Podle rodinné tradice by měl Wessel po škole pracovat v úspěšném rodinném řeznictví. Věci se však začnou komplikovat, když někteří z jeho okolí s porážkami zvířat nesouhlasí a on sám má vnitřní pochybnosti. Wessel je pracovitý třináctiletý kluk z venkova. Má rád přírodu, zvířata a svého dědečka. Ten před mnoha lety ve vesnici založil úspěšné řeznictví a počítá s tím, že se Wessel také jednou stane dobrým řezníkem. Wessel si ještě není úplně jistý. Dědečka si váží a práce v řeznictví ho baví. Zároveň ale rád tráví čas se zvířaty, miluje králíky a nelíbí se mu porážky krav. Trápí jej také to, že ho ve škole někteří spolužáci kvůli řeznictví považují za surovce a vraha. Nechápe jejich pokrytectví a zamýšlí se nad tím, jak si vlastně lidé představují, že se maso dostává na talíř. Bude Wessel dále pokračovat v rodinné tradici? (Jeden svět)
Dodatečné informace
- Rodinné řeznictví
- Slagershart
- A Butcher's Heart