Zajímavosti 12
- Prolog před úvodními titulky: "Podle skutečného příběhu osobního kuchaře francouzského prezidenta François Mitteranda."
- Do role prezidenta byl zvažován Claude Rich.
- Epilog před závěrečnými titulky: Když se Danièle Mazet-Delpeuchová vrátila domů do Francie, inspirovalo ji to k napsání knihy "Carnets de Cuisine", která spojuje její nejlepší recepty a nejšťastnější vzpomínky. Dodnes vášnivě vaří pro svou rodinu, přátele a všechny, kteří se chtějí naučit tajemství tradiční francouzské kuchyně... a všechny své recepty stále čte nahlas."
- První filmová role slavného francouzského spisovatele Jeana d'Ormessona ve věku 86 let.
- Červené víno, které Hortense podává k přípitku s černými lanýži pro prezidenta ve své kuchyni, je Chateau Rayas Chateauneuf-du-Pape Reserve z roku 1969, jehož nejnovější (červen 2016) průměrná světová cena za 1 láhev je 1107 eur bez daně. (přibližně 1248 amerických dolarů).
- Film volně vychází z knihy "Mes carnets de cuisine. Du Périgord à l'Elysée", vzpomínky Danièle Delpeuchové, první a jediné šéfkuchařky, která pracovala pro francouzského prezidenta v Elysejském paláci.
- Prolog před úvodními titulky: "Podle skutečného příběhu osobního kuchaře francouzského prezidenta François Mitteranda."
- Do role prezidenta byl zvažován Claude Rich.
- Epilog před závěrečnými titulky: Když se Danièle Mazet-Delpeuchová vrátila domů do Francie, inspirovalo ji to k napsání knihy "Carnets de Cuisine", která spojuje její nejlepší recepty a nejšťastnější vzpomínky. Dodnes vášnivě vaří pro svou rodinu, přátele a všechny, kteří se chtějí naučit tajemství tradiční francouzské kuchyně... a všechny své recepty stále čte nahlas."
- První filmová role slavného francouzského spisovatele Jeana d'Ormessona ve věku 86 let.
- Červené víno, které Hortense podává k přípitku s černými lanýži pro prezidenta ve své kuchyni, je Chateau Rayas Chateauneuf-du-Pape Reserve z roku 1969, jehož nejnovější (červen 2016) průměrná světová cena za 1 láhev je 1107 eur bez daně. (přibližně 1248 amerických dolarů).
- Film volně vychází z knihy "Mes carnets de cuisine. Du Périgord à l'Elysée", vzpomínky Danièle Delpeuchové, první a jediné šéfkuchařky, která pracovala pro francouzského prezidenta v Elysejském paláci.