Dokumentární film mapuje osudy slavného španělského šéfkuchaře Alberta Adrià. Jeho cesta za úspěchem začala po boku staršího bratra Ferrana Adrià, v restauraci elBulli, která byla dlouhá léta považována za světovou jedničku, významně ovlivnila podobu současné vysoké gastronomie a pyšnila se třemi michelinskými hvězdami až do svéhu uzavření v roce 2011. Když se cesty bratrů rozešly, začal Albert zakládat své vlastní restaurace, jejichž vizionářská a imaginativní kuchyně ho dovedla až k několika vlastním michelinským hvězdám. Portrét ambiciózního muže ukazuje Alberta jako jednu ze zásadních postav, které se podílely na revoluci v dnešní postmoderní gastronomii, která pojímá jídlo a jeho servírování za jedinečný zážitek pro všechny smysly. (Febiofest)
Herci a tvůrci 2
Dodatečné informace
- Albert Adrià, génius v kuchyni
- Constructing Albert