Zajímavosti o The Get Down

79%

Zajímavosti 10

  • Adresa bydliště Ezekiela "Books" Figuera, 400 Prospect Ave #16G, Bronx, NY 10455, ve skutečnosti neexistuje.
  • Na film Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) se v seriálu často odkazuje. Jimmy Smits, který hraje Francisca Cruze, se objevil ve třech prequelech Star Wars jako Bail Organa: Star Wars: Epizoda II - Útok klonů (2002), Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) a Rogue One: Příběh Star Wars (2016). V roce 2022 si roli zopakoval v seriálu Disney+ "Obi-Wan Kenobi".
  • Seriál The Get Down (2016), jehož 13 epizod mělo premiéru v průběhu dvou let, skončil po pouhé jedné sezóně a stal se tak nejkratším seriálem na Netflixu v té době. Ačkoli byl seriál kritikou i diváky dobře přijat, spolutvůrce Baz Luhrmann jako důvod, proč se rozhodl seriál ukončit, uvedl vysoké výrobní náklady a touhu věnovat se jiným projektům.
  • V roce 1970 byla v Detroitu ve státě Michigan založena komunitní organizace s názvem Operation Get Down. OGD poskytovala rekreační služby, vzdělávací příležitosti pro uchazeče o diplom, potravinové družstvo, program pro seniory, umění a řemesla, kempování, sport, zábavu, vzdělávací zdroje a služby pro řešení problémů pro komunitu městského letiště. Rosemary Messenger vytvořila v rámci zařízení několik nástěnných maleb. Tato organizace vytvořila plán pro úspěšnou městskou mládež.
  • Při natáčení jedné z intimních scén nechtěla Herizen F. Guardiola políbit soudce Smithe na rty s tím, že je to úplně cizí člověk a ona se nechce líbat s někým, koho nezná. V pozdějších epizodách si Guardiola na myšlenku líbat své herecké kolegy před kamerou zvykla. Dala si však záležet na tom, aby se o dané osobě nejprve dozvěděla něco osobního, než s ní sevře rty.
  • Daveed Diggs (dospělý Books), Renée Elise Goldsberry (Misty Holloway) a Okieriete Onaodowan (Afrika Bambaataa) hráli v původní divadelní verzi broadwayského muzikálu Hamilton (2020). Diggs ztvárnil markýze de Lafayette/Thomas Jefferson, Goldsberry hrála Angeliku Schuyler a Onaodowan působil jako Hercules Mulligan/James Madison.
  • Mnohé repliky pronesené během vysílání pořadu a některé střihové sekvence byly převzaty přímo z filmu Wild Style (1982), který je považován za první hiphopový film.
  • Velká část graffiti na vagonech metra je založena na skutečných uměleckých dílech nalezených na vagonech newyorské městské hromadné dopravy ze 70. a 80. let 20. století a je z nich okopírována.
  • Daveed Diggs ztvárňuje postavu Ezekiela "Booka" Figuera jako dospělého a mainstreamového rappera v polovině 90. let. Ačkoli je Diggs sám rapper, Nas daboval jeho hlas během scén, kdy rapuje.
  • S náklady 10 milionů dolarů na epizodu se seriál The Get Down (2016) zařadil po bok seriálů Přátelé (1994) a Hra o trůny (2011) na druhé místo v žebříčku největších rozpočtů v historii televizního vysílání. Rekord v nejvyšším rozpočtu na jednu epizodu drží seriál ER (1994) s neuvěřitelnými 13 miliony dolarů (USD).