Recenze filmu Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

62%

Komentáře a recenze 164

Dle počtu bodů
Lady Adel
118 bodů
5
Nee, tohle se opravdu panu Snyderovi nepovedlo. Nebo scénáristovi, podivná všehochuť zabalená do předigitalizovaného hávu. nasadit na kameru tmavý filtr, dát supermanovi nemesis neznamená automaticky natočit dobrou, temnou komiksovku. upřímně je mi toho fenoménu líto proto, že na justice league jsem se i těšila. momentálně tedy upínám své naděje k suicide squad.
pisatel
113 bodů
4.5
Typický americký omalovánky se sice nekonej, ale typickej americkej blockbusterový průměr už ano
galactus
97 bodů
3.5
tohle jsem vstřebával poměrně dlouho. tuhle letí superman, tuhle zamračeně čučí batman(pardon affleck) a do toho se motají výjevy z minulostí/budoucnosti/alternativní reality. ufff, tohle je šílenej mišmaš všeho možného co dc universum nabízí a chtělo by nabízet. pokud chtěli warneři rozjet úspěšnou sérii tak z mého pohledu to udělali krapet zbytečným tlačením na pilu. určitě již někdo zmínil, že tohle je předražená zfilmovaná verze o pejskovi a kočičce jak vařili dort.
kafac
94 bodů
5
Veliké naděje a očekávání, které se nevyplnilo. Scénář pochybný, zvraty které nikdo nechápe (Martha apod.) a k tomu veliká digitální bitva, která být vůbec nemusela.....Benovi role pana Wayna sedla hezky, avšak jako batman mu to moc nešlo věřit...hlavně ta zahořklost. Btw.... k čemu byly ty veškeré snové představy/vidiny??
Oldboy
86 bodů
2
Nevým jestli k tomuto směřuje filmová tvorba jako celek, nebo to byl úlet, ale krom herců snad není co pochválit.
matyas-hausner
matyas-hausner
61 bodů
10
Tady k těmto "idiotům,, se nejvíce hodí věta ,,lidé nesnáší to, čemu nerozumí"......poučte se! Zack Snyder natočil krále komiksů! Sice ano.....o trůn se musí dělit s temným rytířem, ale i tak to je NEJLEPŠÍ KOMIKSOVKA EVER! A ty kecy o hodinovém žvatlání.......já jako nwm ale akční scény byly i na začátku (SPOILER: Afrika, Soud, Metropolis, Akční scéna v baráku s úchylem,....) prostě tu jen žvatlaj pátý přes devátý.....a že Batman a Superman se mlátěj jenom 10-15 minut?! Tak to už je vrchol. I blbý opici by došlo že celý film natočit na bitce Batmana a Supermana by nešlo ani za mák.....závěr má asi 40minut i s doomsdayem který je jako takový brutálnější a dospělejší hulk a luthor je skvělý psychopat se smyslem pro humor a s dobrýma nápadama! A wonder woman.....její theme song mi furt hraje v hlavě :D, takže taky libovka. Batman je jeden z nejlepších (jestli ne ten nejlepší ). A superman je podle holky vedle mě sexy.A konec je Epickej a smutnej. V celém filmu je jenom jeden vtip a to je "sem přítel vašeho syna!.....já vím, máte pláštík!,, , jinak je celý film temný, romantický, krásný,smutný,akční,psychický, dramatický a nesmírně zábavný a důležitý! Něco takové ho DC chybělo a Snyder to přinesl, tento film celému marvelu říká něco jako " jeden náš film nakope těch vašich deset hovadin s dětským humorem!,,......tohle je film roku 2016, už teď! Všichni to víme! A ten kdo to neví to ještě neviděl, takže okamžitě přestaň dělat to co děláš, přestaň tohle číst a mazej do kina! "Ďáblové nepřichází s pekla pod námi....ďáblové se snáší s oblohy,, ...... Viděno v kině = 2x.
tribe
tribe
56 bodů
8
Za mě jednoznačně dobrý, stejně jako Muž z oceli z roku 2013, s kterým je to parádně propojený. Musím vyšvihnout hudbu, která byla perfektní a v důležitých okamžicích dokázala nabudit tu správnou atmosféru. Ben Affleck se role Batmana ujal kupodivu naprosto v pohodě a seděl tam jak prdel na hrnec. Wonder Woman byla jednoduše boží a finále? Nemělo chybu - komplexní ultimátní řežba se vším všudy. Start do nového univerza se zkrátka povedl, BvS je super film, už teď se těším na prodlouženou verzi, a také na další filmy.
timinka
timinka
34 bodů
7.5
Definitivně dospělý komiks. S tímhle filmem se to má stejně jako s Nolanovým ´The Dark Knight Rises´. Je podobně autorsky ambiciózní, je vyprávěn ve velké epické šíři, chce toho hodně sdělit, takže mu běžná stopáž nestačí, prostě je tak rozmáchlý, že mu to možná škodí a že ho běžný divák nedocení, což je škoda.
Avatar
30 bodů
9
Tak a je tady první film ze svaté komiksové trojice tohoto roku (X-men:Apokalypsa, Captain America : Občanská válka a tento film).Od tohoto filmu jsem očekával hodně i přes dost záporné recenze v zahraničí.Nakonec však mužů říct že jsem spokojenej.Film má sice pomalejší rozjezd ale po první hodině se to vše rozjede.Akční scény jsou skvělé , bitka Batmana se Supermanem je také skvělá a s akčními scénami jsem opravdu spokojenej.Triky byly taky super vůbec mi nepřipadalo že by tam byl digitální bordel jak někteří říkají .Herci jsou vynikající .Od začátku jsem si myslel že bude Affleck skvělej Batman a toto očekávání se naplnilo.Gal Gadot je taky super (škoda že se ve filmu tolik neobjevuje ale pokud tam už je tak to stojí za to).Cavill opět skvělý a Einseberg hraje parádně a je vidět že si postavu šílence užil.Celkové obsazenstvo byl výborné.Možná je asi pro hodně lidí problém se scénářem ale to mi moc nevadilo jelikož scénář (pokud neni katastrofický ) neřeším.Celkově jsem opravdu rád za tento film a dal bych takových 9/10 a ten jeden bod bych ubral za trochu nezáživnou první hodinu.Pokud nejste zrovna blázen do superhrdinů jako já ,takové 2 body bych ubral.