Phenomena

67%
Phenomena

Mladá Jennifer Corvinová (oscarová Jennifer Connellyová v jedné ze svých prvních rolí) je poslána na soukromou dívčí akademii ve Švýcarsku, kde na útěku řádí brutální vrah, který vraždí studenty. Jennifer je obdařena zvláštní schopností komunikovat s hmyzem a doktor McGregor (Donald Pleasence) ji proto požádá, aby pomohla vraha najít. Jennifer se ocitne uprostřed bizarního vražedného spiknutí s červy, mutanty a šimpanzem vyzbrojeným břitvou! Dokáže odhalit vrahovu totožnost dřív, než se sama stane jeho obětí? Daria Nicolodiová a Fiore Argento také excelují v tomto podivném, jedinečném a krvavém filmu od italského mistra hororu Daria Argenta.(Cinemax)




kunafix
kunafix
20 072 bodů
2
Určitě hodně lidí si u tohohle pochvaluje hudbu, protože je metalová, má evokovat ďábelskost a plno lidí to žere (Iron Maiden, Motorhead atd.). Samozřejmě jako většinu ostatního, já ju nežeru. Jenom hodnotím, že to nebyl zas až tak špatnej doprovod. Aspoň v porovnání s dějem. Čuměl jsem jak blbej pes, když jsem v titulcích viděl, že tam hrála Jeniffer Connelly a pak mi došlo, že jsem si celej film říkal, že tu holku odněkud znám. Ale byla dost strašná. Jde vidět, že byla ještě mladá, nezkušená. Deformovanej synek byl celkem hezky udělanej, ale to ovládnutí hmyzu byla kravina. Většinu doby jsem se nudil. Vraždící opica na konec mě už jenom rozesmála. Nechápu, proč to má tak vysoké hodnocení - asi zas z nostalgie, jak to mají všichni ve zvyku (komě LIVINGDEADa, kterýmu patří můj dík, protože vím, že existuje aspoň někdo s trochou vkusu). Ani nevím, proč dávám hvězdičku - asi za těch pár nechutnejch scén.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Další Argentův snímek z dřívější doby, který rozhodně patří mezi jeho nejlepší, ale já abych se pravdu přiznal chvílemi nudil. Film má rozhodně parádní atmosféru, kterou Argento umí navodit v každém svém snímku, zde mu pomáhají skvěle vybrané exteriéry švýcarských lesů. Herecké obsazení, které v Argentových filmech bylo většinou neznámé, tak zde se vytáhl s Jenifer Connely a Donald Pleasence. Film je ale zbytečně dlouhej a natahovanej, sice dokáže vtáhnout do děje a má pár zajímavých momentů,ale to nejzajímavější přijde až v posledních snad 15 minutách,což je z celkových 110 minut hodně málo. Rozhodně je to nadprůměrný horor, který je sice na lepší 3*, ale Argentovo Děs v Opeře mě zaujal více a tomu jsem dal 4*, proto zde dávám jen 3* protože jsem se občas fakticky nudil a navíc mě někdy vytáčeli ty "metal scény", které sice obsahovaly skvělé fláky, ale nějak se mi to sem nehodilo, spíše to působilo nuceně.
slord
slord
3 842 bodů
8
Toto je môj prvý Argento (ak nepočítam Démonov, kde sa podieľal na scenári) a musím povedať, že ma to zaujalo, zaujímavý film s nevšednou premisou, ale vo filme to do seba zaklaplo. Páči sa mi aj, že tento film zase tak nevsádzal na gore, niektoré scény a momenty ma dokázali vydesiť aj bez toho. Jennifer Connelly už tu ukázala, že hrať vie, vedela mi to predať a Donald Pleasance bol takisto super, ten svoj priestor na plátne využil naplno. Trošku ma z toho vytrhávalo to, že tam občas boli vsunuté rockové songy, ktoré sa mi tam moc nehodili a celkom mi narušili atmosféru, ale inak ak si to odmyslím tak tá hudba mimo to bola dosť dobrá. Film som si užil a dalo mi to náboj k tomu, aby som odhalil aj ďalšie Argentove kúsky. 8/10

Dodatečné informace

Původní název:
Phenomena (více)
  • Itálie Phenomena
Země původu:
Itálie, Švýcarsko
Rozpočet:
3,8 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné