Recenze seriálu Hitler a nacisté: Zlo na lavici obžalovaných

76%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pasadenka
Pasadenka
1 446 bodů
7
Mě ty dokumenty z druhé světové obecně moc nebaví. Jako samotná válka a odkazy na ní. Je toho jednoduše moc a všichni pořád jen hitlerují, nebo náckují a mě to leze krkem. Proto mě tento seriál mile překvapil, jak byl celkem slušně natočen. I když to provázání s poválečnými procesy bylo hodně slabé a Netflix opět dojel na svou snahu o budování poutavých příběhu, které by byly realitou, tak základní informace a obrázky, stejně, jako průběh předválečného až poválečného německa byl hezky zpracovány.

Nakolik však o toto téma nemám nějak valný zájem, tak netuším, jak moc je tato série banální. Oproti jiným Netflix dokumentům a sériím je však tato o něco opravdovější (co nejspíš bude i tím, že zde 3 hodiny neřešíme jednoho násilníka, nebo slídiče).
Ahsoka
Ahsoka
1 018 bodů
8
Pútavý a mrazivý seriál natočený k 80. výročiu dňa D. Už tradične prenádherne reštaurované, kolorované často a aj nie príliš často (ak vôbec) videné zábery. Podobne ako ostatné doku seriály z dielne Netflixu, aj tento nejde príliš do hĺbky, ale predstavuje skôr výborne vytvorený stručný prehľad všetkého, čo sa danej témy týka. Oceňujem video či audio nahrávky dôležitých svedkov (Shirer, Jungová aj zo samotného súdneho procesu). Hraná zložka nie je zlá, dokonca, zahraná je veľmi dobre, ale niekedy je viac rušivá - neustále spomalená, zapletená v zbytočných krátkych strihoch pomedzi reálne zábery, pasáže, ktoré by krajšie vyzneli s vhodnou reštaurovanou historickou fotografiou. Samotného Norimberského procesu som čakala viac, keďže je v názve. Mám teda malé výčitky, ale podstata je vystihnutá.
airman 2.0
airman 2.0
642 bodů
6
Ze zacatku hodne zajimave rozehrane - psychologie Hitlera, norimeberský proces, postava Wiliama Shirera. Vice ke konci se to pochopitelně zabyva cim dal vice valkou, ale i tak na hodne povrchni urovni. A i presto ze zaver pateticky a vizualne v nekterych momentech az silene predramatizovany a miji se to ucinkem a ponauceni, vyzneni dokumentu je vy vysledku docela banalni a neprinasi zadnou novou ci neotrelou perspektivu na osobnost hitlera a vyznam 2. svetove valky pro dejiny evropy a sveta. Vzhledem k tomu ze existuje tolik jinych dokumentarnich cyklu o 2. svetove valce, tak si tento dokument horkotezce obhajuje své pravo na existenci. Jako ale vecerni ci ranni “zábava” na pripomenuti si zakladnich znalosti z 2. valky dobré. Jenom to uz bylo ke konci moc “netflixovske” - ctete preeditovane, strojené a prehudebnele.
  • doposud nezverejnene dochované autentické zabery z norimberskeho proceus a uziti umele inteligence pro replikaci hlasu Wiliama Shirera
Pa3ck24
Pa3ck24
142 bodů
2
Tento dokumentárny seriál chce odovzdať silné posolstvo, ale pri tom ohýba históriu. V niektorých momentoch až klame Technicky je to krásne spracovaný materiál, ale z historického hľadiska je to odpad
  • Technické spracovanie
  • mnoho historických faktov je prekrútených