Malý Elias vyrůstá v marockém údolí Tazzeka jen s babičkou, která ho zasvětí do tajů místní kuchyně. O mnoho let později se vydává do Paříže, aby si splnil svůj sen být šéfkuchařem. Místo toho se z něj stává ilegální imigrant. Podaří se mu v těžkých chvílích oživit lásku k vaření? Příběh balancující na hranici mezi dramatem a komedií ukazuje kontrast mezi dvěma odlišnými zeměmi a kulturami a vypovídá o touze mladého člověka najít si své místo ve společnosti. Celovečerní režijní debut absolventa francouzské La Fémis Jeana-Philippa Gauda je prodchnutý vůněmi, barvami a chutěmi Maroka. (Febiofest)
Herci a tvůrci 9
Režie:
Scénář:
Dodatečné informace
Zajímavosti 1
- Natáčelo se ve dvou oddělených časových plánech s odstupem asi jednoho roku. Nejprve několik týdnů v Maroku v roce 2016 od poloviny května do 22. dubna, poté asi měsíc v Paříži v roce 2017 od 29. března do 17. dubna.