Zajímavosti o Hannibal

79%

Zajímavosti 39

  • Laurence Fishburne se dříve objevil ve filmu "Apokalypsa" (1979) se Scottem Glennem, který hrál Jacka Crawforda ve filmu "Mlčení jehňátek" (1991). Hlavní roli v tomto filmu původně dostal Harvey Keitel, který hrál Crawforda ve filmu "Červený drak" (2002). Fishburne se také objevil v seriálu "Kriminálka Las Vegas" (2000), po odchodu Williama Petersena, který hrál Willa Grahama ve filmu "Lovec lidí" (1986).
  • Mads Mikkelsen je se svými dvěma metry nejvyšším hercem, který hrál Hannibala Lectera. Brian Cox (ve filmu "Lovec lidí" (1986)) měří 180 cm, Anthony Hopkins (ve filmech "Mlčení jehňátek" (1991), "Červený drak" (2002) a opět ve filmu "Hannibal" (2001)) měří 180 cm a Gaspard Ulliel (ve filmu "Hannibal - Zrození" (2007) měřil 180 cm.
  • Mark O'Brien hraje postavu Randalla Tiera. Tier znamená v němčině "zvíře".
  • Lance Henriksen - představitel hlavní role v seriálu "Milénium" (1996), jehož je Hannibal duchovním nástupcem - hostuje v seriálu "Le Trou normand" (2013) (epizoda č. 1.9). Scénu zakončí dvojitým poklepáním na židli se zvukovým efektem převzatým z úvodní znělky seriálu "Milénium".
  • Ellen Muth, která hrála Georgii Lass ve filmu "Mrtví jako já" (2003), hraje Georgii Madchen. Kromě toho, že mají stejné křestní jméno a příjmení se stejným významem (Mädchen v překladu znamená "děvče" nebo "dívka"), jsou obě mladé ženy, které stále chodí, i když věří, že zemřely před lety; obě pomáhají lidem přejít do dalšího života (i když různými způsoby); a obě fyzicky vnímají lidi jinak než ostatní. Od crossoveru je to jen krůček.
  • Lee Pace odmítl hostování v první sezóně kvůli svým závazkům ve hře na Broadwayi.
  • Jednotlivé epizody 2. série jsou pojmenovány podle japonských předkrmů/chodů.
  • V seriálu se objevilo několik herců z jiných děl Bryana Fullera. Ellen Muthová (ze seriálu "Mrtví jako já" (2003)), Caroline Dhavernasová a Chelan Simmonsová (ze seriálu "Wonderfalls" (2004)), Ellen Greeneová, Gina Torresová , Raú Esparza a Molly Shannonová. (z "Pushing Daisies" (2007)), Zachary Quinto (z "Hrdinové" (2006), kde Fuller napsal tři sezóny), Suzy Izzard (z neúspěšného pilotu "Mockingbird Lane" (2012)), Jonathan Tucker a Chris Diamantopoulos (z neúspěšného pilotu "High Moon" (2014)) nebo Katharine Isabelle (z TV-filmu "Carrie" (2002), který Fuller napsal v roce 2002).
  • 22. června 2015 stanice NBC zrušila Hannibala kvůli poklesu sledovanosti, ale nechala seriál dokončit třetí sérii.
  • Hannibal, kterého hraje Mads Mikkelsen, a Will (Hugh Dancy) diskutují o používání "paměťového paláce" jako způsobu ukládání informací. Tuto metodu používal také Charles Augustus Mugnussen v epizodě "Sherlock" (2010) "His Last Vow" (2014) (epizoda 3.3). Postavu Magnussena ztvárnil Lars Mikkelsen, který je starším bratrem Madse Mikkelsena, jenž hraje Hannibala.
  • NBC seriál zrušila po třetí sezóně, přestože plánovala další sezóny.
  • Laurence Fishburne (Jack Crawford) byl ženatý s Ginou Torres, která v seriálu hrála jeho manželku Bellu. Mají spolu dceru Delilah Fishburne (nar. v červnu 2007). Pár se rozešel v roce 2016 a Fishburne následující rok podal žádost o rozvod.
  • Roli Masona Vergera ztvárnil ve druhé sezóně Michael Pitt. Ve 3. sezóně si Pitt nemohl roli zopakovat, a tak ho nahradil Joe Anderson.
  • Mads Mikkelsen už jednou postavu s podobnými sklony jako Hannibal Lector ztvárnil - ve filmu "Řezníci" (2003).
  • V první epizodě Will Graham (Hugh Dancy) říká: "Neanalyzuj mě, neměl bys mě rád, kdybych byl psychoanalyzován," což je narážka na komiksovou postavu Neuvěřitelného Hulka a jeho slavnou větu "Nerozčiluj mě...". ". Hulka ve filmu "Neuvěřitelný Hulk" (2008) ztvárnil Edward Norton, stejný herec, který hrál Willa Grahama ve filmu "Červený drak" (2002).
  • Jméno postavy, kterou v tomto seriálu hraje Ellen Muthová, Georgia Madchenová, je odkazem na postavu, kterou Muthová hrála v jednom z předchozích seriálů Bryana Fullera "Mrtví jako já" (2003): Georgia Lass. Německé slovo "Mädchen" znamená "dívka" nebo "lass". Fuller také znovu použil příjmení "Lass" pro postavu Anny Chlumské, Miriam Lass.
  • Tento seriál existuje ve stejném fiktivním světě jako další seriály Bryana Fullera "Wonderfalls" (2004), "Pushing Daisies" (2007) a "Mockingbird Lane" (2012). Postava Gretchen Speck (Chelan Simmons) z epizody 1.2, "Amuse-Bouche" (2013), se objevuje také ve dvou epizodách "Wonderfalls". V seriálu "Wonderfalls" se objevuje také postava Marianne Marie Beatle, která se objevila v epizodě "Pushing Daisies" a v seriálu "Mockingbird Lane".
  • Bryan Fuller zvažoval do role Willa Grahama Lee Pace, který hrál hlavní roli ve Fullerově seriálu "Pushing Daisies" (2007).
  • Panuje mylná představa, že každý díl seriálu je název jiného jídla. Ve skutečnosti názvy pouze souvisejí s kulinářským uměním, přičemž každá sezóna má etnickou asociaci. První sezóna používá francouzské názvy; první díl, "Apéritif"(2013), je název speciálního koktejlu, který se konzumuje před jídlem, zatímco jiné díly, jako například čtvrtý díl, "Oeuf" (2013), se překládá jako "vejce". První epizoda druhé série se jmenuje "Kaiseki" (2014), což je tradiční japonská večeře o několika chodech. Následně jsou epizody dvě až třináct této sezóny pojmenovány podle různých chodů v rámci tohoto jídla. Třetí sezóna používá italská slova, například "Antipasto" (2015) (epizoda jedna) je název prvního chodu v rámci formálního italského jídla, zatímco druhá epizoda je označena jako "Primavera" (2015). Primavera není jídlo, ale styl vaření, který se překládá jako "jaro".
  • Freddie Lounds (Lara Jean Chorostecki) byl v původním románu (a předchozích filmových adaptacích) napsán jako neatraktivní, ošuntěle oblečený muž středního věku, novinář bulvárního tisku. V televizním seriálu se role změnila na Fredricku "Freddie" Loundsovou, mladou, krásnou, módní, internetovou bloggerku.
  • Postava Cynthie Nixonové, Kade Prurnell, je přesmyčkou jména Paul Krendler. Krendler je mužská postava z Lecterových knih, podle níž je její postava vytvořena (ve filmu "Hannibal"(2001) ji hrál Ray Liotta). Lecter také rád používal anagramy v celých knihách i filmech.
  • Budova, která byla ve třetí sérii zobrazena jako Lecterův hrad v Litvě, se ve skutečnosti nachází v Belgii. Chateau de Noisy, původně pojmenovaný Chateau Miranda, byl dokončen v roce 1866.
  • Dr. Alana Bloomová (Caroline Dhavernasová) je v knihách ve skutečnosti Dr. Alan Bloom.
  • Červená barva se objevuje téměř ve všech scénách seriálu, ne-li ve všech. Někdy je extrémně nápadná, jindy nenápadná a může mít buď tmavší, nebo světlejší odstín.
  • Laurence Fishburne používá po celou dobu trvání seriálu záplatu na duši, protože si nemohl vypěstovat vlastní.
  • Jedna z obětí Chesapeackého rozparovače je rozřezána na svislé řezy a vystavena mezi skleněnými tabulemi. Inspirací byl nejspíše britský výtvarník Damien Hirst, který v roce 1996 ve svém díle "Some Comfort Gained from the Acceptance of the Inherent Lies in Everything" (Určitá útěcha získaná z přijetí lži, která je vlastní všemu) použil skutečnou krávu.
  • Bryan Fuller řekl, že vztah mezi Hannibalem (Mads Mikkelsen) a Willem (Hugh Dancy) není jen přátelství, ale něco víc. Dokonce zašel tak daleko, že potvrdil společné spojení "Hannigram".
  • Role doktorky Bedelie Du Maurierové byla původně napsána jako mnohem starší žena, s ohledem na Angelu Lansburyovou. Když Lansburyová nemohla roli přijmout kvůli konfliktům s australskou produkcí filmu "Řidič slečny Daisy", byla role přepsána pro mladší herečku a obsazena byla Gillian Andersonová.
  • Hannibal (Mads Mikkelsen) a Will (Hugh Dancy) občas diskutují o Hannibalově metodě mentálního ukládání informací, které se říká "paměťový palác". Nejedná se o výmysl scénáristů seriálu ani Thomase Harrise, který se o Lecterově používání paměťového paláce zmiňuje ve svých knihách o vrahovi, ale o metodu, která pomáhá paměti a jejíž počátky sahají až do starověkého Říma. Jedním z nejznámějších skutečných praktiků byl v 16. století italský jezuitský misionář Matteo Ricci, který tuto metodu zavedl v Číně. Viz také sekce zajímavosti k filmu "Sherlock"(2010).
  • Gillian Andersonová, představitelka Bedelie Du Maurierové, byla v jednání o roli Clarice Starlingové ve filmu "Hannibal" (2001). Andersonová ostatně přiznala, že její postava Dany Scullyové v seriálu "Akta X" (1993) byla do značné míry inspirována postavou Clarice Starlingové z filmu "Mlčení jehňátek" (1991) v podání Jodie Fosterové.
  • Tato série si poměrně hojně půjčuje postavy a příběhy z románů Thomase Harrise Červený drak, Hannibal a Hannibal povstal, ale překvapivě ne z filmu Mlčení jehňátek, přestože právě z něj se většina lidí seznámila s Hannibalem Lecterem. Je to proto, že tento film byl jediným z celé série, který neprodukoval Dino De Laurentiis, a tudíž na něj producenti této série nemají práva. Zda mají nebo hodlají využít práva na Clarice Starlingovou, není v tuto chvíli známo.
  • David Tennant se ucházel o hlavní roli v seriálu "Hannibal"(2013). Producent Bryan Fuller byl jeho konkurzem tak ohromen, že řekl jednomu časopisu, že i když roli nedostal, chtěl Tennantovi napsat hostující roli vyšinutého sériového vraha.
  • Hugh Dancy (Will Graham) si vyzkoušel roli Hannibala ve filmu "Hannibal - Zrození" (2007).
  • V seriálu hraje Hugh Dancy Willa Grahama a Hannibala Lectera Madse Mikkelsena. Ve filmu "Král Artuš" (2004), téměř deset let před Hannibalem, Dancyho postava říká: "Nezabíjím pro potěšení. Na rozdíl od jiných." Mads odpovídá: "No, měl bys to někdy zkusit. Možná na to dostaneš chuť."
  • Laurence Fishburne, který hraje Jacka Crawforda, a Gina Torres, která hraje Crawfordovu manželku Bellu, byli ve skutečném životě manželé. Od té doby žijí odděleně.
  • Hugh Dancy skutečně doporučil Madse Mikkelsena pro roli Hannibala Lectera, protože se oba herci spřátelili během natáčení filmu "Král Artuš" (2004).
  • Rozsáhlé, drsné zimní scenérie spíše odhalují místa natáčení v Torontu, než aby představovaly dramatické prostředí Baltimoru. Baltimorské zimy jsou mírné a sníh se na zemi málokdy drží déle než několik dní. Přesto jsou zasněžené krajiny a velké nánosy sněhu na ulicích v seriálu běžné a téměř při každém jídle je skrz okno Hannibalovy jídelny vidět sněžení.
  • Mads Mikkelsen na plátně vařil sám, včetně triku s vejci. Školila ho stylistka seriálu Janice Poonová.
  • Abigail je pořezaná na levé straně krku, jizva se však mění mezi levou a pravou stranou.