Od dob, kdy život vystoupil z moře na souš, střetl se s výzvou, jak se hydratovat bez všudypřítomnosti vody. Začali jsme tak čerpat z nejrůznějších živin, jejichž jednotlivé chuti vysílají našemu mozku signály – slanost připomíná moře a přináší pocit uspokojení, hořkost značí nebezpečí, sladkost v nás budí energii. Procesem konzumace se narovnávají misky vah mezi obsahem jednotlivých organismů a životním prostředím, ze kterého čerpáme. Toužíme totiž po tom, co potřebujeme, což nás příliš neodlišuje od ostatních živočichů. (Academia film Olomouc)
Herci a tvůrci 3
Režie:
Scénář:
Dodatečné informace
Původní název:
Taste: We Eat What We Are (více)
- Chuť: Jíme to, co jsme
- Taste: We Eat What We Are
Země původu:
Austrálie
Ocenění:
Žádná ocenění