Neznámý od jezera

64%
Neznámý od jezera
Malebná jezerní oblast zaměřená na gaye. Franck zde rád tráví letní odpoledne, zaplave si a seznamuje se s ostatními muži. Spřátelí se se samotářem Henrim, ale během krátkých rozhovorů není schopen spustit oči z Michela, cizince s dokonalým tělem a vábivým knírem. Když jedné noci Franck přistihne Michela při hrozivém činu, místo aby to nahlásil na policii, je k Michelovi přitahován ještě silněji směsicí paralyzujícího strachu a nepotlačitelné vášně. Franck musí své touze vyjít vstříc za každou cenu. Muži propadnou vášnivému románku, který je stejně nebezpečný jako vzrušující. Alan Guiraudie zručně vytváří dusivou atmosféru dech beroucího napětí a za jistou režii svého fascinujícího, sexuálně explicitního thrilleru na loňském festivalu v Cannes zaslouženě získal cenu Un Certain Regard. (Febiofest)



stantheman
stantheman
2 399 bodů
7
Určitě zajímavý počin ve své střídmosti a chladném pozorování hledačů náhodného sexu na holandě...hrdina se zamotává do známosti a něco ho táhne do sebezničení a on se ani moc nebrání....je to touha po sebezničení ? Po troše adrenalínu? Je to jen chtíč ?? Situace se samotává, děj se dostává ke dnu a otevřený konec...kam to povede ???
mil78
384 bodů
Půdorys minimalistického erotického thrilleru je jen vějičkou pro obrazově i pocitově přesnou sondu do mikrosvěta jedné holandy na břehu jezera. Kamera voyeursky sleduje stále se opakující rituály upoceného namlouvání a páření několika hledačů náhodného sexu a to s věcností dokumentu na National Geographic. Dokonale nasnímaný nekonečný kolotoč prázdnoty se vyhýbá moralizování, ale nabízí značnou dávku ironie. Otevřený konec filmu nahrává zajímavým interpretacím a otázkám.

Dodatečné informace

Původní název:
L'Inconnu du lac (více)
  • Francie Neznámý od jezera
  • Francie L'Inconnu du lac
  • Francie Der Fremde am See
  • Francie El desconocido del lago
  • Francie Lo sconosciuto del Lago
  • Francie Stranger by the Lake
Země původu:
Francie
Rozpočet:
1,4 mil. USD
Tržby:
1,2 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Neznámý od jezera je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné