Zajímavosti o Absolutely Fabulous: The Movie

35%

Zajímavosti 71

  • Kate Moss: Jako ona sama.
  • Alesha Dixon: Dixona Dixona: jako ona sama.
  • Lulu: Lulu: jako ona sama.
  • Dawn Frenchová: Jako tazatelka.
  • Barry Humphries: V roli Charlieho a Dame Edny Everage se objevil dvakrát. Humphries je uveden jako Charlie, zatímco postava Dame Edny je uvedena jako "její" postava.
  • Joan Collins: Ve dvou po sobě jdoucích epizodních rolích, v obou případech jako žena u bazénu v letovisku.
  • Poslední film June Whitfieldové (Matka) v kinech.
  • Na akci Huki Muki vyjde najevo, že Patsy připravila Johna Hamma o panictví, když mu bylo patnáct, podle Patsy "hodně velkých patnáct".
  • Byla to právě Jane Horrocksová, kdo pro film navrhl jména Vin & Omi, mladé designérské dvojice, která se věnuje procesům a jejíž práci se zájmem sledovala. Následné setkání s Rebeccou Haleovou a symetrie nápadů daly této energické dvojici (celoživotním fanouškům "Naprosto dokonalé", kteří navrhovali oblečení i pro Michelle Obamovou) příležitost navrhnout některé z Bubliných podivných a úžasných kostýmů; především hashtagový emoji outfit, klobouk z obřích kolagenových rtů s injekčními stříkačkami a rozpustné květinové šaty z tisíce pěti set italských květin z krepového papíru; symbolický komentář k odhazovací povaze současné módy.
  • Všichni herci a herečky i skutečné postavy, které se v tomto filmu objevily, mají bez výjimky společný základní rys: schopnost zasmát se sami sobě. A ze všech se nikdo nechtěl bavit víc než Kate Moss. "Od samého začátku se vrhla na myšlenku hrát sama sebe," řekl producent Jon Plowman. Spolupráce s Jennifer Saundersovou nebyla Kate Mossové cizí. V roce 1996 předváděla modelku po boku Dawn French v jedné z epizod seriálu "French and Saunders" (1997) a v roce 2012 si zahrála v olympijském speciálu "Absolutely Fabulous". "Vyrůstala jsem s 'Naprosto dokonalé'," řekla supermodelka. "Když to začalo, byla jsem na samém začátku své modelingové kariéry a vždycky mi to připadalo jako úžasný pohled na módní byznys. Rozesmálo mě to, což bylo dobře, protože svět módy není vždycky vtipný."
  • Na celé dva týdny natáčení Riviéry se Azurové pobřeží naštěstí vrátilo do své nejmodřejší krásy, což jen umocnilo pocit staromódního půvabu, po kterém Edina a Patsy vždy toužily.
  • Zvláštní pochvalu si zaslouží Grand Hotel Du Cap Ferrat, jeden z nejprestižnějších hotelů na světě, který z lásky k "Naprosto dokonalé" otevřel své dveře a na celý den zavřel svůj bazén, jeden z nejexkluzivnějších na celé Riviéře.
  • Při rozhovoru s publicistou, kterého hraje Mark Gatiss, padne odkaz na epizodu "Naprosto dokonalé" (1992) "Death". Eddie mu řekne: "Ty jsi to jen četl, nenapsal jsi to" a pod nosem pronese: "Pracuješ v obchodě", čímž odkazuje na to, když říká asistentce umělecké galerie (Natascha McElhone): "Pracuješ jen v obchodě, víš, že si můžeš odpustit ten postoj."
  • Pro Jennifer Saundersovou, jejíž kostýmy byly vždy zásadním prostředkem její komediální tvorby, byla móda v tomto filmu obzvláště zajímavá. Stejně tak Joanna Lumley, bývalá modelka, má velmi jasnou představu o tom, co by Patsy měla a neměla nosit. "Jednou jsem k ní přišla domů na zkoušku a ona šla do skříně a vyndala krásné sako, které nikdy nenosila, a řekla: 'Můžeme s tím něco udělat?" vzpomíná Rebecca Haleová. "A nakonec ho měla na sobě ve scéně na večírku a vypadala úžasně, jako vždy." Podobně Julia Sawalha a Jane Horrocks mají velmi pevný názor na to, jak by měly jejich postavy vypadat. "Když se na sebe můžu dívat jako Julia, tak je něco špatně," říká Sawalha. "Ale pokud se podívám do zrcadla a řeknu si 'Fuj', pak Rebecca ví, že to má správně."
  • Tajemství úspěchu seriálu "Naprosto dokonalé" (1992) spočívá v tom, že odmítá hrát podle pravidel. "Bylo to poprvé, kdy se ženy na plátně chovaly špatně," říká Jane Horrocksová (Bubble), která se původně ucházela o roli Saffy a poté vytvořila svou vlastní, báječně potrhlou postavu v Bubble. "Když se objevily Patsy a Eddy, ženy na celém světě měly pocit, že dostaly povolení nechat si natrhnout zadek a zasmát se. Byly takovým závanem čerstvého vzduchu, takovým skvělým, vtipným odlehčením."
  • Scénáristka Jennifer Saundersová se rozhodla zasadit děj tohoto filmu do Francie ještě předtím, než se rozhodla pro zápletku.
  • Pro nové členy rodiny "Naprosto dokonalé" byl každý den čistou radostí. "Každý den bylo obrovské množství smíchu," řekl producent Damian Jones. "Protože to nejpodstatnější je, že existuje velká šance, že to bude finále "Naprosto dokonalé", že to bude konec seriálu, jak ho známe, takže všichni do toho dali úplně všechno. Byla to skutečná práce plná lásky."
  • Natáčení začalo v říjnu 2015. Od samého počátku byl tým, který stojí za tímto filmem, rozhodnut, že se jeho rozuzlení bude odehrávat na Azurovém pobřeží. "Patsy a Eddy jsou divoce hédonistické bytosti a jih Francie je pro ně jakousi nirvánou," vysvětluje producent Jon Plowman. "Jsou tam všechny ingredience pro jejich dobrý život - jachty, moře, slunce, chlast, hotely, o kterých se běžným smrtelníkům ani nesní, kde se pije obrovské množství šampaňského před snídaní. Je to život, který hledají už od roku 1991, kdy jsme natočili první pilotní díl seriálu."
  • Jennifer Saundersová údajně prodala práva na film s tím, že Kate Mossová bude ve filmu hrát, a to ještě předtím, než Kate Mossovou o účast ve filmu požádala.
  • Ruby Wax, editorka scénářů televizního pořadu, později prozradila, že Jennifer Saundersová psala scénář večer před natáčením a jediný případ, kdy Saundersová vytvořila celý scénář, byl pilotní díl, který napsala tužkou do učebnice.
  • Ve snové sekvenci, v níž si Edina představuje, že ji Kate Moss a její skvělé kamarádky prosí, aby s nimi jela do Goa, se Jennifer Saunders ocitla mezi nejkrásnějšími tvářemi Londýna. Když se s ní na konci natáčení loučily takové hvězdy jako Lara Stone, Alexa Chung, Lily Cole, Daisy Lowe, Stella McCartney, Suki Waterhouse a Nick Grimshaw, každá z nich jí děkovala za to, že je ve svém filmu měla. "Docela hezké, docela žhavé tváření," řekla Saundersová.
  • "Nikdy jsem nezažil podobnou profesionální zkušenost," řekl ředitel castingu Alex Johnson. "U většiny filmů, na kterých jsem pracoval, bylo potřeba lidi o účast prosit nebo se je snažit finančně nalákat, zatímco u tohoto filmu lidé zvonili a prosili, aby si zahráli. Prakticky jsme je odháněli klackem."
  • "Většina filmů je scénář, který hledá peníze," vysvětluje Jon Plowman, který v průběhu let produkoval všech pět řad a sedm speciálů seriálu "Naprosto dokonalé". "Ale tohle byl spíš případ, kdy se hledaly peníze pro scénář. Od chvíle, kdy se rozkřiklo, že Jennifer uvažuje o napsání filmu 'Naprosto dokonalé', přihlásila se spousta finančníků. Bylo to to, na co svět čekal už léta." Plowmanová i Saundersová jsou obzvlášť šťastné, že se na filmu podílí BBC Films. "BBC je místo, kde seriál začal," říká Saunders. "Hodně jim dlužíme." I když trochu nevědomky, Saunders se nyní zavázal. Nebyla však bez obav. "Cítila jsem to, co jsem cítila vždycky, tedy že by nestačilo natočit filmovou verzi televizního seriálu, protože to by byla jen záminka k půlhodinovému vtipkování. Ne, film musel být něco jiného, něco většího. Musel být relevantní. Musel být o Patsy a Eddym v současnosti a o tom, jak by se jejich život vyvíjel ve skutečnosti. A ta realita, přiznejme si to, měla být vždycky dost smutná."
  • Když se "Naprosto dokonalé" (1992) poprvé vysílal, BBC ho zařadila na svůj neprofesionální kanál BBC2 v domnění, že by si mohl získat skromné kultovní publikum. Pořad však měl tak vysokou sledovanost, že byl přesunut na populárnější kanál BBC1. Podle Jona Plowmana, vedoucího komediálního oddělení BBC, panovaly během vývoje první sezóny obavy, že "publikum mimo čtvereční míli Soho, módní čtvrti Londýna, nebude vědět, o čem to je". Nakonec se seriál stal jedním z nejlépe hodnocených pořadů v Británii.
  • Jane Horrocks (Bublina) předvedla svůj pěvecký talent, když hrála a zpívala jako Shirley Bassey, což se jí podařilo již dříve, když hrála LV ve filmu "Tichý hlas" (1998).
  • Značka a model malého francouzského únikového vozu, ve kterém Eddie (Jennifer Saunders) a Patsy (Joanna Lumley) unikají, je oranžové Piaggio Ape.
  • "Pořád potkáváte lidi, kterým se to líbí, ale nakonec mě k tomu donutila Joanna Lumleyová," říká Jennifer Saundersová, žena, která mnohem raději zametá terasu nebo čistí klávesnici, než aby si sedla k psaní. "Vyjádřila to velmi jednoduše a skvěle. Prostě řekla: 'Musíš to napsat, miláčku. Jinak budeme všichni mrtví a ten film nenatočíme. A já se s Joannou ráda stýkám, ráda jsem s ostatními členy štábu a věděla jsem, že si užijeme spoustu legrace." Přibližně ve stejné době Saundersová natáčela vánoční pořad pro Radio 2 se svou starou kamarádkou a spolupracovnicí Dawn Frenchovou. Když se jí Frenchová v přímém přenosu zeptala, jaké je její novoroční předsevzetí, Saundersová (která nedávno vydala autobiografii "Bonkers: My Life in Laughs") odpověděla, že je rozhodnutá konečně napsat scénář k filmové verzi "Naprosto dokonalé" (1992). French, který už to všechno slyšel, si všiml příležitosti. "Řekla, že pokud scénář nenapíšu do stejného termínu následujícího roku, budu jí muset zaplatit deset tisíc liber šterlinků," vzpomíná Saunders. Frenchová a Saunders se na to třásli a dohoda byla uzavřena. "Byl jsem si celkem jistý, že to do léta napíšu," říká Saunders. O rok později, v předvečer nahrávání jejich koncertu na konci roku 2014, si Saundersová v slepé panice uvědomila, že svou část sázky nesplnila. "Měla jsem takový psychický blok ohledně psaní," přiznává, "prostě jsem to ještě nedokázala úplně vidět." Nechtěla trpět potupou prohrané sázky, nemluvě o deseti tisících liber šterlinků, a tak Saundersová rychle naťukala prvních třicet stran z devadesátistránkového scénáře. Na prázdných šedesát stran napsala prostě "Bla, bla, bla" a doufala, že si toho Francouz nevšimne. V den natáčení, kdy předávala nedokončený scénář, se Saundersová "skutečně potila a panikařila". Když nahrávání skončilo, přišel k ní její komediální partner a řekl: "To není scénář." "To není scénář," odpověděla. "Bylo to těsně před Vánocemi a já jsem argumentovala, že mám čas do Nového roku," vzpomíná Saundersová. "Slíbila jsem jí, že do Nového roku bude mít hotový scénář." Během několika následujících týdnů Saundersová pokračovala v dopracovávání verze scénáře a poslala ji e-mailem svému komediálnímu partnerovi, přičemž dobře věděla, že French je luddita, který neumí e-mailovat a "pravděpodobně se k jeho přečtení nikdy nedostane". Přesto Saundersová dodržela svou část dohody a v té době už se to rozkřiklo.
  • Film se plánoval už v roce 1995, poté, co seriál poprvé odvysílala stanice Comedy Central v osmnácti epizodách. Tehdy se však tvůrkyně a hvězda seriálu Jennifer Saundersová rozhodla místo toho natočit další epizody.
  • V oblasti módy se mezi nejvýznamnější podporovatele zařadili Stella McCartney, Vivienne Westwood a Giles Deacon. "Ve světě módy jsem tak trochu anomálie," vysvětluje Deacon, který se chopil příležitosti uspořádat módní přehlídku a objevit se na obrazovce. "Vždycky pro mě bylo důležité vidět tu světlejší stránku; nesnáším tu přílišnou a mučivou stránku průmyslu, ve kterém pracuji. Podle mě se skvělá práce a schopnost vidět tu světlejší stránku nemusí vylučovat. Myslím, že je opravdu škoda, když se člověk nedokáže bavit a smát sám sobě, a také si myslím, že to ubírá na osobitosti oblečení." Rebecca Haleová nešetří chválou na adresu Deacona, jehož modely Saundersová dokonce oblékla na předávání British Fashion Awards, kterého se s Lumleyovou zúčastnily v roli hereček během natáčení, aby předaly cenu Stelle McCartneyové. Zvláštní pozornost věnovala Haleová podpoře Vivienne Westwoodové. "Nemohu jí a jejímu týmu dostatečně poděkovat," říká. "Nejenže nám všechno půjčili, ale také nám ušili oblečení na míru. Vyšli nám vstříc a jejich značka se tolik odráží od té naší. Je anarchistická a báječná a má co říct. Pro Jennifer to bylo jako být v cukrárně."
  • Patsy a Edina nikdy neprohrají. Nemohou prohrát, protože jejich diváci je nakonec chtějí vidět vyhrát. Jednak kvůli jejich přátelství, které je svazkem hustým a tenkým, jenž trvá déle a radostněji než většina stejně dlouhých manželství. A za druhé proto, že svým bezbřehým optimismem a rozhodným odmítnutím být někým jiným než sami sebou poskytují dokonalé komické tonikum pro skutečný život. "Pravda je, že doba je dost temná," říká Joanna Lumleyová. "Lidé jsou unavení a život se někdy zdá být nudný. Ale Patsy a Eddy to tak necítí. Jsou to pozitivní síly, životní síly, síly pro zábavu. A věří, že ať se jim stane cokoli, přežijí a vyjdou z toho na vrcholu."
  • Patsy Stoneová (Joanna Lumleyová) v jednu chvíli řekla Stelle McCartneyové, že neviděla Stellina otce (sira) Paula (McCartneyho) od roku 1969. To byl rok uvedení filmu o Jamesi Bondovi "Ve službách Jejího Veličenstva" (1969), kdy Lumleyová hrála Bond Girl, jejíž postava byla označována jako "Angličanka". Sir Paul McCartney pak nazpíval titulní píseň k pozdější bondovce "Žít a nechat zemřít" (1973).
  • Jako Bublinův domov ve filmu slouží futuristický dům Pierra Cardina Palais Bulles v Théoule-sur-Mer. Palais Bulles znamená Bublinový palác.
  • Saffy poprvé v životě nadává a několikrát za sebou utrousí F-bombu.
  • Produkce to rozhodně neměla vždy jednoduché. Několik dní před začátkem natáčení zasáhly Riviéru katastrofální bleskové povodně. Ale místo toho, aby se produkce uzavřela, přivítaly ji lokace jako hotel Martinez v Cannes s otevřenou náručí, přestože po bouřích stále neměla telefonní ani internetové připojení.
  • Díky velkému počtu speciálních hostů měl každý den natáčení pocit mimořádně bujarého večírku. Žádný z nich však nebyl takový jako mlhavé pondělní ráno, kdy se devadesát transvestitů, oblečených v plné fantaskní parádě, přetahovalo s šedivými tvářemi dojíždějících, aby se v sedm hodin ráno dostavili do Vauxhall Tavern. "Nikdy v životě jsem neviděl nic tak 'absolutně báječného'," řekl producent Jon Plowman.
  • Obsazení transvestitů bylo spíše otevřením stavidel. Film "Naprosto dokonalé" (1992) se od počátku své historie hlásil k LGBT komunitě. Patsy a Edina si připíjely na to, že jsou pobuřující, neokázalé a nejvěrnější možné kamarádky. Příležitost objevit se ve filmové verzi si nikdo nechtěl nechat ujít. "Nebyl jediný člověk, který by nás odmítl," říká Chloe Partridgeová, která pracovala pod vedením Camilly Arthurové a společně sháněla veškeré odborné zázemí a kompars. "Odezva byla prostě neuvěřitelná; jedna dívka, slečna Ra, zrušila svou dvoutýdenní dovolenou v Thajsku, protože kolidovala s natáčením, další přiletěly z celého světa." A nebyly to jen tak ledajaké transvestity, ale crème de la crème taneční scény, módní ikona Jodie Harsh, finalistka soutěže "Britain's Got Talent" La Voix a také několik hvězd ze soutěže "Ru Paul's Drag Race". Jennifer Saundersová a Joanna Lumleyová, které by jinak měly vzácnou přestávku od natáčení, samozřejmě neodolaly a ten den se na natáčení dostavily.
  • Herci i členové štábu shodně chválí nadšenou profesionalitu Kate Moss. "Byla prostě úžasná," říká Saunders. "Tak milá, tak vtipná, naprosto bez vytáček a laskavosti." "Nikdy jsem nepotkala nikoho, kdo by se tak snažil a chtěl to dělat správně," říká Mandie Fletcherová. "Než se tam dostala, říkali jsme si: 'Je to supermodelka s multimilionářskou tržbou. Mohla by přijet a být nepříjemná. Mohla by udělat cokoli a my bychom jí to zbaštili'. Ale ani trochu se jí to nepovedlo. Byla naprosto okouzlující a profesionální. Absolutní spokojenost." Cokoli, o co byla požádána, zvládla Mossová s přehledem. "Byla připravená na všechno," řekla kostýmní výtvarnice Rebecca Haleová. "Pro jednu konkrétní scénu si musela obléct neopren a brodit se v Temži a ani jednou nezasténala."
  • Seriál "Naprosto dokonalé" (1992) vznikl jako jeden skeč v seriálu "French and Saunders" (1987) s názvem "Moderní matka a dcera".
  • Tento film je pozoruhodný tím, že se v něm objevilo asi šedesát epizodních rolí. V abecedním pořadí se zde objevují: Richard Arnold, Christopher Biggins, Ozwald Boateng, Judith Chalmers, Gwendoline Christie, Alexa Chung, Abbey Clancy, Rylan Clark-Neal, Dame Joan Collins, Lily Cole, Giles Deacon, Cara Delevingne, Poppy Delevingne, Alice Dellal, Alesha Dixon, Jourdan Dunn, Beattie Edmondson, Ella Eyre, Foxes, Dawn French, Sadie Frost, Jean Paul Gaultier, Llewella Gideon, Nick Grimshaw, Orla Guerin, Jerry Hall, Jon Hamm, Jodie Harsh, Perez Hilton, Anya Hindmarch, Pam Hogg, Kelly Hoppen, Barry Humphries jako Dame Edna Everage, Jocelyn Jee Esien, Alex Jones, La Roux, Jamie Laing, Kathy Lette, Daisy Lowe, Stella McCartney, Suzy Menkes, Nick Mohammed, Graham Norton, Miquita Oliver, Jade Parfitt, Jeremy Paxman, Sophie Raworth, Camilla Rutherford, Brix Smith, Lara Stone, Tinie Tempah, Bruno Tonioli, Wanda Ventham, Suki Waterhouse, Kirsty Wark a Rebel Wilson.
  • Původně se měla vrátit postava Sarah Naoko Mori ze seriálu, ale během úprav scénáře byla tato role zrušena. Moriová tím byla veřejně rozrušena.
  • Joanna Lumley oznámila, že Benedict Cumberbatch odmítl v tomto filmu hrát.
  • Tento film měl premiéru několik měsíců poté, co Joanna Lumleyová oslavila sedmdesáté narozeniny.
  • Před premiérou filmu se hovořilo o tom, že se v něm objeví Rebel Wilson, Amy Schumer a Sarah Jessica Parker, které jsou fanynkami televizního pořadu "Naprosto dokonalé" (1992).
  • Režisérka Mandie Fletcherová dříve režírovala všechny epizody poslední série seriálu. Je to také její první celovečerní film po čtyřiadvaceti letech.
  • Debutový filmový scénář spisovatelky a herečky Jennifer Saundersové, která k tomuto filmu napsala scénář. A to i přesto, že Saundersová působí jako úspěšná komediální scenáristka již od 80. let. Saundersová je však uvedena jako "tvůrce" francouzské filmové adaptace "Naprosto dokonalé " (1992), "Absolument fabuleux" (2001).
  • Jennifer Saundersová a Joanna Lumleyová ztvárnily své postavy také v jedné z epizod seriálu "Roseanne" (1988) po boku Laurie Metcalfové. Metcalfová hostovala v seriálu "Naprosto dokonalé" (1992), i když jako jiná postava.
  • Téma stárnutí v moderním světě Saundersovou, která je nyní sama babičkou dvou dětí, obzvlášť zajímalo. "Eddy a Patsy neumějí stárnout tak, jako to dnes neumí nikdo z nás," říká. "V dobách jeskynních lidí bychom byli všichni mrtví už ve třiceti. Teď se plácáme kolem do sedmdesáti, osmdesáti, dokonce devadesáti let a nevíme, co dělat, protože biologicky bychom měli být prostě mrtví. A nemáme žádný extra mozek nebo gen, který by nám řekl, jak se dožít stáří. Dřív jsme prostě bez brýlí zmizeli v soumraku, ale teď si můžeme nechat udělat laserovou operaci a nevíme, co máme dělat. Nejenže nevíme, jak stárnout s grácií, my vůbec nevíme, jak stárnout. Je to, jako bychom ztratili schopnost přestat nosit tenisky." Nikdo jiný než Edina a Patsy. "Odmítají se vzdát," říká Saunders. "Nemohou a nechtějí si nikdy připustit, že jsou staré. Nikdy. Takže si musí najít jiný sen; musí se stáhnout do minulosti, do něčeho sentimentálního a nostalgického, co milují a znají. A to je pro ně představa jižní Francie, místa, kde se jejich představa půvabu stále drží při životě."
  • Oblečení Bubble (Jane Horrocks) s "hashtagem" bylo pro tento film ušito na zakázku společností Vin + Omi. Kostýmní výtvarnice Rebecca Hale se také nechala inspirovat kontroverzní titulní stranou časopisu Paper Magazine, na níž se objevila Kim Kardashian, pro jedny z Bubliných šatů.
  • Největší britský kasovní otvírák od filmu "Spectre" (2015) a největší kasovní otvírací víkend v roce 2016 pro britský film ve Velké Británii, který překonal filmy "Orel Eddie" (2015) a "Dáma v dodávce" (2015).
  • Pro hvězdu seriálu "Glee" (2009) Chrise Colfera, který hraje kadeřníka Ediny Christophera, začala touha hrát v čemkoli, s čím měla Jennifer Saunders kdy co do činění, už v dětství, když sledoval epizody seriálu "Naprosto dokonalé " (1992), který je podle něj "jedním z nejzábavnějších seriálů v historii". Když v roce 2011 přijel do Londýna na dvoutýdenní část světového turné "Glee", požádal své zástupce, aby jeho hrdince Jennifer Saundersové nabídli lístky na představení. Přišla, on byl nadšený a oba se spřátelili na Twitteru. Když Saundersová řekla, že přemýšlí o napsání scénáře k filmové verzi "Naprosto dokonalé " (1992), Colfer odpověděl, že by "přenesl hory", aby v něm mohl hrát. Když se jí o několik let později ozval s tím, že mu napsala roli, Colfer "málem vybuchl" štěstím. "Nepřipadá mi správné nazývat to prací, protože to byla taková zábava," říká o době strávené natáčením. "Myslím, že jsem se ještě nikdy tak nezasmál. Nikdy. Rozhodně ne na natáčení předtím. Sledovat Jennifer a Joannu je pro mě ta nejúžasnější věc, protože se prostě navzájem rozesmějí. Je to skoro jako soutěž, jako by se každá snažila tu druhou víc rozesmát."
  • V roce 1990 psaly Jennifer Saundersová a její komediální partnerka Dawn Frenchová scénáře pro třetí sérii svého televizního hitu "French and Saunders" (1987), když přišly se skečem o bláznivé, "moderní" matce, bývalé hippiesačce Adrianě, kterou hrála Saundersová, a její smutné, přímočaré dceři, kterou hrála Frenchová. O rok později, v roce 1991, se French a Saunders připravovali na natáčení čtvrté série. Byly zamluveny ateliéry v BBC a dlouholetý režisér seriálu Bob Spiers byl na svém místě. Zrovna když se dívky, které byly komediálními kolegyněmi od doby, kdy se koncem sedmdesátých let seznámily na herecké škole, chystaly pustit do psaní sezóny, Dawn Frenchová a její tehdejší manžel Lenny Henry dostali telefonát, na který s nadějí čekali už několik let; holčička byla připravena k adopci. Práce musela být pozastavena. V tu chvíli Saundersové zavolala její dlouholetá agentka Maureen Vincentová a zeptala se, jestli ji nenapadá něco jiného, čím by mohla zaplnit místo ve studiu. Pro Saundersovou, která nikdy neuvažovala o tom, že by sama něco napsala, to byl děsivý návrh. Povzbuzena svým manželem, kolegou spisovatelem a komikem Adrianem Edmondsonem, musela Saundersová přemýšlet, co by proboha mohla napsat. Tehdy se vrátila k myšlence moderní matky Adriany, kterou přejmenuje na Edinu "Eddy" Monsoonovou. "Bavilo mě tu postavu psát i hrát," říká. "Dokázala jsem ji snadno namluvit, což mi psaní usnadnilo, ba přímo umožnilo." Saundersová, která dostala nápad na Eddyinu práci od Lynne Franksové, tehdy nejžhavější londýnské módní PR, napsala zpracování a kolečka se začala točit. Jonu Plowmanovi, producentovi "French and Saunders"(1987) (který se později stal šéfem komediální zábavy v BBC), se nápad líbil a povzbudil ji, aby odjela a napsala pilotní díl. Saundersová napsala pilotní film "Móda" do sešitu formátu A4. V něm se Eddy probudí v den své velké módní přehlídky s kocovinou a výčitkami svědomí od své dcery Saffy. Společně se svou nejlepší kamarádkou Patsy Eddy promění přehlídku ve strhující úspěch a druhý den ráno spolu s Patsy namluví Saffy, že se Eddy chystá na odvykací kúru.
  • Podle oficiálních webových stránek Jennifer Saundersové se ve filmu objeví nejméně "tři významná camea". Jedno z nich vám "vyrazí dech".
  • Pro Gwendoline Christie, hvězdu seriálů "Hra o trůny" a "Star Wars: Síla se probouzí" (2015), byla možnost pracovat na tomto filmu také splněným snem. "Jsem celoživotní fanynkou všeho, co kdy Jennifer udělala," říká. "Vyrostla jsem na filmu "Naprosto dokonalé", který jsem sledovala a znovu se na něj dívala. Pro mě to byla mistrovská třída toho, jak může fungovat herectví na nejvyšší úrovni." Když se Christie na začátku roku 2015 setkala se svou komediální hrdinkou na předávání cen Elle Style Awards, předváděla se "v pateticky marné snaze pokusit se na ni zapůsobit". Naštěstí to vyšlo. "Zdá se, že se slitovala a dovolila mi hrát v jejím filmu," směje se Christie, která si zahrála sama sebe a která uvedla, že největším narozeninovým zážitkem celého jejího života bylo, když jí během natáčení módní přehlídky jejího skutečného partnera Gilese Deacona Eddy a Patsy věnovali obrovský narozeninový dort. "Ještě teď mě bolí tváře od úsměvu."
  • Jméno postavy Jennifer Saundersové, Edina Monsoonová, je hříčkou s příjmením jejího manžela Adriana Edmondsona.
  • Film byl uveden dvacet čtyři let po začátku původního televizního seriálu "Naprosto dokonalé" (1992) a debutoval čtyři roky po odvysílání poslední epizody seriálu.
  • V původním televizním seriálu "Naprosto dokonalé" (1992) se Jane Horrocksová původně ucházela o roli Saffron, ale Jennifer Saundersová pro ni roli Bubble upravila a rozšířila.
  • Jennifer Saundersová v rozhovoru pro časopis BBC uvedla: "Tohle bude to pravé rozloučení, které seriál "Naprosto dokonalé" potřebuje. Víceméně."
  • Pro Dame Joan Collins je to první celovečerní film po deseti letech, pro Jerryho Halla první celovečerní film po dvanácti letech a Julia Sawalha se ve filmu objevuje poprvé po čtrnácti letech.
  • Ve filmu vystupuje devadesát transvestitů.
  • Inspirací pro obsazení Joanny Lumleyové do role Patsy byl skeč v seriálu "The Full Wax" (1991), v němž Ruby Waxová dělala rozhovor s Lumleyovou a kde herečka (která byla předtím vnímána jako anglická růže) hrála sama sebe jako opilou, na kokainu závislou vymytou holku.
  • Kathy Burke se vrací v roli Magdy, která se v původním seriálu objevila v pěti epizodách. Naposledy tuto postavu ztvárnila před dvaceti lety, což představuje největší mezeru pro opakující se postavu v rámci kánonu "Naprosto dokonalé".
  • Přestože hraje matku a dceru, je Jennifer Saundersová jen o deset let starší než Julia Sawalhaová.
  • Herečka June Whitfieldová se během natáčení dožila devadesáti let.
  • Komik Barry Humphries si v tomto filmu zahrál dvojroli. Kromě toho, že se krátce objevil jako Dame Edna Everage, má také mluvenou roli Charlieho, muže, kterého Edina (Jennifer Saunders) a Patsy (Joanna Lumley) potkaly ve Francii, a právě za tuto roli je uveden v závěrečných titulcích. Postava Dame Edny Everage je v závěrečných titulcích uvedena jako postava, kterou hraje Dame Edna Everage, a nikoli Barry Humphries.
  • Rebel Wilson, dlouholetá fanynka původního seriálu, si roli ve filmu vylobovala už v roce 2012, ještě předtím, než se její kariéra rozjela na mezinárodní úrovni. Přiznává, že Jennifer Saundersové poslala dopis, v němž ji prosila o roli a navrhovala, že by mohla hrát Patsyinu dávno ztracenou dceru. Nakonec, když se mělo začít natáčet, byl o Wilsonovou takový zájem, že se jí podařilo uvolnit ze svého programu pouze jeden den na natočení malé epizodní role, která se natáčela v poslední den hlavního natáčení. V reálném životě si Wilsonová jednou nechala podepsat obaly DVD se seriálem "Naprosto dokonalé" (1992) od Joanny Lumleyové.
  • Během Týdne hrdosti v New Yorku v roce 2002 působily Joanna Lumley a Jennifer Saundersová jako porotkyně v soutěži o nejlepší vzhled Ediny a Patsy v gay baru.
  • Saundersová a Lumleyová jsou po letech společného působení mimořádně ostrá dvojka. "Jedny z mých nejšťastnějších chvil byly, když jsme s Joannou seděly v kostýmech a vedly spolu rozhovory, ze kterých jsme se prostě počůraly," říká Saundersová. "Je to vážně zábavný člověk a radost z toho, že není ani trochu vzácná. Moc ráda s ní pracuji. Už jen to, že jsem Eddy a Patsy, je pro mě něco jako mindrák. Kdybych mohl dělat Eddyho a Patsy jen deset minut denně, byl bych asi naprosto vyřešený; dostat ze sebe všechen ten smích a všechno to rozčílení a říkat věci, které obvykle nikdy nesmíte říct. Jakmile bych to dokázala, mohla bych pokračovat v oblaku lásky. Největší věcí pro mě je, že nikdy nebylo místo, kam bychom s postavami nemohli jít, a na filmu se to ještě umocnilo."
  • Přestože se Kate Moss objevila jako klíčový prvek v ději, nebyla Kate Moss oslovena, aby si v tomto filmu zahrála, když Jennifer Saundersová předkládala příběh společnostem BBC Films a Fox Searchlight. Saundersová přiznala, že její účast v projektu byla samozřejmostí.
  • Graham Norton oznámil svou účast na svém profilu na Instagramu. Několik let před oznámením tohoto filmu vedl rozhovor s Jennifer Saundersovou v této talk-show "The Graham Norton Show" (2007) a prozradil, že je sám nadšený z možnosti natočit tento film.
  • Kate Mossová si dělala kaskadérské kousky sama a musela absolvovat několik záběrů v řece Temži.
  • Tento film byl dokončen jako součást sázky uzavřené v rádiu. Jennifer Saundersová byla odhodlaná film natočit, aby vyhrála sázku s komediální partnerkou Dawn Frenchovou, a musela by jí zaplatit deset tisíc liber šterlinků, nebo mít scénář v rukou do konce roku 2015. To druhé se jí podařilo, ačkoli když Frenchová poprvé pořádně nahlédla do scénáře, po pětatřicáté stránce v něm stálo jen "bla bla bla bla...".