Zajímavosti o Od soumraku do úsvitu

63%

Zajímavosti 11

  • Kapela hrající v Titty Twister a Jacknife Jed's je uvedena jako Chingon, ale Chingon je kapela Del Castilla s Robertem Rodriguezem na kytaru. .nicméně je nejisté, nepřesné a vágní říci, že je to Chingon sami, protože culebra je tvoří jeden nemůže vlastně ví, zda Rodriguez hraje nebo ne. Kapela v epizodách je většinou tříčlenná, takže možná není a jsou to jen Rick a Mark del Castillo (na kytary), Mike Zeoli (na bicí) a v 1. sérii: Albert Besteiro (na basu). Zpěvák Danny Ortiz zřejmě nemá na obrazovce čas. většina hraných písní pochází z jejich jediného vydaného alba "Mexican Spaghetti Western". Jedinou novou písní je španělská verze skladby After Dark, původně od skupiny Tito & Tarantula.
  • Ve třetí sezóně se Richie setkává s doktorkou jménem Dakota Blocková. Tak se také jmenoval doktor ve filmu Grindhouse: Planeta Teror, dalším filmu Roberta Rodrigueze.
  • Ve 2. sérii hostuje Demi Lovato se svým skutečným bývalým přítelem Wilmerem Valderramou.
  • Píseň "Monsters", která hraje během závěrečné scény a titulků finále 3. série, napsala a nazpívala herečka Madison Davenport, která v seriálu ztvárňuje postavu Kate, a produkoval ji Robert Rodriguez.
  • Jedná se o americký televizní debut Eiza Gonzalesové a zároveň o její debut v anglicky mluveném jazyce.
  • William Sadler se bratrům Geckovým zmíní, že dříve či později budeme všichni tančit se smrtkou. Sadler cituje stejnou větu jako Smrťák ve falešné cestě Billa a Teda.
  • Eiza Gonzalezová řekla, že když byla obsazena, musela udělat dvě věci: obarvit si blond vlasy na černo a výrazně přibrat, protože právě dokončila telenovelu, ve které hrála bulimičku, takže byla opravdu hubená.Zeptala se Roberta Rodrigueze: "Dobře, takže chceš, abych chodila do posilovny a nabírala svaly?" A on odpověděl: "Ne, chci, abys vypadala nadčasově, jako by nikdo nemohl říct, jakým životním okamžikem procházíš. Nechci, abys vypadala jako žena z roku 2014, která je super nabušená. Potřebuju skutečné křivky."
  • Tvůrce Robert Rodriguez čekal na příležitost pracovat s Demi Lovato od doby, kdy se zúčastnila konkurzu do jeho filmu Spy Kids 3D: Konec hry (2003), takže ve druhé sérii seriálu byla napsána postava přímo pro ni a Rodriguez se postaral o to, aby to byla epizoda, kterou režíroval. Její výkon na něj udělal takový dojem, že se ujal režie videoklipu k Lovatinu hitu "Confident".
  • Wilmer Valderrama byl natolik nadšený ze spolupráce s Robertem Rodriguezem, že podepsal smlouvu, aniž by věděl, jakou roli bude hrát.
  • Robert Patrick, který v seriálu hraje Jacoba Fullera, hrál také ve filmu Od soumraku do úsvitu 2: Krvavé peníze (1999) a je jedním ze tří herců z těchto filmů, kteří se v seriálu objevili. Dalšími dvěma jsou Danny Trejo a Tom Savini. Přičemž Danny Trejo je jediný, kdo hrál ve všech dílech Od soumraku do úsvitu.
  • Postavu texaského rangera Earla McGrawa (Don Johnson) poprvé ztvárnil někdo jiný než Michael Parks. Parks předtím ztvárnil McGrawa ve filmech Od soumraku do úsvitu (1996), Kill Bill (2003) a Grindhouse: Auto zabiják (2007).