Žraloci v Paříži

48%
Žraloci v Paříži
V roce 2024 uspořádá Paříž světový šampionát v triatlonu, jehož plavecká část proběhne v Seině. Mladý aktivista Miky ví, že životy plavců budou v ohrožení, neboť na dně řeky se skrývá strašný žralok. Jediný, komu se odváží o tom říct, je geniální vědkyně Sophia. Chtějí-li zabránit tomu, aby se voda v Seině zbarvila do ruda, budou muset spojit své síly s náčelníkem říční policie Adilem. Film Žraloci v Paříži je francouzský horor od tvůrce filmu Hranice smrti.



Recenze: Žraloci v Paříži

Kinobox.cz
55%

Žraloci v Paříži nejsou dobrým filmem, ale jejich zvláštní tematická odevzdanost z nich činí minimálně uspokojivou a nápaditě pitomou streamovací výplň. Rozhodně čekejte spíš katastrofické nežli hororové dílo a zapomeňte na to, že by se vám ze žraločí přesnídávky mohlo udělat šoufl. Rozbolí vás spíš hlava, kterou pro změnu nebudete moc potřebovat.


lamps
lamps
15 242 bodů
6
Zajímavý, tak trochu emmerichovský eko-thriller, dějově někde na pomezí Rozpoutaného pekla a Čelistí. Tedy filmů, v nichž katastrofu vždy předjímal jediný člověk stojící proti zavedenému systému, šlapajících jako charakterové thrillery o lidské odvaze a pospolitosti. Žraloci v Paříži oproti tomu věnují postavám minimum času a namísto emocí reprezentují důsledek eko-katastrofy a postoje zákonně zodpovědných lidí, jimž je všechno putna. Žralok je tu vlastně obětí, k níž traumatizovaná hrdinka necítí slepou zášť a na jejíž pomoci se podílí střelené aktivistky, podle nichž si nekontrolovatelně rostoucí žralok v hlavním městě zaslouží bezúhonně eskortovat. Zmutovaný predátor se skrývá v zašpiněné Seině, která vyplavuje zbytky lidských těl, a stává se jakýmsi fantomem nezastavitelné evoluční a ekologické změny. Benátky, kde Stephen Baldwin bojoval s filmovým žralokem roku 2008, se možná reálně potopí kvůli stoupající hladině oceánu. Žraloci v Paříži se pokouší deklamovat zranitelnost kompletního vodního ekosystému a svůj žánrový argument dovádí až do bodu, kdy příroda kope sama za sebe a lidé už nejsou morálními hrdiny, kteří si zasluhují vyhrát. Absurdní závěr, kdy žraloci úplně přestávají dbát na suchozemský práh a lidem jakoby záměrně ničí vodní infrastrukturu, je v tomhle podvratném ohledu vyloženě rebelský a guilty pleasure jako hrom. Celé to možná nedává valný smysl a provedení jednotlivých nápadů až na výjimky (úvod, katakomby) nic moc… Už za odvahu a pokus o rozběhnutí potenciálně zábavné žraločí série (tady se všichni tváři strašně vážně a vzhledem k docela komplexní formě vyprávění to působí až kouzelně) si tohle takový hejt nezaslouží.
Pasadenka
Pasadenka
1 189 bodů
7
Ano, ano a ještě jednou ano! Netflix se konečně naučil točit bezduchá béčka se žraloky. Asylum i Sy-Fi musejí být pyšní. 😇

Jak to u béček bývá, tak děj zde hraje vedlejší roly. Máme základní akční linku ublížené vědkyně, které se musí poprat se žraločí hrozbou v Paříži. Co mě pobavilo, tak to byly aktivistky, které nakonec za své přesvědčení skončí v žraločích žaludcích. Jak osvěžující. 🥰 A samozŘejmě nesmí chybět ani ignorantská hrabivá starostka. No prostě béčko tak, jak má vypadat, se spoustou paryb. 🥹

Pokud od tohoto snímku čekáte cokoli jiného, tak se díváte na špatný film. Toto je 100% bezduchá zábava s monstrem. 😇
Veronika Rada
Veronika Rada
1 029 bodů
7
Na Béčko to není špatné. Kde není očekávání, tam není zklamání. Triky nejsou špatné, herecké výkony sporné, ale některé scény jsem si užila. Pařížské katakomby jako místo potápění jsou efektivní. Konec je zvláštní a trochu nelogický. Už se těším na olympiádu v Paříži. Bude to po tomhle filmu větší zábava.

Dodatečné informace

Původní název:
Sous la seine (více)
  • Francie Žraloci v Paříži
  • Francie Sous la seine
  • Francie En las profundidades del Sena
  • Francie Hajar i Paris
  • Francie Sous la Seine
  • Francie Sous La Seine
  • Francie Sous La Siene
  • Francie Under Paris
Premiéra v ČR:
5. 6. 2024
Distributor:
Netflix
Země původu:
Francie
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch