Zajímavosti o Amy

77%

Zajímavosti 5

  • Místo toho, aby tvůrci uvedli koncert Amy v Bělehradě, udělali chybu a na velkém plátně se objevil koncert Jeleny Karleusy, srbské popové/folkové zpěvačky, a ne koncert Amy.
  • Amy vystoupila v roce 2004 na North Sea Jazz Festivalu. Tehdy se festival konal ještě v Haagu. (A ne -ještě- v Rotterdamu, jak se uvádí ve filmu.) Vystupovala na jednom z pódií v suterénu.
  • První dokumentární film distribuovaný společností A24 nominovaný na Oscara.
  • Po zhlédnutí tohoto filmu se James Hetfield ze skupiny Metallica nechal inspirovat k napsání písně "Moth into Flame".
  • Nejbližší rodina Amy Winehouse byla zpočátku ochotna spolupracovat s producenty a režisérem filmu, protože se dozvěděla o úspěchu jejich předchozího dokumentu "Senna" (2010). Poskytli filmařům přístup k hodinám archivních záběrů Amy a její rodiny a dali jim požehnání k rozhovorům s Amyinou rodinou a přáteli. Ti - zejména Amyin otec Mitch Winehouse - však brzy začali mít pocit, že jsou v dokumentu zkreslováni, že negativním aspektům Amyina života je věnována mnohem větší pozornost než pozitivním a že záběry byly sestříhány tak, aby vznikl nepřesný příběh Amy, zejména poslední tři roky jejího života. Mitch Winehouse prohlásil, že Amyini fanoušci by měli zvážit zhlédnutí filmu kvůli vzácným, dosud neviděným archivním záběrům jeho dcery, ale neměli by věnovat pozornost celkovému obrazu Amy, který označil za "absurdní". Dokonce i poté, co byl film nominován na Oscara jako "nejlepší dokumentární film", Mitch Winehouse 14. ledna 2016 napsal na Twitteru: "Přesto ten film stále nenávidím."