Chris Diamantopoulos použil pro postavu Sotto Voce.
  • Během scény honičky Ryana Reynoldse a Dwayna Johnsona na začátku filmu se ozve několik Wilhelmových výkřiků, nebo jejich velmi blízkých napodobenin, když strážci muzea stále padají z lešení. V čase 9:04, kdy hlídač padá z lešení, se objeví Wilhelmův výkřik. Další Wilhelmův výkřik se pak objeví necelou minutu po prvním v čase 9:52, kdy z lešení spadne další strážný. V čase 9:54 se ozve Wilhelmův výkřik a o několik sekund později další Wilhelmův výkřik.
  • Býčí aréna, která se ve filmu objevuje, se sice údajně nachází ve španělské Valencii, ale je zobrazena jako letecký pohled na slavnou býčí arénu La Maestranza ve španělské Seville.
  • O roli uvažovali Tom Cruise, Nicolas Cage a Keanu Reeves. Cage byl nominován Dwaynem Johnsonem.
  • Film má obecně týdenní omezenou premiéru v kinech, která proběhne 5. listopadu 2021, a o týden později, 12. listopadu 2021, bude uveden do široké online distribuce prostřednictvím digitální streamovací platformy Netflix.
  • Příběhový prvek a zápletka fiktivního "Kleopatřina vejce", který vymyslel scénárista a režisér Rawson Marshall Thurber, byl tak přesvědčivý, že řada herců a členů filmového štábu uvěřila, že se skutečně jedná o skutečný příběh.
  • Na třech Kleopatřiných vejcích jsou vyryty tyto tři motivy: Orel, lev a had.
  • Význam a relevance názvu filmu: "Red Notice" odkazuje na termín Interpolu pro formální oznámení, které je vydáváno pro nejhledanější zločince. Interpol jej na svých internetových stránkách definuje takto: "...žádost adresovanou orgánům činným v trestním řízení po celém světě, aby vypátraly a předběžně zatkly určitou osobu do doby, než bude vydána, předána nebo proveden podobný právní úkon. Obsahuje dva hlavní typy informací: informace k identifikaci hledané osoby, jako je její jméno, datum narození, státní příslušnost, barva vlasů a očí, fotografie a otisky prstů, pokud jsou k dispozici [a] informace týkající se trestného činu, pro který je hledána, což může být obvykle vražda, znásilnění, zneužití dítěte nebo ozbrojená loupež. Červená oznámení zveřejňuje Interpol na žádost členské země a musí být v souladu se stanovami a pravidly Interpolu. Červené oznámení není mezinárodní zatykač."
  • Rawson Marshall Thurber v rozhovorech uvedl, že tento film považuje za milostný dopis Indiana Jonesovi a Jezdcům ztracené archy (1981), Národnímu pokladu (2004), Pravdivým lžím (1994), Ocean's Eleven (2001) a dvěma verzím "Aféry Thomase Crowna".
  • "Kleopatřina vejce", tři z nich, jsou artefakty, které jsou velmi žádané jako MacGuffin tohoto filmu, ale jsou fiktivním příběhem a ve skutečnosti neexistují.
  • Protokoly Covid-19 znamenaly, že sekvence v tanečním sále musela být provedena s minimálním počtem lidí. Dwayne Johnson a Gal Gadot předvedli svůj tanec sami a všichni komparzisté byli natočeni odděleně a poté vpuštěni do hlavní akce.
  • Sarah při mučení Hartleyho zpívá "Downtown" od Petuly Clarkové, na což Nolan zavtipkuje: "Je to dobrá zpěvačka." Jedná se o sarkastickou narážku na ostrou kritiku, které se dostalo herečce Gal Gadotové (Sarah/The Bishop), když v roce 2020, v době začátku pandemie, zazpívala v online akci píseň Johna Lennona "Imagine".
  • Hvězdy filmu Dwayne Johnson, Ryan Reynolds a Gal Gadot si za své role údajně vydělají více než 20 milionů dolarů.
  • Během úvodní scény honičky Booth (Ryan Reynolds) spadne na baldachýn a poté přistane v póze "superhrdinského přistání", které si Deadpool (samozřejmě v podání Reynoldse) v obou filmech dobírá.
  • Původně měl být film uveden v kinech pod hlavičkou studia Universal, než byla distribuční práva prodána Netflixu.
  • Na lodi, kterou Nolan Booth (Ryan Reynolds) řídí na pláži na Bali, je vytištěn nápis "Zvládneme to, Rose", což je odkaz na oscarový film Titanic.
  • Význam jména postavy ''Sotto Voce'', kterou hraje herec Chris Diamantopoulos, je podtón nebo ztišit hlas či být pod dechem nebo v soukromí. To odpovídá tichému hlasu postavy, který je pravděpodobně důsledkem toho, že ho otec v dětství škrtil. také hned po prvním rozhovoru mezi Hartleym a Nolanem začne Nolan mluvit Sotto Voce.
  • Slavný obraz, který je vidět na začátku filmu a který Nolan Booth (Ryan Reynolds) předtím ukradl, se jmenuje "Dáma s červeným kloboukem". Ve skutečnosti se jedná o skutečné dílo malované olejem na plátně z roku 1918, které namaloval malíř a kreslíř William Strang. Ve skutečnosti se nachází v Kelvingrove Art Gallery and Museum ve skotském Glasgow.
  • Tento film o cestování tryskáčem po celém světě se odehrává v mnoha exotických lokalitách a prostředích včetně Říma, Bali, Valencie, Káhiry, Argentiny, Sardinie a Londýna. Mnohá z těchto míst se však ve skutečnosti nacházela v Georgii v USA, kde se řada lokací zdvojnásobila.
  • Gal Gadot se podařilo vyjednat honorář za účinkování ve filmu ve výši 20 milionů dolarů, což je stejná částka jako u jejích mužských hereckých kolegů Dwayna Johnsona a Ryana Reynoldse.
  • Když je Sotto Voce poprvé spatřen na svém večírku se dvěma muži před krbem, mluví řecky a vypráví příběh. Chris Diamantopoulos je Řek. Překlad příběhu zní: "Když ho našli, měl dvě kulky v hlavě a jednu v zadku".
  • McGuffinem filmu (pomůcka, která slouží jako spouštěč děje) je sada tří starověkých starožitností s drahokamy, známá jako "Kleopatřina vejce". Ve filmu je zmíněna, když Nolan Booth (Ryan Reynolds) vtipkuje: "Hledejte krabičku s nápisem 'McGuffin'."
  • Konečný rozpočet filmu činil přibližně 200 milionů amerických dolarů, což byl v té době nejvyšší rozpočet Netflixu na celovečerní film. Původní rozpočet byl mnohem nižší, ale stále někde kolem 130 milionů dolarů, a to díky tomu, že tři hlavní představitelé údajně vydělali každý 20 milionů dolarů. Pak ale pandemie COVID-19 způsobila několik nákladných odkladů a komplikací, které rozpočet ještě navýšily. Ryan Reynolds také napůl vážně prohlásil, že svými spontánními vtipy a improvizacemi zničil mnoho záběrů, což si vyžádalo další nákladné natáčecí dny.
  • Otec Dwayna Johnsona Rocky zemřel během prvního dne natáčení. Produkce byla přerušena a Dwayne si vzal volno, aby mohl být s rodinou a zúčastnit se pohřbu.
  • Ryan Reynolds i Dwayne Johnson pijí jako jejich postavy vlastní značky alkoholu. Johnson v jednotlivých scénách pije Teremana Tequilu, zatímco Reynolds pije Aviation American Gin.
  • Při přípravě na natáčení scény honičky s Porsche se Dwayne Johnson kvůli své mohutné postavě zasekl při pokusu nastoupit do auta. Záběry byly při střihu měněny a kombinovány, aby Dwayneův nástup a výstup z Porsche vypadal plynule.
  • Část scény na palandě, kde Dwayne Johnson předstírá spánek, byla improvizovaná. Reakce Ryana Reynoldse na tuto scénu a Dwaynovo mrtvolné chování byla spontánní, autentická a byla ponechána ve finálním střihu.
  • Když Hartley (Dwayne Johnson) dorazí na maškarní večírek Sotto Voce, předá ochrance pozvánku s QR kódem. Pokud scénu pozastavíte a kód naskenujete, dostanete se na nezveřejněné video s filmovými bloopers.
  • Postava, kterou hraje Ryan Reynolds, tvrdí, že vnitřek pyramidy byl naskenován pomocí LIDARu. LIDAR odráží laserové světlo od objektů a zjišťuje vzdálenosti; nemůže proniknout skrz kámen. Pravděpodobně měl na mysli použití LIDARu k nalezení nových skrytých chodeb v hrobkách, což je něco, co bylo k tomuto účelu použito ve skutečných egyptských pyramidách.
  • Systémy rozpoznávání obličeje používají ke skenování obličeje 3D (zejména u trezorů s vysokým stupněm zabezpečení), jinak by kdokoli mohl k oklamání systému použít jednoduchou fotografii. Dvojice, která použila video na tabletu, aby obešla identifikaci obličeje na trezoru, by tedy zcela jistě nefungovala.
  • Auta v bunkru se snadno rozjedou po 75 letech. Ve skutečnosti by baterie byly vybité a benzín znehodnocený.
  • V čase 1:21:32 jsou souřadnice klenby uvedeny jako 20В°02"38'S 54В°55"18'W, nesprávně zapsané jako stupně-sekundy-minuty místo stupňů-minut-sekundy. Navíc 20В°38'02 "S 54В°18'55 "W a červená tečka na mapě jsou v Brazílii, nikoliv v Argentině, jak je uvedeno na další titulní kartě. (20В°02'38 "S 54В°55'18 "W je také v Brazílii, pokud byla číselná řada s chybnými jednotkovými značkami správná.)
  • Během scény v baru po dešti na Bali si Dwayne Johnson poklepává prstem na letenky Alitalia. Logo Alitalia není vytištěné, ale pravděpodobně nalepené, protože roh počátečního písmene "A" je z papíru zvednutý.
  • V muzeu/galerii v Římě visí na zdi Botticelliho obraz "Zrození Venuše". Tento obraz se nachází v galerii Uffizi ve Florencii (a byl namalován na objednávku rodiny Medicejských).
  • Datum na hodinách Nolanova otce ukazuje 22. června 1941. V nacistickém Německu by ukazovalo 22. června 1941.
  • V úvodní scéně, kdy je zobrazena fotografie farmáře, který našel dvě vejce, je arabský text pouze shlukem arabských písmen, nikoli skutečnými arabskými slovy.
  • Při prohlídce skryté sbírky nacistického umění jsou některé krabice označeny nápisem "Přísně tajné". Němci by anglické označení nepoužili a tato krabice je přesně ta, která je vidět na samém konci filmu Jezdci ztracené archy, v níž je uložena Archa úmluvy.
  • Hartley nalije Coca-Colu na vejce; tekutina je čirá, ale Cola má karamelovou barvu.
  • Přestože Volkswagen Kјbelwagen dosahoval maximální rychlosti pouze 80 km/h, neměl problém držet krok s Mercedesem, jehož nejzákladnější verze dosahovala rychlosti 170 km/h.
  • V čase 28:40, kdy jsou John a Nolan vyvedeni dozorci z cel, mají na zádech nášivky s nápisem "OMOH" (rusky OMON). Ruští OMON jsou používáni jako pořádková policie nebo jako polovojenská jednotka v ostrých konfliktech. Jako vězeňská stráž se nepoužívají.
  • Na začátku filmu nasedne John Hartley (Dwayne Johnson) do vozu Porsche. Když nastartuje, tachometr ukazuje MPH (míle za hodinu); mělo by to být kilometry, protože je to v Římě.
  • Při zmrazení účtu aktiva nezmizí; jsou pouze zadržena a majitel k nim nemůže získat přístup, aniž by splnil důvod jejich zmrazení.
  • Když "konvertibilní nádrž" prorazí vodopád a spadne do kaskádového bazénku, chvíli se vznáší a pak se potopí. Auta se vznášejí díky vzduchu zachycenému v kabině. Otevřený sedan z druhé světové války, vyrobený z neprůstřelné oceli, by se potopil jako kámen.
  • V tomto filmu jsou postavy pronásledovány agentem Interpolu. Agent je ozbrojen a pokouší se je zatknout. Interpol NENÍ donucovací orgán; agenti nemají žádné donucovací pravomoci a nenosí zbraně. Interpol je mezivládní organizace členských zemí, která pomáhá policii sdílením dat a poskytováním technické a operativní podpory.
  • Sotto Voceův trezor se otevře pomocí kódu uloženého pouze v jeho telefonu, ale on a jeho nohsledi se do trezoru dostanou i poté, co mu Hartley telefon ukradne.
  • Když Hartley, Booth a Biskup projíždějí vodopádem, je to nepřetržitá vodní plocha. Když se však Das o chvíli později podívá ze stejného místa dolů, kaskáda se příhodně rozestoupila, aby jí umožnila volný výhled dolů.