Zajímavosti o Smrtelná aliance

52%

Zajímavosti 5

  • Peter Hyams: [Spota] Postava jménem Spota.
  • Vydal syn Petera Hyamse, John Hyams. John dříve režíroval Jean-Claude Van Damma ve filmu "Universal Solider: Regeneration" (2009), kde Peter působil jako kameraman, "Universal Solider: Day of Reckoning" (2012) a "Dragon Eyes" (2012).
  • Jean-Claude Van Damme nebyl původně do role padoucha obsazen, ale jeho obsazení i charakter Xandera jako excentrického šílence navrhl režisér Peter Hyams.
  • Na konci filmu, když Henry pronásleduje Alexe, jsou přes stromy vidět světla aut, která jedou. Jsou na ostrově bez aut.
  • Po zjištění, že jejich kolegové z CBP byli zabiti, by podle správného postupu měli oba policisté, kteří vraždy objevili, okamžitě vytáhnout střelné zbraně, aby se chránili před zbývající potenciální hrozbou, a vysílačkou nebo telefonicky požádat o posily. Záloha, která by dorazila, by byla značná v podobě moře policistů CBP a agentů pohraniční stráže, přičemž na "obou stranách hranice" by dorazila státní, provinční a místní policie, která by začala prohledávat oblast a pátrat po nebezpečných podezřelých. Místo toho oba policisté porušili služební protokol CBP tím, že nepřivolali posily a sami pronásledovali útočníky temným lesem. Není divu, že to nakonec byla draze zaplacená chyba.