Zajímavosti o Key and Peele

82%

Zajímavosti 10

  • Úvodní titulky třetí série jsou provedeny ve stejném stylu jako první série seriálu "True Detective" od HBO.
  • Duchovně navazuje na film "MADtv" (1995), v jehož pozdějších sezónách si Key i Peele zahráli.
  • Na poznávací značce auta, kterým jezdí mezi skeči od 4. série, je napsáno "NOOICE".
  • Na začátku čtvrté série se úvodní znělka lišila od té původní. Zatímco původní slova zůstala stejná, hudba a úvod byly změněny. Změnil se také formát mezi skeči, protože Key a Peele již neoslovují publikum ve studiu. Místo toho jezdí v autě po poušti a přitom spolu mluví o náhodných tématech. Odlišná hudba a formát odkazují na seriál "True Detective".
  • Neal Brennan, spolutvůrce a režisér "Chappelle's Show" (2003), dostal nabídku režírovat tento seriál, ale odmítl ji, protože nechtěl být typizován.
  • Režisér Peter Atencio chtěl skončit ještě před dokončením druhé série, protože Comedy Central chtěla, aby reakce diváků byly součástí zvuku (předem natočených) skečů. Atencio a jeho tým po celou dobu odolávali a nakonec zůstali, když si to stanice rozmyslela. Režisér o své zkušenosti napsal na své stránce na Tumblru.
  • Seriál skončil, protože Keegan Micheal Key a Jordan Peele se chtěli věnovat jiným projektům. Peele od té doby zaznamenal obrovský úspěch, když se zaměřil na hororový žánr a stal se prvním Afroameričanem, který získal Oscara za nejlepší původní scénář za film "Uteč" (2017), a také prvním Afroameričanem, který byl nominován za produkci, scénář a režii v jednom roce za stejný film.
  • Keegan-Michael Key se opakovaně objevuje v roli Luthera, tlumočníka hněvu prezidenta Obamy. Keegan-Michael Key v pořadu "The Tonight Show with Jimmy Fallon" řekl, že sám Obama řekl Keeganu-Michaelu Keyovi a Jordanu Peeleovi při návštěvě Bílého domu, že je velkým fanouškem "Key and Peele". Ve skutečnosti prezident pozval Keye, aby s ním vystoupil ve skeči jako Luthor během večeře korespondentů v Bílém domě. Skeč měl obrovský úspěch.
  • Keegan-Michael Key a Jordan Peele zvažovali, že by seriál nazvali "Beige", aby tak vyjádřili svůj rasový původ, ale rozhodli se, že je to příliš hloupý název.
  • V rozhovoru s Larrym Kingem, Keegan Michael Key v souvislosti s humorem pořadu o rasismu řekl: "Co se týče našeho pořadu, někteří lidé se mě občas ptají: 'Co je největší věc, která se může stát vašemu pořadu?' Řekl jsem, že největší věc, která se může stát mému pořadu, je, že se nějaké dítě podívá na něco, co bude za 75 let ekvivalentem YouTube, a řekne si 'proč je to vtipné?'. Tomu nerozumím." Což znamená, že snad Američané v blízké budoucnosti vyřeší problémy s rasismem.