Recenze filmu Na odstřel

71%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Richard K
Richard K
8 429 bodů
8
Na takové věci se dobře dívá (a na Russella C.).Mrtví hned od počátku sice mírně poděsí (zda se nebude jednat o nějakou vyvražďovačku),ale k vyšetřování se připlete novinář,ctící ryzost branže,a vše začíná být jinak.Zdánlivě fádní vraždy získají na atraktivitě v momentu, když se zjistí, že je souvislost mezi nimi (vlastně jen jednou z nich,druhý zavražděný měl smůlu) a tragickým skonem blízké spolupracovnice kongresmana, který zrovna vyšetřuje nekalé obchodní praktiky společnosti, zabývající se vojenskou branží.A navíc kongresman je přítel,byť trochu rozhádaný,s našim, ryzost branže ctícím, novinářem Calem. Téma je tady a nic moc prosperující The Washington Globe už nutně potřebuje senzaci.Lovci jsou vypuštění,vlastně i jedna lovkyně,mladá novinářka Della,píšící články na webu a která,ač zpočátku Calem opovrhovaná,si záhy získá první ostruhy investigativní novinářky a tím pádem i pozornost Cala. Krůček po krůčku sledujeme práci novinářského týmu, který dosahuje dokonce lepších výsledků, než policie a skrz "clonu"vysoké politiky se dere za cílem.Velmi zajímavým rysem děje je stoické chování a hlas Cala, který zvládá kočírovat mnohé,konfliktem hrozící,rozhovory,včetně se svou nadřízenou (malá,ale moc dobře zahraná role šéfredaktorky v podání Helen Mirren),tudíž nečekejte na kdovíjaké napětí, či akci.A to je možná jediná slabina filmu, který má vše,ale "chemie", jaká byla ve filmu Insider či Michael Clayton,tu chybí
cerfik
cerfik
7 933 bodů
10
Po výborném Posledním skotském králi mě Kevin Macdonald opět poslal si sednout na prdel. Položit tolik aktuálních závažných otázek a nepůsobit přitom káravým a poučujícím dojmem je umění a navíc je to i odvaha natočit takovýhle film. K tomu jak skvěle se to povedlo přispívá nemalou měrou opět zcela jiný a opět excelentní Russell Crowe, ale není zde zdaleka sám, kdo hraje skvěle a navíc má co.
Pas
Pas
6 225 bodů
6
Profesionálně natočený thriller, kde vyčnívá jako obvykle výborný Russel Crowe v roli novináře, kterému to pálí a je za pravdu a dobrý příběh ochoten riskovat třeba i život. Bohužel slova chvály se nedají říct na adresu jeho partnera Bena Afflecka. Jeho průměrné herectví by se v jiném filmu a za jiných podmínek možná schovalo za výpravu, triky nebo tempo, vedle Crowa ten rozdíl kvality ale vyniká místy bolestně. Čtvrtá hvězdička unikla snímku ale z jiných důvodů - především kvůli nedodělkům ve scénáři. Producent chtěl jet podle obvyklého vzorce a nalákat diváky na efektní zvrat, po kterém se pohled na postavy příběhu změní, jenže scénárista se nevyhnul logickým chybám a kotrmelcům - viz finální setkání Crowa s atentátníkem. Očekávané vítězství dobra a svobodného tisku nad lidskou špínou a intrikami tak nějak zapadá do představ o americké studiové produkci, ale moje sympatie patří obvykle filmům, které se zavedené klišé pokoušejí bořit či se jim aspoň vyhnout.
buwol
buwol
4 913 bodů
6
oproti originalnemu britskemu serialu je to uplne odvar...je nemozne za 120minut natrieskat cely povodny dej...........a ben affleck je otrasný..
Floridsky
4 376 bodů
2
Nuda...
psico
psico
1 671 bodů
7.5
Jakožto někdo, kdo nesnáší novinařinu a žurnál se mi tenhle film líbil v tom, že aspoň v tomhle filmu existuje jeden člověk, který chce psát pravdu a né žádne lži, ikdyž tím složí svého kamaráda. Přesně takhle by to mělo v novinách fungovat protože to, co se dá normálně v novinách přečíst, jak jen hledají špínu na ostaní lidi ... Z toho je mi na blití.