Recenze filmu Hastrman

68%

Komentáře a recenze 44

Dle počtu bodů
Blatouch72
Blatouch72
587 bodů
7.5
Tohle na debut není vůbec špatný film! Navíc český a Dobrý Karel.
cirkusačka
cirkusačka
388 bodů
9
Naprosto bombastický film, který se mi líbil ve všem, jak v hereckém obsazení tak ve zpracování a přímo mne uchvátila hudba, jeden z nejkrásnějších českých filmů, které jsem za poslední dobu viděla, který bral právem ceny kritiky a ceny na festivalech, doporučuji všem ke shlédnutí
knihovna1
283 bodů
10
Film se mi moc líbil. Hlavně lokace- příroda, kamera. Hudba byla dobře vybrána. Taky rytmus filmu byl přijatelný. Děj filmu mě až tak neuchvátil. Spíš obrazy filmu. Líbily se mi obrazy českých zvyků. Karel Dobrý jako vždy výborný a mladá herečka Zmrzlá je krásná a npro nás nový talentovaný objev. Myslím, že se O. Havelka zhostil svého debutu zodpovědně a na výtečnou.
Asata
130 bodů
8.5
Tak nějak děsivé, horor v malém nehollywoodském měřítku. Hlavní role obsazena skvěle, herečka svádějí i hastrmana taky dobrá. České filmy se vyvíjí směrem k USA nebo žádným, ale tímto směrem, který je originální, myslím, že máme naději. Kombinace Erbenova vodník a Draculy.
Lilinka
Lilinka
77 bodů
7
Mezi českými filmy je Hastrman klenot. Dlouhou dobu jsem u nás neviděla film,který byl tak kompaktní jako právě Hastrman. Nechyběla nádherná kamera,krásné lokace,vynikající herci a scénář,který měl hlavu a patu. Snad se tímto odstartuje vlna nových českých filmů,které budou mít co říct
kikina732
22 bodů
9
Ondřej Havelka si sedl za režisérskou židli a udělal sakra dobře. Film je nevšední, zvláštní, tajemný, poutavý, lekavý, děsivý, upřímný, zarážející... Je to něco, co jsem dlouho neviděla a poslední scéna mě dostala a odcházela jsem z kina s otevřenou pusou a ještě večer se mi film honil v hlavě. V podstatě nijaký příběh byl uchopen s nevšedním pojetím a sázka na Karla Dobrého a neznáme herce filmu jen prospěla.