Zajímavosti o Batgirl

AI
68%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Zajímavosti 14

  • 31. ledna 2023 se během prezentace filmového plánu DC Universe vyjádřil Peter Safran, spolušéf DC Studios, k tolik diskutovanému zrušení Batgirl. Safran označil film s Leslie Graceovou v hlavní roli za "nevydatelný", přičemž producent vyjádřil podporu generálnímu řediteli společnosti Warner Bros. Discovery Davidu Zaslavovi, který byl za rozhodnutí o jeho zrušení kritizován. "Viděl jsem ten film," řekl Safran během prezentace. "Na tom filmu se podílela spousta neuvěřitelně talentovaných lidí před i za kamerou. Ale ten film se nedal pustit do kin. To se někdy stává. Vlastně si myslím, že Zaslav a tým udělali velmi odvážné a statečné rozhodnutí zrušit ho, protože by to DC ublížilo. Ublížilo by to těm lidem, kteří se na tom podíleli."
  • První velký hraný film s postavou "Batgirl" od filmu Batman a Robin (1997). Snímek Batgirl by se poprvé objevil v roce 2022, kdy uplyne 25 let od vydání filmu Batman a Robin (1997).
  • Není to první film, který společnost Warner Bros. označila za neprodejný. Produkovala a měla distribuovat film tehdy známý jako "Prime Time", ale vedení studia jej prohlásilo za neprodejný. Distribuce se ujaly společnosti Golan-Globus a Cannon Films, které jej nakonec vydaly pod novým názvem Prime Time (1977).
  • Spolurežisér Adil El Arbi se právě ženil, když se objevila zpráva o zrušení filmu.
  • Karen Gillan prohlásila, že by chtěla Batgirl nejen ztvárnit, ale také film režírovat.
  • V srpnu 2022 společnosti DC Films a Warner Bros. Discovery oznámily, že ačkoli byl film téměř dokončen a do plánovaného uvedení na HBO Max zbývaly měsíce, kvůli nízkému hodnocení testovacího publika, úsporným opatřením studia a přeorientování se na uvedení v kinech jej již neuvádějí. Studio se údajně rozhodlo film natrvalo odložit, místo aby jej prodalo jinému distributorovi a náklady na film použilo jako obchodní ztrátu pro daňové účely. Netřeba dodávat, že fanoušci nebyli nadšeni.
  • Barbara Gordonová bude ve filmu Batgirl a jako výchozí bod bude použita verze postavy z DC Comics "New 52".
  • Celé uvedení filmu bylo v srpnu 2022 zrušeno na příkaz společnosti Warner Bros. Discovery, která prohlásila, že snímek byl při projekcích testován tak špatně, že jej nelze uvést do kin. Jeden z anonymních herců, který na filmu pracoval, však poukázal na nedávnou změnu režimu a změnu finančního kurzu ve společnosti Warner Bros Discovery a zejména vyzdvihl nového generálního ředitele Davida Zaslava, který film zrušil ve snaze získat zpět náklady ve výši 90 milionů dolarů tím, že na něj uplatnil daňový odpis.
  • Film měl být prvním filmem z DC Extended Universe, který bude mít premiéru exkluzivně na HBO Max. Uvedení filmu však bylo v srpnu 2022 zrušeno, když jej společnost Warner Bros. Discovery označila za nevhodný k uvedení.
  • Než byl film uzamčen, konaly se na pozemku společnosti Warner Bros. tajné "pohřební projekce" pro herce, štáb a vedoucí pracovníky.
  • Po zrušení filmu se Adil El Arbi a Bilall Fallah pokusili pořídit některé záběry pro soukromé účely. Když však získali přístup na server společnosti Warner Bros. Discovery, záběry se jim nepodařilo najít. Předpokládá se, že byly smazány, aby se zabránilo úniku filmu.
  • Producent seriálu Batman (1966) William Dozier požádal o vytvoření ženské hrdinky pro komiksy o Batmanovi, aby ji mohl použít v seriálu. Postava Barbary Gordonové, dcery policejního komisaře Jamese Gordona z Gotham City, debutovala v čísle 359 Detective Comics (obálka z ledna 1967), které napsal Gardner Fox, nakreslil Carmine Infantino a editoval Julius Schwartz. Poté, co DC Comics potvrdilo Dozierovi, že Batgirl je trvalým přírůstkem do komiksu, přidal Dozier tuto postavu do seriálu. Její televizní debut se odehrál v první epizodě třetí série, Enter Batgirl, Exit Penguin (1967), kde ji hrála herečka Yvonne Craigová.
  • Sylvester Stallone původně jednal o roli protivníka Firefly, ale k dohodě nedošlo. Role byla poté nabídnuta Brendanu Fraserovi, který ji okamžitě přijal.
  • První téměř dokončený film, který byl trvale stažen z distribuce od roku 2018, kdy Netflix zrušil film Gore.