Zajímavosti o Hlavní kandidát

55%

Zajímavosti 9

  • Film začíná v roce 1984, pak se na obrazovce zobrazí "o 4 roky později", ale ve skutečnosti se odehrává na začátku roku 1987.
  • Bena Bradleeho, kterého v tomto filmu ztvárnil Alfred Molina, ztvárnil také Tom Hanks ve filmu The Post a Jason Robards ve filmu Všichni prezidentovi muži. Také jeho syna Bena Bradleeho Jr. ztvárnil John Slattery ve filmu Spotlight.
  • Jeden z novinářů se zmiňuje o tom, jak Lyndon B. Johnson sdělil novinářům, že vidí mnoho žen, které vcházejí a vycházejí z jeho hotelového pokoje, a vyzval je, aby o tom nepsali (což se nestalo). Po dlouhou dobu byly mimomanželské aféry politiků profesionálními novináři skutečně považovány za drby; přestože eskapády Johnsona a zejména Johna F. Kennedyho byly mezi novináři dobře známé (Johnson se dokonce často chlubil, že by mohl JFK zahanbit v počtu svých milenek), nikdy o takových věcech nepsali, protože osobní život politiků nebyl považován za hodný pozornosti. Gary Hart byl jedním z prvních politiků, jehož údajné soukromé nerozvážnosti byly použity jako argument proti jeho vhodnosti jako vůdce.
  • Při scéně házení sekerou se štáb vsadil o to, kolikrát bude Hugh Jackman potřebovat, aby zasáhl cíl. Jackman nakonec trefil terč hned na první pokus, což je záběr, který se objeví ve filmu.
  • Bill Burr v jednom rozhovoru poznamenal, jak přesvědčivě rozzlobeně Hugh Jackman vypadal v jedné konkrétní scéně, že si okamžitě myslel, že je s Wolverinem, a zpočátku cítil opravdový strach. Murphyho lze vidět, jak v reakci na to upustil svůj zápisník na zem, což v původním scénáři nebylo plánováno. Tato upřímná reakce byla v konečném střihu ponechána.
  • Skutečné Donně Riceové (nyní se jmenuje Donna Rice Hughesová), ženě, s níž měl mít Gary Hart poměr, byl film několik měsíců před uvedením do kin soukromě promítnut. (Hart a Rice Hughesová dodnes popírají, že by spolu měli poměr.) V rozhovorech o filmu Rice Hughesová ocenila autentické ztvárnění svého 29letého já, řekla, že oceňuje, jak režisér a spoluscenárista filmu Jason Reitman přistupoval k její postavě se soucitem a důstojností, a poznamenala, že jako 60letou babičku ji sledování filmu pohnulo k "velkému soucitu" s 29letou osobou, kterou byla.
  • Film kupodivu nikdy nezmiňuje, neukazuje ani nepředstavuje slavnou inkriminovanou fotografii z doku, na níž Donna Riceová v minisukni sedí senátorovi Hartovi na klíně. Ačkoli ji zveřejnil National Enquirer, byla velkým hřebíkem do Hartovy politické rakve.
  • Hugh Jackman byl pozván skutečným Garym Hartem, aby zůstal v jeho domě a seznámil se s ním. Jelikož se Hartova manželka zotavovala z operace kyčle a oba spali v přízemí, Jackmanovi bylo ve skutečnosti dovoleno zůstat v hlavní ložnici a spát v Hartově vlastní posteli.
  • Film byl natočen pouze pomocí technologie, která byla k dispozici v 80. letech.