Zajímavosti o Goon: Last of the Enforcers

48%

Zajímavosti 14

  • Za celou svou kariéru Colton Orr nasbíral jen 24 bodů ve 477 zápasech, ale během těchto 477 zápasů měl 1186 trestných minut. Colton Orr byl známý jako obránce, nikoliv střelec.
  • Michael Del Zotto, Colton Orr a Brandon Prust hráli v určitém období své kariéry za NY Rangers.
  • Jay Baruchel (Pat), Andrew Herr (Finch), Nathan Dales (Petr), Emma Hunter (letuška) a Boomer Phillips (Walters z McBainových Highwaymen) se objevili v kanadském televizním seriálu "Letterkenny".
  • Elisha Cuthbertová se předtím, než začala chodit a nakonec se provdala za Diona Phaneufa, veřejně rozešla s jiným hokejistou/hercem Seanem Averym. Před zápasem 2. prosince 2008 proti tehdejšímu novému příteli Elishy Cuthbertové Dionu Phaneufovi, který hrál za Calgary Flames, řekl Sean Avery do médií něco velmi nevhodného a kvůli této poznámce o rozchodu s Elishou Cuthbertovou mu NHL pozastavila činnost na 6 zápasů. Po suspendaci s ním tým Dallas Stars, v němž hrál, nakonec ukončil smlouvu, protože trenér i ostatní hráči byli jeho chováním znechuceni.
  • S výjimkou Eugena Levyho v roli otce Douga Glatta a Nicholase Campbella v roli trenéra zabijáků Rollieho Hortense (ani jeden z nich se neobjeví) a Trenta Pardyho, který vystřídá Rickyho Mabea v roli Johna Stevensona, se v tomto pokračování vracejí všichni hlavní herci (včetně Curta Keilbacka v roli hlasatele Reda McCauleyho, který je slyšet, ale není vidět).
  • Toto je první hokejový film Elishy Cuthberta. Ve skutečném životě je velkou hokejovou fanynkou a je vdaná za hokejistu Diona Phaneufa.
  • Ve filmu se objeví bývalí i současní hráči NHL Michael Del Zotto, Tyler Seguin, Colton Orr, Brandon Prust, Georges Laraque a George Parros.
  • Během tréninku "shut-down hockey" trenér Ronnie Hortense vyhecuje hráče Highlanders výkřikem "poražený si přinese oranžový míč od Canadian Tire". Canadian Tire je největší kanadský maloobchodní řetězec (podobně jako WalMart nebo Super Target), který prodává nejen pneumatiky a automobilové výrobky, ale také železářské zboží, potřeby pro domácnost, potraviny, sport a volný čas - včetně zmíněných oranžových míčků, o nichž každé kanadské dítě ví, že jsou de riguur pro pouliční a florbalový hokej.
  • "Wyatt Russell" hrál univerzitní hokej v 1. divizi za tým University of Alabama-Hunstville Chargers. Hrál také juniorský hokej v Kanadě a profesionálně v Nizozemsku.
  • Během Battle Royal v Bruised & Battered, když Andrew & "Super Mario" říkají, Andrew "Co tady děláme?" Super Mario: "Nevím. Šel jsem na univerzitu v Princetonu." "Super Maria" hrál George Parros, který skutečně navštěvoval Princeton a hrál za něj hokej, než nakonec odešel do NHL, kde odehrál 474 zápasů, nasbíral 1092 trestných minut a vyhrál Stanley Cup s Anaheim Ducks.
  • Park Kim (první člen týmu Halifax, kterého se Glatt zastal) byl v prvním filmu studentem medicíny. V pokračování se vrací jako trenér týmu.
  • Skutečný Doug "The Thug" Smith, o němž se píše v knize "GOON", se objevuje ve filmu Last of the Enforcers a je vidět v sekvenci Bruised and Battered, kde se utká s Dougem Glattem a dostane ránu do hlavy.
  • Jako hosté se na ledě objeví známí hráči NHL Michael Del Zotto (Vancouver Canucks) a Tyler Seguin (Dallas Stars), kteří hrají za konkurenční tým St. John's Shamrocks.
  • Když Halifax Highlanders hrají proti St John's Shamrocks, hráč Shamrocks má na sobě dres č. 3. To by nebylo možné, protože číslo #3 je číslo dresu Rosse Rhea, který byl v předchozím filmu vyřazen.