Recenze filmu Hobit: Bitva pěti armád

75%

Komentáře a recenze 139

Dle počtu bodů
Bad
Bad
464 bodů
8.5
Rozdělení příběhu zase vylo a na třetí díl padli ty největší bitvy a řeknu vám, že je to doopravdy šílené a občas dlouhé. Už nehodnotím jednoduchý příběh, ale velmi zdlouhavé bitvy, které nemusí každého bavit a jenom tím dokazuje, že trilogie Hobbit Pána prstenů nepřekonal.
Liki12
446 bodů
6.5
Po zklamání z druhého dílu je Bitva pěti armád důstojným zakončením hobití trilogie. Pravda je, že po konci Šmaka je chvílemi film rozvleklý, ale finální bitva mě opět vrátila do Středozemě, jak ji mám ráda - plné nápaditě digitálně ztvárněných postav. Výtku mám k některým postavám jako takovým - že přidali Legolase, který sem vůbec nepatří, dobrá. Ale ty jeho akrobatické kousky... A Alfrid, ten byl až trapný. Skoroabsence krve filmu také celkem uškodila. Nejlepší scénou pro mě byl souboj Thorina s Azogem. Jo, a ty závěrečné ilustrované titulky - paráda. Viděno v kině 31.12.2014.
kurcova-simona
kurcova-simona
419 bodů
6
Začnu spíše pozitivně, jelikož těch výtek nebude zas tolik. Určitě nejde o žádné zklamání na závěr trilogie, spíše naopak. Obavy z dvou hodinové bitvy se sice naplnily, jenže nejde jen o obrovské digitální válčení, ale Jackson sází více na osobní souboje, které mají styl, nápady i emoce! Krom toho potěší i absence zmírnit nekompromisní akci – v rámci přístupnosti samozřejmě. Na druhou stranu by několik triků zasloužilo více péče a něco málo za polovinou filmu přijde i menší zívačka. Na konci však pravý fanoušek zapomene na to špatné a při příjezdu do Kraje prostě nechce konec.
Bori02
404 bodů
7.5
Závěr Hobití trilogie, která bohužel nedopadla až tak slavně. Filmy poškodil nejspíš hlavně nedostatečný čas na preprodukci, který byl způsobený požadavky studia. Osobně jsem koukal na režisérskou verzi a kino verzi jsem ignoroval, což bych doporučil každému u všech dílů Hobita v nich jsou i občas přidané opravdu důležité scény. Film má mnoho dobrých scén a jsou místa, která se mi vážně líbila, ale zároveň tam jsou scény které nefungují. Převážně scény obsahující nejhorší postavu Alfrida, nebo bojové scény, které sice vypadají zajímavě, ale často jsou jen sled scén bez návazností na sebe, jen aby se něco dělo. Díky tomu působili až přehnaně dlouhé. Pokud by to ale bylo lépe dramaturgicky naplánované, tak by to mohlo dobře fungovat. Nejlepší část bitvy právě proto byla výprava Thorina za Azogem, která byla tímto problémem netrpěla. Hezký konec mi film aspoň pozvedl na trochu vyšší hodnocení. Ale smutek z toho, že tak nadějný filmový projekt skončil tak hluboko pod očekáváním ani po těch letech nezmizel. Hlavně protože tam je vidět tolik nenaplněného potenciálu. Škoda.
Alienka2014
Alienka2014
364 bodů
8.5
Na poslední díl Hobita jsme se s přítelem dlouho těšili. Jasně, trilogie Pána prstenů je jen jedna, ale přesto se nám Hobit jako takový líbil, zejména tato poslední část, která celý příběh Hobita krásně propojuje s příběhem Pána prstenů. Thorin Pavéza je můj jasný favorit! :)
  • krásná podívaná
  • vtipné, milé i strašidelné, jako vždy :)
  • délka závěrečného dílu (až mě překvapilo, jak rychle to uteklo)
polopaticky
361 bodů
9.5
Nejlepší film Petera Jacksona, kdo miluje "Love Story", přijde si na své.
Lk1989
Lk1989
321 bodů
3
Zklamání na celé čáře... Samostatně naprosto nefunkční film, který, namísto aby zaplácl zbytečnost a nataženost druhého dílu, z něj vlastně dělá majstrštyk, když sám přebírá tuto úlohu. Ignoruje jakoukoliv dramaturgickou výstavbu filmového díla a je jen nezkoordinovaným sledem na sebe nenavazujících scén. Jackson pořád zvládá psychedelii a dokáže udělat zajímavé situace, nicméně jednotlivé scény u sebe drží jen silou dobré vůle a v důležitých momentech se zabývá naprosto bezpředmětnými situacemi, které nemají nic společného s předlohou a v horších případech ani s emocemi, nebo nedej bože nějakými charaktery. Katarzi nečekejte... Sorry... Bitva pěti armád není dobrý film...
jarousek1981
314 bodů
9.5
krasna podivana. velka bitva temer po dobu celeho filmu. film je zpracovan detaijlne
Adacek
Adacek
307 bodů
9
Poslední díl mě trochu zklamal kvůli občasné umělosti scén. Tenro díl se neobvykle až moc držel knižní předlohy a tak mě toho až zas tak tolik nepřekvapilo. Bojové scény jsou velice reálné. Vidět film ve 3D je nezapomenutelný zážitek. Nemyslím si, že je film špatný, Jen očekávám, že triologie bude gradovat, né že první díl bude nejlepší a pak už to půjde jen k horšímu. Ale dost kritiky- je to výborný film.
tomaszhk
tomaszhk
304 bodů
7.5
Film jsem viděl ve 2D s dabingem. Vizualní zpracování bylo na stejné úrovni jako u předchozích dílů, jde tedy není moc co kritizovat. Horší to již bylo s příbehem. Vetšina příběhu dle mého názoru již byla vyčerpána v předchozích dílech a u Bitvy pěti armád to bohužel bylo dost znát. Z mého pohledu by šel poslední díl sestříhat cca o hodinu kratší a divák by to na ději vůbec nepoznal. Za mě bohužel zklamání :-(