Zajímavosti o A Liar's Autobiography: The Untrue Story of Monty Python's Graham Chapman

46%

Zajímavosti 5

  • Jméno Sigmunda Freuda je v úvodní titulkové sekvenci a závěrečných titulcích chybně uvedeno jako "Seigmund Freud".
  • Ve scéně, kdy Graham čte knihy v autě se svými rodiči, vezme otec knihu a dá ji do přihrádky. V přihrádce jsou další zabavené knihy a za nimi plechovka spamu. Spam odkazuje na (ne)slavný televizní skeč "Spam" v seriálu "Monty Python's Flying Circus" (1969).
  • Eric Idle je jediným členem skupiny Monty Python, který v tomto filmu nehraje, i když je vidět v archivním záběru na konci filmu.
  • Scéna, ve které Grahamovi poradí (nejvyšší britská královna) královna matka, aby se během studia na lékařské fakultě vydal na cestu po Novém Zélandu, se skutečně odehrála. Animátoři, kteří sekvenci kreslili, ukázali královnu matku v širokém klobouku a světle zelených šatech. Následně se objevil domácí filmový záznam její návštěvy pořízený Grahamem v daný den, na kterém je královna matka vidět v neuvěřitelně podobném širokém klobouku a světle zelených šatech. Tyto záběry se objevují v dokumentu, který doprovází tento film, nazvaném "Anatomy of a Liar".
  • Zvukový záznam pod úvodními titulky pochází ze skeče, který Chapman pravidelně předváděl, když na začátku pořadu požádal diváky, aby mu věnovali "třicet vteřin nadávek", protože to později ušetří čas. Pro tento film byly přidány speciálně nahrané nadávky od Johna Cleese, sira Michaela Palina, Terryho Jonese (křičícího středověké nadávky), Terryho Gilliama, Carol Clevelandové a Davida Sherlocka, Chapmanova bývalého partnera. Jeden z investorů v tomto filmu je také slyšet, jak křičí: "I want my f**king money back!" (Chci zpátky své zasrané peníze!).