Zajímavosti o Zavolejte porodní sestřičky

83%

Zajímavosti 10

  • Linda Bassettová (sestra Phyllis Craneová) a Matilda Zieglerová (Dulcie Rolandová) spolu pracovaly také v seriálu "Lark Rise to Candleford" (2008) jako Queenie Warnerová a Pearl Prattová.
  • Pam Ferrisová hraje další porodní asistentku ve filmu "Potomci lidí" (2006), která se stará o těhotnou dívku.
  • Amy McAllisterová, která v první sérii hraje Mary, neprovdanou irskou matku, si ve filmu "Philomena" (2013) zahrála sestru Annunciatu, jeptišku porodní bábu, která porodí dítě Filomeně, rovněž neprovdané irské matce, které církev proti její vůli dítě odebere.
  • Leonie Elliottová, která se v sedmé sérii připojila k hercům a ztvárnila jamajskou porodní asistentku Lucille Andersonovou, je rovněž jamajského původu. Stejně jako Lucille přišla její rodina do Spojeného království v 60. letech 20. století. Sestra jejího otce se přestěhovala do Spojeného království, aby se vyučila zdravotní sestrou jako tisíce dalších žen ze Západní Indie, a rodina její matky pocházela z Mandeville, ze stejné farnosti, z níž pochází Lucille.
  • Nonnatus House je pseudonym anglikánského řeholního řádu jeptišek The Community of St. John the Divine, který byl založen v Londýně v roce 1848. V roce 1976 se řád přestěhoval do Birminghamu a v roce 1990 přestal vykonávat porodnickou praxi.
  • Stephen McGann, který hraje doktora Patricka Turnera, je ženatý se scenáristkou seriálu Heidi Thomasovou.
  • Seriál vychází ze stejnojmenného bestselleru Jennifer Worthové, prvního dílu trilogie knih popisujících její práci zdravotní sestry a porodní asistentky v londýnském East Endu v 50. letech. Premiérový díl byl věnován památce Worthové, která zemřela šest měsíců před jeho odvysíláním.
  • Porodní asistentky sídlí v Nonnatově domě, který je pojmenován po svatém Raymondu Nonnatovi (nonnatus znamená latinsky "nenarozený"), který se narodil císařským řezem a je patronem těhotných žen a porodu.
  • Dlouho předtím, než byly memoáry Jennifer Worthové zfilmovány, si všimla Mirandy Hartové a věděla, že by se skvěle hodila do role Camilly "Chummy" Fortescue-Cholmeley-Browneové, dvoumetrové, neohrabané a nemotorné porodní asistentky, která vystupuje v jejích knihách. Hartová, která stejně jako její postava pochází z aristokratického prostředí, souhlasila, že roli Chummy přijme, pokud budou knihy zfilmovány.
  • Novorozenci, kteří se v pořadu objeví, jsou směsicí nejméně čtyř různých miminek s protézkami, včetně malého předčasně narozeného dítěte, donošeného dítěte, dítěte smíšené rasy a anatomicky správného dítěte s vyměnitelnými částmi. Většina záběrů je však natočena se skutečnými miminky, kterým je zhruba týden.