Zajímavosti o When Calls the Heart

78%

Zajímavosti 14

  • O natáčení prvního polibku Elizabeth a Jacka Erin Krakow (Elizabeth) říká, že Daniel Lissing neustále opakoval, že to neudělali správně a že to musí natočit znovu. Daniel Lissing však tvrdí, že to byla Erin Krakowová, kdo neustále žádal, aby se scéna polibku zopakovala.
  • Od 2. série má většina epizod v názvu slovo "Heart", včetně celé 4. série.
  • Ve 2. sezóně byl pro dům Thatcherových použit univerzitní ženský klub ve Vancouveru v Hycroftu.
  • 21. března 2018 prodloužila společnost Hallmark Channel seriál pro šestou sérii, která se bude vysílat v roce 2019.
  • V březnu 2019 byla Lori Loughlinová (Abigail Stantonová) obviněna z podplácení úředníků přijímacího řízení, aby její děti mohly být přijaty na Univerzitu Jižní Kalifornie. Společnost Hallmark 14. března 2019 oznámila, že s Loughlinovou již nespolupracuje a zastavila vývoj jakýchkoli produkcí s její účastí. To způsobilo zpoždění seriálu Heart of a Mountie (2019), jehož vysílání bylo naplánováno na 17. 3. 2019, protože společnost Hallmark posuzovala, co s rolí udělá. Loughlinové, která má bydliště v USA, soudce výslovně povolil, aby si ponechala pas a mohla odcestovat do Kanady a pokračovat ve spolupráci s Hallmarkem na tomto pořadu, ale Hallmark s ní ukončil spolupráci. Dohoda se soudcem vyprší v prosinci, poté bude muset Loughlinová pas odevzdat. Neexistují však žádné veřejné informace o tom, zda byla upravena od doby, kdy společnost Hallmark podnikla kroky. v dubnu 2019 federální vláda přidala obvinění z praní špinavých peněz poté, co se Loughlinová a její manžel nepřiznali k původnímu obvinění poté, co tak učinili ostatní obvinění v tomto případu. Aby společnost Hallmark vystřihla vystoupení postavy Loughlinové Abigail, provedla ve zbytku 6. série značné úpravy, které nakonec snížily počet dílů o jeden. Nebylo stanoveno, zda bude postava přeobsazena, nebo vyškrtnuta.
  • Wendell Backus Je městský opilec v Coal Valley. Bacchus je jméno římského boha vína a obě jména se vyslovují stejně.
  • Hamilton je kanadské město, které se v seriálu často objevuje. Hope Valley je někde na severozápadě Pacifiku. Cesta vlakem z Vancouveru do Hamiltonu by podle dnešních vlaků a jízdních řádů trvala asi tři dny, což dokazuje, že přesun mezi Hope Valley a Hamiltonem by v době, v níž se seriál odehrává, pravděpodobně trval ještě déle.
  • Herci, kteří ztvárnili Billa Averyho a Noru, byli ve skutečném životě manželé a Jack a Kristina Wagnerovi také hráli manželský pár v seriálu General Hospital.
  • Herci Erin Krakow a Daniel Lissing jsou skvělí zpěváci a zpívali spolu už dříve. Zmínili se o společném albu.
  • V několika příbězích seriálu se objevují odkazy na snubní prsteny mužů. Muži začali nosit snubní prsteny během první světové války jako vzpomínku na své blízké, takže zmínky v seriálu je možné zařadit do časového období 1910-1915 (1.-5. série).
  • Společným tématem celého vztahu Jacka a Elizabeth je věta "Láska je trpělivá, láska je laskavá" z 1. listu Korintským 13. Protože se však děj seriálu odehrává na počátku devadesátých let minulého století, byla v té době k dispozici pouze anglická verze Bible krále Jakuba, která říká: "Charity suffereth long and is kind" (Láska trpí dlouho a je laskavá). Verze NIV je ta, která říká "láska je trpělivá, láska je laskavá" a byla vydána až v roce 1973. oprava: NIV byla vydána v roce 1900. Byla všeobecně považována za "moderní" vydání Bible a mnoho mladých, vzdělaných lidí, jako byli Jack a Elizabeth, ji přijalo za svou. Bylo dostupné i v kanadské divočině prostřednictvím různých katalogů knihkupců a náboženských společností. V I. kapitole 13. kapitoly se píše: "Láska je trpělivá, láska je laskavá...". Nejde tedy vůbec o anachronismus.
  • Všiml jsem si, že řemen, který poskytuje oporu opasku se zbraní, který nosí Královská severozápadní jízdní policie, jak je zobrazena na této výstavě, mění strany. Z toho, co jsem pochopil, by měl nabízet oporu na té straně, na které důstojník nosí boční zbraň. Zdá se, že alternativní řemen nabízí oporu ceremoniálnímu meči, který nosí vyšší důstojník. všiml jsem si, že řemen je postavou Jacka Thorntona nesprávně nošen na obě strany.
  • V šesté sezóně se telefon instaluje na různá místa ve městě. Nikde v Hope Valley však nejsou vidět žádné telefonní sloupy.
  • Do městské vodní nádrže nevede žádné potrubí, což může vysvětlovat, proč Abigail's Cafe potřebuje v kuchyni ruční pumpu. Kromě toho je zde mnoho zmínek o telegramech přicházejících do města nebo odesílaných z města a všude je elektrické osvětlení, ale nikde ve městě nejsou žádné telegrafní sloupy.