Zajímavosti o Untitled Jane Goldman/Game of Thrones Spin-Off

72%

Zajímavosti 7

  • Poté, co HBO odmítla z pilotního dílu udělat seriál, byly všechny záběry uzamčeny v trezoru společnosti Warner Bros. George R. R. Martin si pilotní díl před uzamčením nikdy nemohl prohlédnout.
  • Podle George R. R. Martina se plánovalo začlenění rodiny Starků nebo jejich varianty. [červenec 2019]
  • HBO 29. října 2019 oznámila, že pilotní díl nebude převeden do seriálové podoby. Po zhlédnutí pilotu prý HBO "nebylo nadšeno výsledkem" a dokonce dalo showrunnerce Jane Goldmanové a jejímu týmu poznámky o potřebných změnách, ale ani po opětovném sestříhání pilotu nebylo HBO stále "nadšeno" a rozhodlo se pilotnímu dílu nedat zelenou do seriálu. Několik hodin po zrušení dalo HBO místo toho zelenou dalšímu prequelu "Hry o trůny", na němž se podíleli George R. R. Martin a Ryan Condal a který vycházel z dynastie Targaryenů a stal se Domem draka (2022).
  • Pilotní díl se odehrává zhruba pět až osm tisíc let před událostmi seriálu Hra o trůny, před vznikem dynastie Targaryenů a Železného trůnu, během takzvané Dlouhé noci.
  • Natáčení začalo 13. května 2019 v Belfastu pod pracovním názvem "Bloodmoon".
  • Tvůrce seriálu Píseň ledu a ohně, na němž je Hra o trůny založena, George R. R. Martin se vyjádřil, že by pro tento seriál preferoval název "Dlouhá noc".
  • V rozhovoru pro Entertainment Weekly tvůrce George R. R. Martin uvedl, že se tento prequel odehrává zhruba 5000 let před událostmi Hry o trůny. "Máme co do činění s jiným a starším světem," řekl Martin EW. George R. R. Martin v rozhovoru také řekl, že "Západozemí je úplně jiné místo". Královo přístaviště ještě nebude existovat, a v důsledku toho nebude ani Železný trůn. Mezitím Valyrie "sotva začne povstávat", vysvětlil Martin. "Není to příběh, o kterém si myslíme, že ho známe." Dozvíme se v něm více o historii Západozemí, původu bílých chodců a "tajemstvích Východu".