Zahájení letních olympijských her 2024 Paříž

58%
Zahájení letních olympijských her 2024 Paříž
Plakát traileru
Slavnostní zahájení 33. LOH v Paříži proběhlo v netradičním duchu na Seině a v pařížských lokacích. Sportovní výpravy z jednotlivých zemí v počtu 205 vezlo 85 lodí a jejich představování bylo prokládáno kulturními vystoupeními. Jako první zazpívala Lady Gaga, pak následovala moderní forma kankánu, zazněla hudba metalová i operní. Režisér Thomas Jolly zařadil také vstoupení žonglérů, kaskadérů, speciální kousek Mimoňů, módní přehlídku na mostě a další zajímavá čísla. Vrcholem bylo emotivní vystoupení Céline Dion, která v závěru programu zazpívala z prvního balkónu Eiffelovy věže skladbu L’hymne à l’amour od Édith Piaf. Francouzskou státní hymnu však zapěla Axelle Saint-Cirelová ze střechy Graind Palais. Surfaři pozdravili Paříž z Tahiti, kde budou soutežit a jejich společné uskupení symbolizovalo původního olympijského ducha, jednotu a společný cíl. Olympijsky oheň putoval ulicemi, plavil se po lodi, běžel po střechách a dotýkal se historie. V závěru si jej předávali zasloužilí sportovci, mezi nimiž byli fotbalista Zinédine Zidane, tenista Rafael Nadal, atlet Carl Lewis, tenistka Serena Williamsová, gymnastka Nadia Comaneciová, tenistka Amelie Mauresmová, basketbalista Tony Parker, paralympionička Marie Amélie Le Furová, cyklista Florian Rousseu, šermíř Jean Francois Lamour, tyčkař Renaud Lavillenie a Charles Costa, který je nejstarším žijícím olympionikem. Atletka Marie-José Pérecové a judista Teddy Riner pak zažehli oheň na horkovzdušném balonu, kde bude planout po celou dobu olympijských her. Českou vlajku nesli mistryně světa v lukostřelbě Marie Horáčková a dvojnásobný olympijský šampion v judu Lukáš Krpálek. Sportovce oblékl návrhář Jan Černý a výprava se vezla na samostatné lodi za poměrně vytrvalého deště. Komentovali Michal Dusík a Miroslav Langer.


Pete69
Pete69
31 728 bodů
9
Souhlasím s Avenis, dojem mi pokazila naprosto zbytečně dlouhá pasáž lidí s nevyrovnanou osobností a dobrým umělcům se pak tolik prostoru nedostalo. Jinak opravdu netradiční zahájení, které si svět bude dlouho pamatovat. Spousta podařených věci, chtělo to jistě hodně pečlivou přípravu a.. povedlo se.
avenis
avenis
10 584 bodů
8
Bavilo mě to až do okamžiku, než začali exhibovat pestrobarevní úchylové. Jo, nestydím se to napsat. Tahle nemocná menšina mi zcela zkazila dojem z originálního zahájení.
Tým utečenců je cosi, co máme respektovat. Odešli ze své domoviny, zřekli se jí a chtějí se stát příslušníky jiného národa. Ale Rusové a Bělorusi, kteří se nechtějí zřeknout své národní příslušnosti, ti nemají možnost se prezentovat...
Je to celé zvrácené. Sport, to je to, o co tu má běžet. Ne zhoubná politika.
patrikpecenak
patrikpecenak
110 bodů
10
Zahájení bylo pěkně líbilo se mi že to nebylo na stadionu ale na řece Seina která bylo opravdu pěkné.Hlavně jak sportovci cestovali na lodích až k Effelovi věži.I ten balón s olympijským ohněm byl pěkný.Celý zahajovací ceremoniál se povedl na jedničku.Mé hodnocení 100%
  • Netradiční místo
  • Sportovci cestovali na lodích

Dodatečné informace

Původní název:
La cérémonie d’ouverture des Jeux de Paris 2024 (více)
  • Zahájení letních olympijských her 2024 Paříž
  • Francie La cérémonie d’ouverture des Jeux de Paris 2024
  • Francie Zahájení letních olympijských her 2024 v Paříži
Premiéra v ČR:
26. 7. 2024
Země původu:
Francie
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Zahájení letních olympijských her 2024 Paříž