Zajímavosti o Amazing Grace

70%

Zajímavosti 4

  • Natáčelo se ve dvou dnech 13. a 14. ledna 1972 v baptistickém kostele New Bethel ve Watts v Los Angeles, se štábem filmových a zvukových techniků a pěti 16mm kamerami, vše režíroval Sydney Pollack.
  • Pět 16mm kamer natočilo ve dvou dnech 20 hodin materiálu.
  • V zadní části kostela je vidět Micka Jaggera a Charlieho Wattse, jak si užívají rock. Možná ne náhodou se zrovna chystali nahrávat album "Exile on Main Street", které bylo nejzjevněji ovlivněno gospelem.
  • Režisér Sydney Pollack neměl s natáčením hudebního dokumentu žádné zkušenosti a natáčel bez klapek, které se na začátku každého záběru zaklapnou, aby se v postprodukci lépe synchronizoval zvuk a obraz. V důsledku této chyby se ani po měsících práce odborníků nepodařilo 20 hodin záběrů synchronizovat se zvukovou stopou. Byl přizván sbormistr z nahrávek Wattsových, aby se pokusil kotouče odezírat ze rtů, ale po měsících práce se podařilo sladit se zvukem jen asi 150 minut záznamu, přičemž nic z toho nedává dohromady kompletní a použitelnou píseň. Termíny vypršely, když v červnu 1972 vyšlo album "Amazing Grace", kterého se prodaly miliony kusů bez jakékoliv synergie. V srpnu společnost Warner Bros. film oficiálně odepsala a odložila. Pollack se projektu nevzdal, ale neustále měl jiné závazky. V roce 2007, kdy Pollack umíral na rakovinu, nakonec předal projekt dokumentu producentovi a hudebnímu nadšenci Alanu Elliottovi.