Hvězdná brána: Hluboký vesmír

72%
Hvězdná brána: Hluboký vesmír
A o co v Universe půjde? Antikové kdysi dávno před miliony lety, ještě před přesunutím Atlantidy do galaxie Pegasus a následné válce s Wraithy, postavili lodě, které v různých galaxiích rozsévaly do vesmíru hvězdné brány, aby jimi byla osazena každá galaxie. Antikové vyslali dvě lodě, jedna automaticky umisťovala brány do vesmíru, druhé plavidlo Destiny provádělo průzkum galaxií. A na této lodi je také umístěna hvězdná brána, ke které se jde připojit pomocí 9 symbolu. Během útoku na mimozemskou základnu Icarus se na loď dostane tým průzkumníků bez možnosti návratu zpět na Zemi.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 487 bodů
8
Nevím, jak jinak bych už měl čtvrtý seriál z rodiny SG nazvat, než jako překvapení. Původní SG-1 byla šance promarněná hamižností producentů, kdy další a další řady pohřbily kvalitu. Kreslená verze byla moc pro děti a Atlantis doplatila na slabší obsazení a scénář už po pár dílech. Od Universe jsem tedy nic nečekal... a musím říct, že je dobře, že jsem mu šanci přeci jen dal. Možná trochu schematické, rozhodně ale funkční a sympatické. Alespoň co se první řady týče.
Patrikcz
Patrikcz
9 420 bodů
6
Mezi fanoušky hvězdné brány rozhodně nepatřím, ale i tak musím uznat, že Stargate universe ujde takže oproti původní hvězdné bráně přihazuju hvězdu navrch.
RedRose
5 159 bodů
8
Jako fanoušek SG universa, jsem samozřejmě rád, za každé pokračování. Tady se to celé vydalo úplně jiným směrem, než původní film a dva (víc než úspěšné) seriály. Myšlenka cestování na Antické lodi, mimo dosah čehokoli, není špatná, ale hlavní problém celého seriálu vidím v tom, že tam je většina lidí nedobrovolně. Když to Brad s Robertem psali, mohlo to na papíře vypadat jako skvělý nápad, ale v praxi je to už o moc horší. Bylo by mnohem lepší, kdyby tam byla dobrovolná expedice podobně jako na Atlantidě. Tady to neustálé handrkování mezi postavami, které tam být nemají je dost únavné a když začali zařazovat návštěvy blízkých přes antické kameny se z toho staly Rodinná pouta v americkém podání a je to mor celého seriálu!! V SG byly rodinné vazby vždy jen okrajové a bylo to v pořádku. Tady to je strašně otravné! Kdysi, při prvním sledování to až tak nevadilo, ale když to jako fanoušek SG vidím celé potřetí, jsou ty rodinné pasáže až ubíjející. Taky asi nejprotivnější postava seriálu, plk. Telford, plus velení SG se snaží ze Země dirigovat a rozkazovat, jako by nad nimi, miliony světelných let daleko měli nějaký vliv. Třenice mezi vojenským personálem a civilisty na lodi Destiny jsou taky celkem o ničem. Samotný SG příběh se tak často dostává do pozadí a je to dost škoda, protože přesto, že je to celé z pohledu SG komornější, špatné to určitě není, jen je tam moc toho rodinného bláta o kterém jsem už psal... Cesta k SGU, abych si alespoň pár postav oblíbil (Eli Wallace, trio Park/Brody/Volker, Matthew Scott, a nakonec i Nicholas Rush i když na jeho ekvivalenty v SG1 a SGA (Carter a McKay) bohužel nedosáhnul) byla dlouhá a trnitá, ale stalo se a ohlášené zaříznutí po druhé sérii mě mrzelo, protože v té době se už ti lidé, kteří tam nedobrovolně byli nějak srovnali se svým osudem a toho bláta už bylo méně, takže případná třetí série mohla být výborná, ale nestalo se... Takto v půli cesty tedy za 71% (nebýt to součást universa, bylo by to o 20% méně)

Dodatečné informace

Původní název:
Stargate Universe (více)
  • Kanada Hvězdná brána: Hluboký vesmír
  • Kanada Stargate Universe
  • Kanada SG.U Stargate Universe
  • Kanada SGU: Stargate Universe
Země původu:
Kanada, USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné