Yeonae soseol

74%
Yeonae soseol
Yeonae soseol
Lee Ji-hwan dostane poštou fotografie, které mu připomínají, jak se před pěti lety v létě seznámil se dvěma dívkami, Shim Su-in a Kim Gyeong-heui. O své vzpomínky se podělí se svým přítelem Cheol-hyeonem. Vzpomíná, jak byl do Su-in zpočátku zamilovaný, ale ona ho odmítla. Po celé léto zůstávají všichni tři přáteli. Ji-hwan a Gyeong-heui k sobě chovají city, ale zdráhají se je přiznat. Ji-hwan vzpomíná na složitý vztah mezi nimi třemi před Cheol-hyeon.


Režie:
Scénář:

Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
10
Další dokonalá korejská romantika. Tentokrát se film zaměřuje na přátelství jednoho chlapce a dvou dívek, které později přeroste v lásku. Film plyne krásně pomalým tempem a je v něm spousta nádherných scén. Ústřední herecké trio je dokonalé a své postavy zahráli naprosto přirozeně až jsem si občas přál strávit s nimi také nějaký čas. Film mi opravdu zvedl náladu svým optimistickým vyzněním ale na konci málem ukápla slza. Korejci jsou opravdu mistři v oboru romanticko-dramatických filmů.
ZkuKol
12 290 bodů
8
Klasická korejská platonicky-melancholická romantika. Už s nimi musím přestat, jinak se za chvíli budu převlékat v dámských šatnách. Není možné, že žánr, který v Evropě takřka zabili Nemci s Rakušany, v Koree zvládají levou zadní! Opravdu v jejich podání prostě červená knihovna funguje a vy se ani nestydíte, naopak máte dobrý pocit a kažou slzičku i úsměv, jež vám takovýto film vykouzlí na tváři, si fakt vychutnáte. Pravda jest, že zde je to čitelné od cca 20. minuty a občas je vidět, že zásoba originálních nápadů není bezedná, ani kamera zde není víc než průměrná (zvlášť ve srovnání s fotkami) a závěr je trochu přešvihlý a hlavně "přezávěrovný." Ale celek funguje, hudba je lehounká jak motýlí křídla, obě herečky křehké jak babičina svíčková a pointa funguje na diváka lépe než nová ždímačka od Whirpoolu. Byli tři, měli se rádi, mají se rádi a budou se mít rádi a my je taky budeme mít rádi... 80%

Dodatečné informace

Původní název:
연애소설 (více)
  • Jižní Korea Yeonae soseol
  • Jižní Korea 연애소설
  • Jižní Korea Friends and Lover
  • Jižní Korea Lover's Concerto
  • Jižní Korea Lovers' Concerto
Země původu:
Jižní Korea
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné